Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

27 October 2010

Anak Gua Di ICU Hospital Kuala Terengganu

Bhai... gua nak mintak jasa baik semua kengkawan... lawan.. musuh... dan sebagainya untuk mendoakan kesihatan anak lelaki gua yang bongsu "Amin 'ul Haqeem" (10 Bulan) yang kini sedang dirawat di ICU Hospital Kuala Terengganu atas sakit "Jangkitan Paru-Paru"...

Tolong doakan ya...

Ya Allah... Tuhan Sekalian Alam... Tuhan yang Menghidupkan dan yang Mematikan... Tuhan yang memiliki segala Keegoan.... tiada daya tiada upayaku Ya Allah... melainkan Rahmat dan Ehsan dari Mu.....Engkau Sembuhkan Ya Allah penyakit anakku... Amin Ya Rabbal Alamin...


Life-support ventilator machine running at 100% with RESP at 57% and oxygen level at 95% (ranging). Sodium Chloride at 3ml/hour with multiple antiviral antigen plus Amoxycillin antibiotic supplies via tube. Body temperature ranging from 38.9 till 40 degree Celcius. Lung relaxing using Morphine sedative. 

TERKINI : Sambungan kepada Life Support Ventilator Machine telah dibuka tadi. Kini doktor sedang monitor status paru-parunya sama ada boleh berfungsi dengan sendirinya tanpa masalah. Jika stabil, Amin akan di discharge ke wad biasa sama ada malam ini atau esok pagi. Mohon didoakan.

23 comments:

  1. Semoga Allah menyembuhkan anakanda sheikh.. Insya Allah...

    ReplyDelete
  2. semoga sembuh dengan izin Allah

    ReplyDelete
  3. "Wahai Tuhan segenap manusia, hilangkanlah segala penyakit dan sembuhkanlah, Engkaulah Yang Penymbuh, tidak ada kesembuhan kecuali kesembuhanMu, kesembuhan yang tidak menyisakan penyakit sedikitpun"

    HR Bukhari (11/273)(5675)

    Amin Ya Rabb..

    ReplyDelete
  4. salam...

    Teruskan berdoa... banyak bersabar dan berserahlah kepada Allah S.W.T. yang lebih mengetahui...

    ReplyDelete
  5. salam bro...

    gua doakan agar anak lu cepat sembuh..biasa la bro ..dugaan..nak tengok lu tabah ke tak..semua yg berlaku ada hikmah yg kita tak nampak bro..

    be strong bro..

    ReplyDelete
  6. semoga tabah menghadapi ujian besar Allah SWT ini. saya mendoakan kebaikan, kesejahteraan dan keselamatan anak tuan

    ReplyDelete
  7. Salam bro,

    Tabahkan hati menerima dugaan ini. Semoga Allah memakbulkan doa sekalian manusia yang mendoakan kesejahteraan dan kesihatan anak lu!

    Amin.

    Insya-Allah dia akan sembuh!

    DUNIACACAMARBA

    ReplyDelete
  8. mudah2an anak tuan sembuh seperti sediakala.amin

    ReplyDelete
  9. salam..diharap ekau sabar menghadapi ini semua,sesungguhnya pasti dtng kebahagian selepas kedukaan..

    ReplyDelete
  10. Aku doakan anak kau sembuh jua akhirnya. Cuma teruskan berusaha, bersabar, berdoa & tawakkal kpd Allah yg Maha Kuasa. Ameen! InsyaAllah.

    ReplyDelete
  11. Salam bro,

    Gua seisi keluarga doakan semoga anak lu sembuh, dah banyakkan bersabar...

    Insyallah...

    ReplyDelete
  12. salam,

    bro, teruskan berdoa... banyak bersabar dan berserahlah kepada Allah S.W.T

    ReplyDelete
  13. salam..

    kuatkan dri dgn asma'ul husna..

    insya-Allah, pasti dibantu-Nya.

    ws.

    ReplyDelete
  14. insyaAllah , dengan doa rakan , lawan serta orang tuanya , Amin 'ul Haqeem akan selamat.

    Dan hanya Allah yang maha mengetahui .
    Semoga anda sekeluarga dan beliau dapat menempuh dugaaan ini dengan berjaya ..

    cepat sembuh ya adik Amin .. :)

    ReplyDelete
  15. Salam C++,
    Pak Long ngan Mak Long hang turut berdoa bersama sama yang lain, hanya yang terbaik dari Allah jua untuk hang sekeluarga...

    ReplyDelete
  16. Salam bro... segala ketentuan dari Allah jua, berdoa dan bersabarlah. Moga diberi kekuatan buat mu sekeluarga.

    ReplyDelete
  17. Untuk Blogger C++ serta keluarga, bersabarlah menghadapi dugaan ini.

    Saya sekeluarga berdoa mudah2an anak tuan akan sembuh.

    amin.

    ReplyDelete
  18. Anak mike boleh minum x? Kalu boleh teman syorkan air imt hpa. Bg je dia minum(boh dlm tiub).
    Try carik kat Ganu mana2 perawat hpa. Maybe depa bleh mencdgnkan rawatan herba hpa.
    Usaha, doa dan tawakkal. Selebihnya terpulang padaNya.
    Moga anak mike cepat sembuh. Amin....

    ReplyDelete
  19. Salam.. insyallah semoga Allah merahmati sdra sekeluarga.. Semoga adik Amin 'ul Haqeem segera sembuh dan pulang ke pangkuan keluarga..
    Insyallah

    ReplyDelete
  20. moga ada sinar untuk adik aminul haqeem sekeluarga,insyallah.

    ReplyDelete
  21. semoga selamat anak ko beb! kat hospital mana tu? Hospital KERAJAAN ke? Kena banyak banyak bersyukur (dengan kemudahan yang ada) dan bersabar yer..

    saya silent reader blog anda, kata-kata dan isu dlm blog anda sungguh 'menarik'..semoga tawaduk selepas ini..

    Insya-allah anak ko selamat bro! Insya-allah :) aku pon ade anak kecik besar tu..

    ReplyDelete
  22. KEPADA ENGKAU KAMI SEMBAH KEPADA ENGKAU JUGA KAMI MOHON PERTOLONGAN ! TUAN TERUS ISTIQAMAH MOHON DOA PADA ALLAH SWT YG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG INSYALLAH ,ALLAHU AKHBAR !

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja