Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

19 October 2010

Kita Bayar Talian Hayat UMNO

Bhai... korang perasan tak... yang kadar tol PLUS tidak dinaikkan selama lima tahun... yeah... nampak macam best.... memang tak naik... sebab kutipan macam biasa pon dah lebih dari cukup untuk cover operasi PLUS... tapi...

Tapi.... disebabkan tak naik tue la pulak... Kerajaan Malaysia kena bayar penalti (pampasan) kepada PLUS sebanyak sekitar RM7.5 bilion.... yang ini tak kira sekali dengan duit kutipan harian tol biasa aaa...

Kemana agaknyer akan pergi duit RM7.5 bilion nih.... hahaha... mana lagi bhai.. masuk kantung la.. lu ingat PLUS tue betul-betul KSWP dan UEM punya ka.... UEM dah sah UMNO punya... hahaha... KWSP tue cuma cover-up jer... senang nak rembat duit tabungan rakyat.. kalu perlu... hahaha...

Last-last... semua pegi masuk kantung UMNO..... dengan duit kutipan harian tol pon dirembat sekali... hehehe.... ala... bisnes kat Malaysia nih mana boleh rugi... biler-biler masa Khazanah Nasional boleh cover... itulah gunanya linkkan dengan KSWP... dana besar tue...

Jadi duit nih akan buat bekal... hahaha... bekal nak ditaburkan masa PRU13 la... biler lagi.. kan dah dekat dah.... Gua saspek seawal bulan April 2011 atau Julai 2011 ... itu paling awal.... tapi kita tengok jer la....

Biler dana dah masuk biler-biler pon boleh buat PRU... jangan mimpi la Pakatan Rakyat nak menang mudah.... hahaha.... kalu dana ader sekupang dua... nak lawan dengan dana sekurang-kurangnya RM7.5 bilion ... mana nak terlawan bhai...

Apa-apa pon.... gua akan pastikan UMNO/BN tak akan menang mudah dalam PRU13 akan datang... hahaha... macam macam gua nak buat... hahaha... takkan nak citer kat sini bhai... gua dah buat perang saraf nih sejak dari 1990 lagi la bhai... hehehe.... tambah plak kali nih ader banyak medium.... hahaha... lagi berkesan la...

1 comment:

  1. steady lah bro..

    gua caya lu..

    bersama2 kita tumbangkan diaorg..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja