Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

26 December 2013

Errk... Bangang Jugak Pakar Motivasi Nih???

Bhai/DeeDee semua...

Statement "Pakar Motivasi" Muhaya Muhammad .... "Takder situasi harga akan turun dalam dunia nih" ... memang mengundang gelak ketawa dan maki hamun..... Hahaha

Aper la "Pakar" Motivasi nih.... ader belajar ekonomi ka.... ader tau ka tentang pasaran dunia... Wei.. Harga emas dunia pon sedang dalam proses turun dari pada harga USD1400 menjadi USD1200 satu troy ounce.....  Malah harga minyak mentah dan harga gula belum bertapis pon sudah turun dalam dunia nih...

Dalam dunia komoditi.... harga memang ader turun dan naik.....

Sohih lar ini "Pakar" Motivasi langsung tak tahu sepatah haram pasai ekonomi dan pasaran dunia.... Please la wei.... Orang Asal pon dah pandai pasai harga pasaran dunia nih...  diorang pon tak nak letak harga petai, rotan dan durian ikut pasaran... ader time harga mahal ... sebab susah nak dapat... ader time terpaksa jual harga murah.... pasai ader lambakan....

Aper daaa..... Tarak tau pasai ekonomi please aaa.. jangan perbodohkan diri dengan statement berkaitan ekonomi..... buat malu jer lar.... Hahaha .... Lain kali.. kalu kerja jual air liur... citer pasai air liur jer la... boleh tak.... Hahaha

Patut pon la ini "Pakar" Motivasi kena tibai kaw-kaw jer dek Benz Ali.... Hahahaha.... lawak siot....



Aper pon...... Gua cukup teruja dengan saranan Benz Ali untuk tanam ganja tue.... Gua takmo nak tanam ganja @ pakalolo @ marijuana... tapi gua nak bukak ladang Ketum di Colombia.... beribu hektar... lepas tue buat pati ketum... setitik pati air ketum bersamaan satu tong drum air ketum biasa....... Hahahaha..... Mantop... boleh berniaga kat Segitiga Emas la wei... Hahahaha



Akhir kalam.... gua cuma boleh mampu berdoa agar Muhaya Muhammad ini diizinkan Allah Taala merasa nikmat sebagai golongan mustad'afin dan marhaen... Biar la sekali merasa macam mana golongan mustad'afin hidup.....

19 comments:

  1. Maaf bertanya-adakah ini ajaran Islam dalam perbezaan pendapat?

    ReplyDelete
  2. masalahnya ni bukan pasal perbezaan pendapat.. nabi dah kata kalo bagi sesuatu perkara tu bukan yang ahli tunggu kehancuran.. die pakar motibasi... bukan pakar ekonomi.. dok diam2 udah ler.. nak bg pendapat pun sambil2 makan femes emes depan tb okay ler dengan hubby

    ReplyDelete
  3. Salam tuan

    Saya mendengar pendapat Dr Muhaya dan juga membaca serangan Sdr Benz Ali. Maaf jika saya katakan saya bersetuju dengan Sdr Benz Ali.

    Untuk Anonymous yang cuba mengheret prinsip Islam di dalam isu berbeza pendapat, saya cuma nak katakan, adakah Dr Muhaya tertib dalam pemikirannya apabila dia berkata-kata. Walaupun dia mungkin tidak bermaksud untuk menyinggung golongan bawahan yang "nak isi minyak motor dengan 60 sen", saya rasa dia perlu monta maaf secara terbuka kerana kata-katanya melukai hati orang ramai termasuk saya. Itupun jika beliau benar-benar faham "hablum minal nas"......

    ReplyDelete
  4. Nak Berbeza pendapat x per..tapi kalau berbeza pendapat sehingga menyebabkan berbeza langsung dengan Al Quran dan Islam yang Syumul..apa kejadahnya! al bahlol wal tolol wal biol ke apa hang nih!

    krankenman

    ReplyDelete
  5. Orang kampung tau, harga getah naik, situasi banjir, getah turun lepas banjir..dua situasi..

    ReplyDelete
  6. kenaikan harga barang ni akan berlaku bila si zalim ingin menindas org2 miskin,mereka tak tak pernah berasa kelaparan se dari kecil,aku dari kecil2 bapak aku meninggal masa umur aku 5 tahun,adik aku yg kecil sekali umur 2 bulan je,adik beradik aku 6 org,mak aku yg mencari rezeki untuk kami makan...aku selalu menangis kerana tak makan

    ReplyDelete
  7. Bhai...

    Kadang-kadang aku rasa depa nie...

    tererlah sungguh main bola... tang passing-passing nie, tang score-score nie, tang tactical nie tapi kat PS3 atau kat Xbox jelah, siap boleh menang lagi kat level yang paling tinggi, siap pakai jersey lagi tu... pas tu yang lawaknya, dengan pengalaman bermain kat PS3 or Xbox tu, depa nak ngajar member-member yang main kat padang/futsal (real football)... mana boleh Bhai... 'player' depa tu mana tahu 'pancit', lawan depa tu mana tahu nak main siku ke, lutut ke... atau yang cari kaki dulu daripada bola... padang depa tu mana ada 'lubang-lubang', mana ada beralun-alun...

    COBOL

    ReplyDelete
  8. Itu pompuan bukan bagi pendapat bro...tapi dia jaga dia punya pendapatan...

    Fread

    ReplyDelete
  9. Kalau bab2 berkaitan duit-duit ni.. jangan tanya orang banyak duit.

    jangan tanya ustaz banyak duit.. nanti dia mungkin bagi dalil..

    jangan tanya prof banyak duit..nanti mungkin dia bagi motivasi...

    dan yang paling penting jangan tanya orang berduit-duit.

    ReplyDelete
  10. Realitinya memang harga barang dinegara kita terus naik walaupun harga ada turun naik dipasaran negara lain. Sebabnya yg memerintah BN( Barang Naik) mana ada perkataan barang turun dari pemimpin BN. Kalau harga turun negara bangkrup.

    Pemimpin BN apa kesah dgn harga barang naik asalkan mereka terus berbelanja mewah. Rakyat ditimpa banjir tetapi najib bangang terus keluar negara mula-mula ke Brunai lepas itu ke Jepun dan arab saudi. Rakyat ditimpa musibah dia boleh senang keluar negara. Dulu amerika kena taufan katerina, obama batalkan semua lawatan keluar negara kerana pentingkan rakyatnya. Pemimpin kita sibuk bergelak ketawa dan makan besar di PWTC ketika mangsa banjir kelaparan tak makan.

    Malang sungguh rakyat diperintah BN.........

    ReplyDelete
  11. 7:96. Jika sekiranya penduduk negeri-negeri beriman dan bertakwa, pastilah Kami akan melimpahkan kepada mereka berkah dari langit dan bumi, tetapi mereka mendustakan (ayat-ayat Kami) itu, maka Kami siksa mereka disebabkan perbuatannya.


    pengikut dan pemimpin adakah dalam keadaan yang benar beriman dan bertaqwa ?

    maka rasa lah sekarang keperitan hidup akibat masih lagi degil

    ReplyDelete
  12. Salam C++

    Doktor mata yang banyak duit. Tahu kira duit jer...

    ReplyDelete
  13. Dia ni bakal calon UMNO PRU14. X caye tunggu la nnt. Skang dok promote diri. Pasni kerap la pompuan ni kuar TV, kuar suratkhabar.

    ReplyDelete
  14. Setiap kali nak cakap, kena fikir dulu,benar ke, ada bukti ke, tak buat org sakit hati ke, dan lain-lain. Sebab itu senyap adalah lebih baik. mmg beliau nak suruh org berfikiran positif tp isu kenaikan harga ni buat ramai org melenting jd baik jgn lanjutkan isu ni. Lidah itu bagaikan pedang.

    ReplyDelete
  15. sesiapa tahu siapa yang bagi title prof pada dia? bagaimana seorang doktor mata boleh jadi pakar motivasi? msuykil laa.. aku ada gak dgr motivasi dia ni kat radio..tapi byk takleh masuk le sebab pemikiran aku dan dia berbeza..

    aymy8888

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum...

    saya setuju 100% apa yg dikatakan oleh Dr. Muhaya.

    Tidak ada apa salahnya kata2 beliau.

    Komen2 di atas menunjuk kata betapa ceteknya ilmu agama.

    Inilah Bezanya otak umno dgn yg lain.

    ReplyDelete
  17. Bhai...

    Kutubah hari ni kat Selangor pasal zakat, last two weeks, kutubah dia pasal waqaf...

    depa suruh peringat tang berzakat dan berwaqaf dalam masa orang duk sibuk pasal masalah kos sara diri...

    COBOL

    ReplyDelete
  18. tak ramai orang yang senang boleh menjiwai orang susah babtu cakap pun ikut status nya.orang senang ada puak dia yang mempertahankan selera dia orang maka tak heranla ada yang 100 setuju sehala

    ReplyDelete
  19. She just not perfect.. Just like us..
    Doakan saja yang terbaek untuk Prof.Muhaya..
    Doakan yang beliau akan melalui apa yang kita lalui..
    Biar kita tak ada beza susah darjatnya dengan beliau..
    Doakn biar dia tahu Dan rasa sendiri peritnya menjadi marhaen kebanyakan..

    Maafkan Beliau... She just not in our shoes

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja