Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

24 October 2010

Palat Memang Palat

Sori la pepagi camnie kuar ayat maki dari blog gua... nak buat camana..... rasanyer hanya perkataan nih jer yang paling sesuai untuk gua gambarkan isu yang nih.... Isu macam sial.... gunting dalam lipatan... musang berbulu ayam...

Sudah berapa kali aaaa... gua dan kengkawan dok nasihatkan.... kalu nak selamat... pancung la awal-awal mangkuk-mangkuk ayun nih... tapi tidak... still dok dibiarkan bermaharajalela mangkuk-mangkuk nih dalam Pakatan Rakyat....

Diorang nih memang cilanat... memang palat...

Dah berapa kali dah diorang nih tikam belakang.... depan mata... punya la baik ... pijak semut pon semut tak mati... tapi kalu dibelakang... huh... macam bangsat... macam cilanat... macam palat...

Tak abis-abis lagi mangkuk-mangkuk nih nak perdajaikan Pakatan Rakyat... yang best tue mangkuk-mangkuk nih semua jenis yang orang ramai nampak respek abis... tapi perangai... huh... topeng bhai... topeng....

Diorang nih la yang dari dulu.. kini dan mungkin selamanya akan jadi batu api... gunting dalam lipatan atau musang berbulu ayam dari dalam Pakatan Rakyat... kalu dibiarkan diorang nih.. rasanyer takkan kemana punya.. UMNO/BN masih tetap dapat tempat dipuncak kuasa.... Putrajaya jangan mimpi la kita nak ambik alih...

Masalahnyer .. ramai ahli dan penyokong Pakatan Rakyat yang masih dok sokong, wala' dengan mangkuk-mangkuk macam palat nih.... yang peliknyer... takkan masih tak sedar lagie... huh... giler betul la... dah tertutup pintu hati diorang kot... itu lah... banyak buat menda tak pekdah... jadi tue yang Allah Taala tutup pintu hati tue..... huh...

So... nasihat gua... tolong la kasi buang semua palat-palat yang ader dalam Pakatan Rakyat nih... diorang nih palat... memang palat...

6 comments:

  1. bagi la hint sikit sapa orangnya bro...

    ReplyDelete
  2. apa ni bro? teka teki ka apa? Sapa?

    Tapi dalam PAS wa masih tak caya Us.Nasha. Oh ya, ada dia kata NS & Melaka ada potensi PR menang. Hah, suruh dia bertanding sana NS atau Melaka saja la. Kalau dia cukup 'power' la. Jangan tumpang populariti orang lain PRU lain kali sepertimana di Bachok. Ada berani ka?

    ReplyDelete
  3. hye...singgah sini....nice blog...^_^

    sayang sayang...mira ^_^

    ReplyDelete
  4. palat tu amenda bang?saya dak kecik,idak saya paham benda² camni..aishh

    ReplyDelete
  5. Okeh... Gua jawab nih..

    Bhai Agas...

    Ader gua kasi hint dier... ko baca betul-betul full artikel tue.. dan tengok tag dier... hahaha

    Bhai Hanz Newman...

    Dalam PAS nih.. sure kalu gua bagitau.. ramai yang bantai tahap giler babat kat gua.. hahaha.. ader gua kasi hint dier...

    Tanggachi Mira..

    Singgahlah selalu...

    Bhai Restless...

    Palat pon tak tau ka... memang palat la lu... hahaha

    ReplyDelete
  6. palat tu bukan nasharudin ke?EH?ke sape hah?wakakaka

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja