Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

12 September 2018

Danyal Balagopal Abdullah

Bhai/DeeDee semua...

Gua sajest lu orang perhatikan orang ini.... Danyal Balagopal Abdullah..... perhatikan dier ni baik-baik...

Mana la tau ader ubi ader batas... ader budi ader balas ... hahaha.... kot-kot ader jawatan GLC ka nanti... atau dapat tawaran jadi pengarah mana-mana agensi ka....

Hahaha... ingat senang ka baru tak sampai 6 bulan dah lepaska  jawatan Ahli Parlimen yang baru dapat... udahlah baru ni ja bertanding... menang plak tu.... terus nak lepaskan kerusi.... agak-agak la...

Aper ... lu ingat Anwar Ibrahim tu bersih sangat ka??? hahaha....  cuba semak macam mana IOI boleh dapat banyak tanah dulu.... hahahaha....

Hahaha....

14 comments:

  1. Raikan demokrasi beb. PRK Port Dickson abis ler gerombolan TT Cipan ++ dan bloggers PH serang Anwar Ibrahim. Inilah kelebihan politik baru. Boring ler asyik dapat dedak terus diam. Teruskan mara bro. Hahahaha...

    ReplyDelete
  2. nak tunggu mp mati tak tau bila
    kalau ada mati pung mungkin kawasan tak sesuai
    cakap cakap tak mau rasis
    tapi yang pasti memang kita hidup ikut kaum
    selalunya kawasan ramai kpair letak calong melayu
    pasti bungkuih punya
    begitu jugak kawasan malayu ramai letak calon kapir
    pasti kalah jugak
    nak tunggu apa lagi
    matde punya autabelit sapa ynag tak tau lagi
    memang ngok la

    ReplyDelete
  3. c++, i0i ugut gunakan 50 dalil kenapa anwar tak boleh jadi PM..?..betul tak..?

    ReplyDelete
  4. kadang2 cipan ni pun ada rasa pandai lebih.
    semua org tahu geng tun m sudah lama jalankan jarum utk jatuhkan desai.
    terutamanya outsidethe box yg sepatutnya jadi PM, mentri kewangan, men pertahanan,men agama, jadi mufti.
    dia punya komen tentang agama taada org ambil tau.harap cipan boleh pantau dia ini.begitu juga hishamudin rais yg banyak kutuk agama.

    cik awie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minta Cipan buatpe bro? Suruh ler Azhar Idrus ker Zakir Naik ker Zamri Mantop ker buat debat dengan diorang. Agama Islam subur dengan ahli agama yang bijak berhujah. Hujjatul Islam Melayu kita mana? Kalau setakat bijak berceramah di surau baik bayar sampul pada burung kakak tua. Amacam?

      Delete
  5. Lantak kau la nak sabotaj. . .
    Memang ada keluar duit untuk prk. ..
    Tapi janji pm beralih tdm ke dsai . ..
    Lambat laun mesti prk untuk dsai masuk parlimen. ...
    Mahathir ok ... Anwar pun ok .. .
    Jangan abang jib dah la. ...
    Lantak kau lah nak sabotaj ... .

    ReplyDelete
  6. DSAI dah betul2 kemaruk,tak sabar nak jadi PM.Sebab bila dpt jadi PM kuasa tak terbatas,mcm2 bole buat.

    ReplyDelete
  7. Jika kau orang sokong PH, dalam situasi yg perlu Ayahanda diganti jawatan PM serta meets, siapa pilihan kau semua c++, tukar tiub, syed otb, shah Budin semua bloggers PH konon?

    Azizah, Muhyudin under chemo, Sabu, Azmin, LGE, Zuraida, Syed Sadiq, Mazlee?

    Semua makanan ringan Najib, secepat kilat Najib rampas batik

    Sekurang2nya, Anwar dah challenge dan menang kan Pakatan Rakyat (PR) 53% undi popular PRU13 dulu kecut siNajib sampai perlu penjarakan Anwar dan beli Hadi pecahkan PR.

    Mengapa kau orang stress kalau ini semua Ayahanda punya planning dan execution.

    Apa punya bangang, kita belanja PRK utk buat PH makin kuat dan elak Najib kembali PM dan tambah hutang negara RM1 trillion lagi mencuri.

    Bangun cepat dari tidor utk bantu Ayahanda dan Anwar utk maju PH kedepan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayahanda berilah peluang kita berjemaah sailang Anwar Ibrahim beramai-ramai. Kalau Anwar survive lepas kena gangsailang lagi.. memang sah manusia bernama Anwar Ibrahim level tahap gaban dewa politik Malaysia ler. Baru Godfather respek. Hahaha.

      Delete
    2. Kita masih ada calon PM menang undian online - Dato Seri TGHA.

      Delete

  8. Almarhum Ashaari Muhammad mudir Al Arqam dulu ada cakap dalam firasatnya Anuar tidak akan jadi PM.

    A dalam teori RAHMAN tu bukan Anuar tapi Ashaari. Lepas itu kerajaan pun ambil tindakan terhadap Al Arqam.

    Betul 1998 Anuar kena tendang melepas jadi PM. Ashaari pun kena ISA dan meninggal.

    Abdullah Badawi yg jadi PM.

    ReplyDelete
  9. soalan serious
    antara Azmin Ali & Anuar Ibrahim, mana yg lebih elok utk rakyat & M'sia sebenarnya

    ReplyDelete
  10. 1. Harap2 sprm tinjau2 la kan. Kot2 la ada deal baik punya. Kita xmau parti umno/bn dan kelakuan umno/bn.

    2. Aku rasa la kan, memang xmerasa la kan. Kita perlukan pm yg xtunduk pada dewataraya.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja