Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

18 December 2013

Bukan Kami Yang Khianat Menjual Negara Ini

Bhai/DeeDee semua...

Bukan kami yang khianat menjual negara ini.... Sejak dari ratusan tahun dulu... bukan kami yang jual tanah air ini... Bukan kami yang jual Pulau Pinang kepada Inggeris.... Bukan kami yang jual Singapura kepada Inggeris.... Malah bukan kami jugak yang jual negeri-negeri lain kepada Inggeris.

Pada perang dunia kedua.... kami semua mengembeling tenaga dan kekuatan untuk melawan musuh... Bukan kami yang bekerjasama dengan Jepun dan British semasa perang dunia kedua... Kami berperang melawan mereka... Kami lari masuk hutan dan mengangkat senjata...

Tapi ader puak tue... bukan stakat buat perjanjian dengan penjajah.... bukan stakat jual tanah dan negeri kepada penjajah... tapi siap ader yang bersekongkol dengan penjajah....

Masa kami lari masuk hutan lawan penjajahan Jepun... ader puak tue dok senang lenang makan tanggung berak cangkung kat dalam "kayangan"... Yer la... sebab dah buat deal perjanjian dengan Jepun.... malah makan minum mana ader susah pon....

Baru nih ader sekor mangkuk dari puak tue dok jual tanah kat warga asing sampai bernilai berbilion ringgit....  Jual tanah tue.... bukan jual kereta ker aper ker... ini jual tanah... macam la kalu boleh nak beli balik satu masa nanti... silap-silap terus dah tabley nak beli balik...

Tapi mangkuk nih aper ader hal... pada dier janji boleh jual dan untung..... Nanti biler dah tua dan nak mampus... baru la keluar statement sedih konon tanahair nih dah terlepas kat tangan orang lain... samer macam orang tua dier dulu aaaa.... walhal tok nek dier yang jual dulunya... lagi mau bising... aper daaa...

Samer macham sorang lagi mangkuk yang tok nek dier jual satu pulau tue kepada penjajah.... skrang bising konon rugi pasai terpaksa ikut terma "Selagi ada bulan dan matahari" .... Bodo punya perjanjian..... semata-mata mau untung sekupang dua wang Sepanyol....

So.... bukan kami aaa yang khianat menjual negara ini aaa..... tolong salahkan mangkuk-mangkuk ayun sembilan dewa nih....

Ader paham ka???

4 comments:

  1. Dewa-dewa ni maksum dan banggang tahap gaban tetapi melayu tetap taat kpd para dewa sebab takut derhaka.

    Dah turun temurun dewa ni jual tanah asalkan mereka terus bertahta di kayangan. Begitu juga dgn para juak-juak bangsawan kaki ampu. Tak terkecuali tun mamak kutty.............tak pernah cukup.

    ReplyDelete
  2. Ya saya paham sapa dewa2 yang dimaksudkan itu!

    ReplyDelete
  3. turun melawat salam2, gelak-gelak sikit ngan rakyat.. bereh belaka.. download tuangku.

    ReplyDelete
  4. penggadai selalunya orang yang ada kuasa.cukuplah ubahlah pada pru14

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja