Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 December 2013

Boleh Percaya Ka Sembang Jamil Khir Baharom Nih?

Bhai/DeeDee sekalian...

Gua dah malas nak komen dah pasai benda nih.... Sebab benda nih dah lama dah 1Malaysia heboh bab nih... tapi biasanyer gempak sekejap jer.. lepas tue senyap...  Selagi mana kalu bab kutip zakat terbaek... tapi biler agihan failed.... aper mau citer lagie...

So lu layan la sembang deras Jamil Khir Baharom nih ..... hahaha


2 comments:

  1. Some1 ada cakap kat gua, PKZ semua cabang, daerah, bandar, lorong, negeri dalam 1Malaysia ni semua tengah tunggu uantuk salurkan zakat, nak bagi duit kat orang yang berkeperluan.

    Susah deme nak usaha cari orang miskin kat luar sana.. dalam hutan getah, sawit. Jalan kampung, u know lah, sempit & berlubang. They would rather wait for them coming to office PKZ.

    haha.. logic tak, bejuta orang datang opiz daripada orang PKZ gi cari bejuta orang tu? Kan ke senang kerja deme tunggu aje orang datang berduyun ke opis deme.

    hehe.. "tiada yang terpinggir" le katakan.

    ReplyDelete
  2. 2:43. Dan dirikanlah solat, tunaikanlah zakat dan rukuklah beserta orang-orang yang rukuk.

    5:38. Laki-laki yang mencuri dan perempuan yang mencuri, potonglah tangan keduanya (sebagai) pembalasan bagi apa yang mereka kerjakan dan sebagai siksaan dari Allah. Dan Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana.

    perintah dari Allah kutip zakat bayar zakat dan hukuman untuk sipencuri.
    itu pun jika manusia benar benar bertaqwa.

    Allahuakbar.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja