Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 October 2010

Lanchiau

Bajet Seluar Dalam yang diumumkan oleh Najib Razak baru-baru nih memang lanchiau... mana taknyer... mengabihkan duit buat benda mengarut... ader ker patut nak buat menara 100 tingkat ..... wei... banyak la tengkorak lu... ofis space kosong bercambah merata di Lembah Kelang...

Satu soalan gua nak tanya lu... lu ingat orang nak sewa ker ofis space yang berharga RM200 sekaki persegi tue... wei... saper larat...

Lain la kalu bagi sewa satu lot RM200 sebulan... baru la ader masyuk... Kat Kemaman nih.. ruang ofis pada harga RM200 pon tak ramai yang nak sewa... banyak yang kosong,.. hahaha... Orang lagi suka sewa rumah kedai la bhai... senang... nak bukak pukul berapa... nak tutup pukul berapa pon boleh... hahaha

Nih sewa ofis kat bangunan 100 tingkat... pergh... buatnyer jadi macam kes "The Towering Inferno" tue... tak ker mampus... hahaha..

Patutnyer.. duit yang nak dijoli katak buat bangunan tue... lebih bagus digunakan untuk menambah baik kemudahan kesihatan di Malaysia... Lu tengok contoh ni bhai... Wad Kanak-Kanak di hospital.... takder entertaiment.. ader TV.. tapi tak dibuka... jadi bebudak tue stress jer sepanjang tempoh rawatan.... gua amik contoh di Hospital Kemaman nih bhai...

Aper salahnyer dionkan jer TV tue... bukak siaran kartun ker... at least... lupa la skit bebudak tue ngan sakit diorang... terhibur la... tak pon employ la satu jawatan khusus (badut) untuk entertain bebudak di wad kanak-kanak tue... ini tidak... dengan misi (nurse) yang muka asik masam semedang tue... lagi stress bebudak tue...

Nasib baik la ader doktor yang friendly kanak-kanak macam Dr Khusnie di Hospital Kemaman nih... at least relax skit bebudak di wad kanak-kanak tue...

That's way la pada gua... idea joli katak buat bangunan 100 tingkat yang takder pekdah tue.... memang lanchiau.... lanchiau sungguh la...

Kalu rasa nak buat sesuatau yang glamer... dan dikenali (disebut-sebut) diseluruh dunia... baik buat bangunan yang macam dalam gambar bawah nih... hahahaha... lanchiau...

4 comments:

  1. Eh apa ke benda tu? Patung rupa pacat? Lintah? Sudah potong?

    ReplyDelete
  2. Bhai Hanz Newman.....

    Hahaha.... itulah Ular Tedung Seluar ... hahahaha

    ReplyDelete
  3. wah hebat rekaan tu ,tu kat taman laut tak da...hehehehhe
    mesti kat taman di putrajaya je ada kot yang menarik nye kenapa hitamm je.....mungkin ikut cita rasa pereka tau kehendak semasa.

    ReplyDelete
  4. kah kah kah,patung kotey mcm ni kat jepun la ni..org sana ada festival kotey..kakaka

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja