Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 December 2013

Bila Bekalan Air Paip Pun Kantoi

Bhai/DeeDee sekalian...

Cakap berdegar-dengar Shabery Cheek... Tapi satu hampeh pon takder penyelesaian... Tambah gampang biler dapat Ahli Parlimen bertaraf Menteri... Tapi satu apa takder keuntungannya kepada penduduk dalam kawasan parlimen dier...

Bodoh lagi bangang...

Skarang nih... Dah masuk lebih 4 hari takder bekalan air paip kat area rumah gua di Kemaman nih... Giler aaar... Nak buang air besar pon terpaksa bajet-bajet air hujan yang ditadah tue... Nak mandi pon kena ejast air hujan tue la jugak..

Air minum tak payah la nak citer.. Sampai kosong rak jualan air mineral kat pasaraya, 7E dan stesen minyak... Nak masak makanan pon kena guna air...

Bantuan lori air bersih dari SATU pon takder kelihatan... Nak harap Menteri "berbuih" tue nak kasi solution... Lupakan jer... Sebab dier pon tak duduk kat Kemaman nih dah...

Jadi camana nak survive... Jalan alternatif banyak yang rosak teruk.. Keter kalu nak lalu pon amik masa nak lepas... Kos minyak untuk travel jadi meningkat... Kemaman nih ader dapat Menteri Komunikasi yang jadi Ahli Parlimen dier...... Tapi komunikasi selular dah jadi macam "haram jadah"...

Samer macam orang kat area Pekan.. Dapat Ahli Parlimen level Perdana Menteri... Tapi takder keuntungan pon... Sia-sia jer...

Bagero...

3 comments:

  1. dengan ayer Allah jadikan bencana manusia sudah merana olih itu jadilah manusia yang taat pada perintahNya.banyaklah bersobar.

    Ya Allah ampunilah dosa kami dan lepaskan kami dari bencana ini.

    ReplyDelete
  2. Hidup insan yg brtamadun sentiasa peka dgn SYSTEM dan sgt2 memerlukan SYSTEM yg kreatif serta berinovasi tggi dgn nilai2 sejagat/UNIVRSAL yg tidak boleh sesekali dkompromi..

    Sbb itu TUHAN mengutus nabi2 utk mengurus tadbir "SYSTEM NILAI" yg trtinggi skali ddunia ini dgn sbnr2 sbnr2 sbnr7 deen(SYSTEM)yg "berpaksi" kpd meritokrasiBAKAT KBNARAN & KEADILAN serta nilai2 amanah, jujur, ikhlas dgn tggungjwb yg terTINGGI skali.. & hanya yg LAYAK shj mampu untuk menduduki nya..,

    Tetapi ramai yg melihat sebutan 'deen' ddlm Quran yg diulang2ngi NYA itu sbg 'ugama' sdangkan sluruh peredaran planet2 NYA termsuklah langit & bumi bernaung dbwh SATU SYSTEM/deen "RAKSAKSA" yg sgt7 miracle lg maha7 sempurna skali,,

    Hanya IQ yg tggi dan bnar7 berBAKAT shj yg mampu 'menggapai' bhw istilah 'deen' yg diulang2ngi NYA ddlm Quran itu bermaksud "SYSTEM" dan hanya SYSTEM yg miracle(ISLAM) shj yg dpt mengalahkan system2 'korup/lemah' Rom & Parsi dizaman shbt2 nabi..

    Apb deen dianggap sbg 'ugama' & deen'ISLAM pula dianggap sbg ugama'ISLAM apalah bezanya dgn ugama2 "penipu" sprt ugama2 Yahudi & Nasrani?

    Apb ummat mmpelajari & menyedari sbnr7 hakikat sebuah "SYSTEM", maka sgl tipu onar & KHIANAT sgt mudah dikesan ibarat sekecil2 'system' ddlm sebuah bank, sekalipon SATU sen yg tercicir masih dpt dikenal pasti/tally!

    Malang sekali naseb org2 melayu dinegara ini krn hampir TIADA yg dpt melihat ISLAM sbg deen/SYSTEM drp'NYA yg miracle lg HOLISTIK dgn nilai2 unvrsal INTEGRTY & TRANSPERENCY,, sbaliknya tertipu dgn retorika 'ugama' yg tonggang terbalik sempit dan buntu krn diDODOI oleh pghafal2 yg sama skali TIADA meritokrasi BAKAT & sgt rendah tahap IQ!?







    ReplyDelete
  3. kebanyakan negara didunia ini dipimpin oleh satu pasukan yang dikatakan canggih iq tinggi tek no loji terkini n banyak lagi ter tapi bila Allah datangkan bala merana juga
    taat pada perantah Allah dan Rasul dulu baru perintah dunia dengan iq manusia baru Allah beri rahmatNya ini harap iq tinggi sistem hidup duk lawan sistem yang Allah tetapkan jangan harap Allah nak biarkan manusia rasa aman dari bala Allah

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja