Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

14 September 2018

Mengkalu Kalah?

Bhai/DeeDee semua...

Kalu tanya gua....gua cukup suka kalu Anwar Ibrahim kalah dalam PRK Langkah PD ... Pasai apa gua suka... hahaha

Bukan sebab gua dengki ker aper ker... Sori.. gua takder dendam aper pon ngan Anwar Ibrahim ni.... Buang masa jer gua dengki dan dendam ngan dier... hahaha

Gua suka Anwar Ibrahim kalah sebab.... kalu dier kalah la pada PRK Langkah PD... lu agak-agak lar... aper tindakan yang dier akan buat... aderkah dier akan senyap sekejap macam dier kata itu hari konon mau rehat dalam politik.... layan cucu dan jadi fellow kat IPT...

Atau....

Anwar Ibrahim akan cuba lagi kosongkan mana-mana kerusi Parlimen yang lain supaya dier boleh test lagi untuk bertanding sekali lagi .. tapi lu orang jangan harap lar Wan Azizah atau Nurul Izzah akan lepaskan kerusi diorang.... tapi Anwar Ibrahim akan dapat kerusi lain untuk ditandingi...

Dan pada gua.... gua percaya yang mengkalu kalah... Anwar Ibrahim tidak akan berdiam diri... malah akan dapatkan juga satu kerusi Parlimen untuk dier bertanding sebelum PRU15..

Hahaha... sikap gelojoh dan tak sabar dier dah lama dah orang tau dan perati... hahaha... bukan baru sehari dua kenal dier ni... cukup kenal start masa kat yayasan lagi... hahaha

So...

Jom kita bagi Anwar Ibrahim kalah pada PRK Langkah PD ni.... kita tengok macam mana ngelejat mamat nih.... hahaha

21 comments:

  1. bhai, apa kata kamu je bertanding dgn anwar...ada berani?

    ReplyDelete
  2. Bhai....
    Ape benda kau merepek ni bhai... tapi suka hati lu lah bhai....
    Balik agensi bhai buat voter sentiment PRU15..kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat voter sentiment pun kelaut tadak credibility lari jauh dari realiti konon nak lawan Invoke. Memang mentaliti agensi kaki pau dan perabih duit Kerajaan.

      Tengok contoh Spy Perempuan kaki-belot negara last2 jadi kaki angkat duit curi Najib jalan express. Lepas itu pau duit bersepah.

      Delete
  3. Yg persoalkan Kedudukan Wan Azizah seat memang buta hurup punya bangang. Pada Nurul Izzah, sepatut nya tak da persoalan sbb zaman susah merana sejak 1998 sapa yg ke depan ? Anak Reformasi ini ya ke hulu hilir bela Pak dia, yg kamu meroyan kenapa?

    ReplyDelete
  4. Gelojoh pun Anuar dah 70 tahun lebih. Hang yg baru 19 tahun tu perasan macam bijak sangat. Dah sunat ke awe....

    ReplyDelete
  5. Bhai....Kalaulah Nuar tersingkir kerana ABAI. Ini sudah jadi kes CIBAI. Jawabnya BYE-BYE . Hehehekikikihahahakahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana Musyidul Am TIBAI bhai....

      Delete
  6. Cipan, apa parameter anda mengatakan DSAI gelojoh dan tidak sabar? Cuba berhujah dengan bijak sedikit. Sila...

    ReplyDelete
  7. 1. Minded tahi adalah bila orang merana perlu diberi kerusi parlimen/dun. Contoh suami mati, bini angkat jd calon kerana suami banyak jasa. Nak gitu baik lu sekeluarga join keluarga diraja.

    2. Tergesa2 sifat yg tak bagus. Nampak macam nak selamatkan negara, walhal risau tak merasa. Bosan lah. Bawak2 releks la brader, bagi masa 1 tahun ka idak la orang mengata.

    3. Selagimana ph bersatu, selagi itu mahathir terbelenggu. Maka releks la brader. Bukan apa, silap langkah macam2 terbongkar tanpa sedar. Dan macam la brader xkenal mahathir, kang tak memasal ko xmerasa terus.

    4. Brader ni pemikiran dia paling jauh pun 5 tahun kedepan ja. Mahathir tu 30 tahun ke depan, karang ko tak merasa langsung. Kesetiaan majoriti pada mahathir bukan dtg dr kalangan bangsawan dan pemimpin. Tu yg dok mengundi tu ramai masih setia pada dia. Mungkin berjaya rampas sekarang, pru15 belum tentu bhai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mahathir baru kata beliau akan pass PM kpd Anwar spt janji PH dan beliau bagi green light dan endorse Anwar utk PRK PD. Itu prinsip Anwar mulakan langkah pertama janji itu, jadi MP biasa.

      Kalau cabaran pertama dulu yalah persetujuan Mahathir dan Anwar gabung utk tubuh PH dan berjaya tumbangkan Klepto diPRU14.

      Cabaran kedua yalah mengekalkan kekuatan PH dan Kerajaan Baru PH dalam serangan sengit tak berhenti Najib dan geng2 termasuk PAS utk lumpuhkan PH dan ambil alih balik.

      Anwar akan menguatkan PH dan bantu Mahathir melawan kekangan ini.

      Mudah ya, kita ambil pendekatan PAS bet muwazanah. Mudharat ringan yalah belanja kecil PRK PD utk bawa Anwar kuat kan barisan Parlimen PH secepat mungkin, mudharat berat yalah Klepto Najib boleh rampas kuasa dari Kerajaan PH yg lemah dan kembali jadi PM utk mencuri lagi dan tambah hutang negara bertrilion lagi.

      Delete
  8. semua perancangan manusia buat
    takdir Allah tentukan macam mana jadinya
    manusia hanya mampu nganga
    anwar matde akan terus lawang sampai mati
    sapa dulu tak tau
    seronok tengok puak penyamun penyagak bergasak
    negara belum smapai tahap telus maseh banyak
    khianat amanah
    ada ketua jabatan maseh takut nak tegak amanah jawatan
    takut kat ornag politik

    ReplyDelete
  9. cukup2 la hina Anwar ibrahim...betapa sukarnya karier beliau jadi pemimpin dipecat dari kerajaan ketika itu dituduh 2 kali kes liwat dipenjara 11 tahun...tiada satu pemimpin dari Malaysia alami dan tempohi pengalaman sepert Anwar Ibrahim perjuang demi menyelamatkan negara Malaysia sehingga orang2 yang pernah hina beliau kini bersama untuk rakyat dan negara Malaysia tercinta.

    ReplyDelete
  10. wah dah jadi macam cyber trooper umngok rupanya blog ini ....hmmmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih kepada nak Geng Kartel menang sebenarnya. Geng Kartel macam sudah tercekik tak cukup napas sampai keluar daripada tempat menyorok. Hahaha.

      Delete
  11. .....maap, jangan terlalu deras sangat, nanti terlajak tak dan nak brek. Ke jurang tekangkang. Takut ooi...

    ReplyDelete
  12. adat ler, mane-mane blogger pun kalu menulih rase dia je paling hebat, semua benda tahu, baca untuk hiburan je. kalau banyak komen menentang dia, lagi galak ler dia nak menegakkan benang.

    ReplyDelete
  13. Apa kelebihan DSAi jadi PM,bole dia bangunkan ekonomi negara atau ekonomi geng2 dia.Orang yg tamak aelalunya rugi

    ReplyDelete
  14. Sdr ni boh la nama, baru la sedap sembang. Bagus pertanyaan Sdr ni dan syabas sbb berani bertanya dan pandangan yg tajam. Betul tu, dalam sekolah rendah ada bukankah ada buku bacaan... Anjing tengok dalam air nampak ada anjing lain dok gigit tulang, lalu dia tamak, jatuh la tulang yang di gongong' ... DSAI Zaman UMNO Jahanam dulu adalah Pasukan Lain yg sememang nya terkenal dengan 'Melayu yg Membodohkan Melayu yg Merobohkan Tanah Melayu', saya tak tahu Sdr ni generasi zaman mana? kalau ya ada kesedaran, kena bersama dengan Melayu Baru yang maukan perubahan, tak kira la DSAI atau Pemimpin mana sekalipun, SALAHLAKU MISTI DI LAWAN RAAYAT, setuju? kalau nak cari Tokoh lain yg setaraf DSAI, dalam banyak segi, saya yakin ramai Raayat amat kesal jika beliau TIDAK DIBERI PELUANG MEMIMPIN NEGARA. Cuba la masuk Penjara dalam 1 bulan tengok apa akan jadi? beliau diuji 11 tahun dan melalui semua penghinaan yang manusia biasa mungkin dah ada yg SERAH DIRI, BUNUH DIRI, JUAL DIRI... APA SAJA DIRI INI ASAL DAPAT KELUAR BEBAS, Wallahulazeem.

    ReplyDelete
  15. 1- Anwar menang di PD tapi team Rafizi tewas
    2- atau Anwar kalah di PD, team Rafizi menang
    3- atau Anwar menang dan team Rafizi pun menang
    4- ataupun Anwar kalah dan team Rafizi pun kalah..

    No 3 dan 4 memang best, stanby pop corn ( UK )

    ReplyDelete
  16. Apa ko merepek ni bhai..da makin kelaut blog lu ni..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja