Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

18 March 2014

MH370 Update : Fly By Wire System, Who Tempered It?

Dear All,

- I missed to alert you on the B777-200ER capability to be flown using Fly By Wire (FBW) instead of normal flight yoke. Sorry for that.

- Do you know that all modern jet fighter/interceptor use Fly By Wire. And all this jet fighter/interceptor have ILS/MLS.

- Fly By Wire need a flight computer to controlled the electrical/electronic input/output that transfer the movement to aileron, rudder and other flight control.

- This flight computer can be tempered. Not by pilot itself but by a specialised expert. It can also be configured to receive information from third party controller.

- it just takes not more that 30 minutes to  reconfigured it on the ground by using proper tools and gadgets.

- Does this configuration being done discreetly while MH370 being serviced 12 days before the incident?

- Who do you think were behind this act?

Truly Your Friend

#PrayForMH370

2 comments:

  1. kalau cerita pasai konfiger alatan elektronik ni memang pun macam macam boleh dilakukan oleh orang yang mahir dalam bidang tu
    simpati untuk keluarga yang tidak tau apa apa terlibat dalam malapetaka ni
    kalau benar akibat kerja jahat manusia memang sial la puak ni

    ReplyDelete
  2. Teknologi FBW ni tak pelik dah sekarang sbb US, Britain hntr UAV dengan misil Hellfire dsb utk berperang di Iraq dan Afghanistan dengan hanya mengawalnya dengan selamat di home airbase diorang. Sistem autopilot kapal terbang sendiri memerlukan bantuan komputer utk mengurangkan stress kpd pilot. Jadi, tkde ape yg pelik 'diorang' mampu mengawalnya secara remote. Masalahnya sekarang org kampung dan mereka yg malas membaca ni boleh paham ke?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja