Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

12 September 2018

Langkah Port Dickson

Bhai/DeeDee semua...

Langkah Port Dickson (Langkah PD) pada gua adalah antara langkah paling kurang ajar.... hanya semata-mata gilakan kuasa, jawatan dan pangkat.... adoilah... Langkah PD adalah langkah nafsu... terserlah bagaimana nafsu kuasa, pangkat dan jawatan mengelabui akal waras...

Rakyat patut menolak agenda Langkah PD yang hanya mementingkan ego dan nafsu semata-mata.... Sama ada bekas penyandang kerusi Parlimen PD (Danyal Balagopal Abdullah) mahupun calon baru (Anwar Ibrahim) ... kedua-duanya patut ditolak oleh rakyat...

Sebab kedua-dua mereka ini melakukan tindakan tidak bermaruah... hanya mementingkan diri dan parti sendiri ... tanpa memikirkan tentang rakyat dan pengundi...

Oleh itu wajarlah rakyat dan pengundi memboikot PRK PD dengan sama ada tidak keluar mengundi ataupun membuat undi rosak... Mari bersama kita ajar orang politik yang gila kuasa macam ni.... kita ajar mereka cukup-cukup... dan tunjukkan bahawa kita bukan bawah telunjuk mereka....

Banzai...

7 comments:

  1. Susah nk sabar. Kna cucuk kiri kanan. Umur dh 70. Pru15 belum tentu menang lagi.

    Atuk jugak tmpt bergantung syg dgn harapan dpt jadi PM. Lambat nantikn azmin sailang.. Hahahaha

    bankami.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Jangan langkah terkangkang dah lah. Hehehekikikihahahakahkahkah

    ReplyDelete
  3. Jika TOK MAT hilang Rantau , Port Dickson Kami serahkan...

    ReplyDelete
  4. Langkah yg amat perlu dan disegerakan. PM dah berumur 93+ dan memerlukan dokongan mantap DSAI. PH perlu pemimpin penyatu jika berlaku sesuatu yg memerlukan Ketokohan DSAI. Yg tak setuju tu biasa la, cuma RAAYAT yg setuju jauh lbh ramai. Geng Kongsi Gelap dan pengikut tak mungkin setuju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TPM ialah WAWI jika sesuatu berlaku pd PM, TPM boleh pangku. Ketika itulah proses melantik Anwar berjalan sebagai PM.

      Delete
    2. Masa tu lagi senang nak sailang jika banding sekarang. Kelam kabut nak PRK lagi. Geng Kartel pun sudah asah parang kasi tajam. Sekarang ni dengan Geng Kartel pun ahli PKR nak sailang woooo... Memang silap besarlah Azmin tak lawan Presiden awal. Hahaha.

      Delete
  5. Baik lu jadi mcm spy perempuan tu. Last2 jadi mules atau tukang bawa balik duit curi 1MDB Najib pakai pass diplomat masuk KLIA. Silap haribulan, cilok sama duit haram yg bersepah.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja