Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

16 December 2013

Bekas CEO Maybank Memang Gred B

Bhai/DeeDee sekalian...

Lu orang nak tau dak aper makna Gred B yang si Zamihan Ostad KDN yang ader title Dr tue dok canangkan kepada Zahid Hamidi......... Cuba lu orang agak-agak..... Hahahaha

Gred B tue bermakna.... Gred Bangang.....

Lu tak percaya ker.... Hahahaha... cuba lu tengok statement para Menteri-Menteri yang ader dalam Kabinet... takder satu pon statement jenis Gred A.... Kalo ader pon boleh kira dengan jari.... sebab statement jenis Gred A nih biasanyer menongkah arus.... Hahaha... Ala ... macam yang kadang-kadang Khairy Jamaluddin dan dulunya Saifuddin Abdullah slalu buat...

Cuba tengok statement Hassan Malek ..... harga ayam naik, beli daging.... tariff elektrik naik... pakai pelita ..... Hahahaha... Itu gua belum amik kira statement Adnan Mansor (Fraud) tue.... ataupon Ahmad Maslan..... Hahaha

Satu masa dulu... yang pegang title Raja Gred B (bertahap Sultan lagie tue) cuma Samy Vellu jer..... Hahaha... la nih biler Samy Vellu sudah takder dalam senarai Menteri.... penyakit Gred B tue dah menjangkit kat orang lain plak....

Korang jangan lupa... penyakit Gred B nih pon ader jangkit kat machai-machai UMNO.... sampaikan keluar statement....kalu tak stuju dengan Kerajaan... sila berambus keluar dari Malaysia ....

Hahaha... Machai-Machai UMNO/BN nih dah berapa kali diingatkan... kalu tak stuju dengan hukum dan undang-undang Allah Taala... sila la berambus keluar dari Bumi nih.... hahaha .... Same goes to para Sultan dan Raja yang takmo nak jalankan hukum dan undang-undang Allah Taala... sila berambus keluar dari ini dunia yer... sila pi cari dunia lain....


So... berbalik kiter kepada statement bekas CEO Maybank yang memang Menteri Gred B tue... iaitu kalu takmo nak bayar tol, sila guna jalan lain....  Aper ker bangangnyer statement tue... Boleh tak para bekas guru kepada Abdul Wahid Omar nih ramai-ramai jumpa dier dan ketuk sekeh kapla dier sekali sorang.... Hahaha...

Abdul Wahid Omar nih dulu mesti satu universiti dengan Ahmad Maslan tue... Hahaha... pasai tue la bangang dan bergred B.... hahaha ...

Buat malu Maybank lar.......

3 comments:

  1. kalau tak b mana boleh jadi ini kan melesia memang dikenali sejak dari dulu lagi. ada bodek kurang cerdik pun kira okla boleh dapat jawatan

    ReplyDelete
  2. Gred A : Auta
    Gred B : bangang
    Gred C : Cikai
    Gred D : Dungu
    Gred E : Entot-entot
    hahahaha...
    Nasib telur ayam takde gred byk sgt..jenuh nak mikior..

    aymy8888

    ReplyDelete
  3. trend skg ni semua statement nampak mcm sekata je,
    nmpak mcm dah di fabrikasi,
    maksudnya mcm dah di setkan,
    bukan semua menteri nak kuorkan statement gitu main ckp sedap mulut je
    ini semua salah consultant yang diaorg hire ni,
    ini semua salah omar ong ethos consulting,
    aku tak caya lansung wahid omar boleh kuorkan statement mcm tu
    sila fikir by out of box
    jgn fikir ikut retorik + sentimen

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja