Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

13 December 2013

KDN Dan Zahid Hamidi Sudah Kena Main

Bhai/DeeDee sekalian...

Semenjak Zahid Hamidi jadi Menteri yang jaga KDN... Macam-macam kerenah lawak telah berlaku di KDN... Dari isu tapisan keselamatan bagi pemilik lesen senjata api... Permit senjata bagi syarikat kawalan keselamatan ... Dan sampailah kepala lelucon isu Syiah di Malaysia...

Hahaha...

KDN sdah tidak lagi jadi satu agensi yang dihormati di Malaysia la nih... Tapi KDN sudah sama taraf dengan Nabil, Jambu atau Sepahtu dalam Maharaja Lawak Mega terbitan Astro tue..

Rasanyer kalu mana-mana pelawak dalam Maharaja Lawak Mega (MLM) gunakan point yang dikecohkan oleh KDN tue sebagai bahan lawak diorang di MLM... mesti akan dapat undian terbanyak dari penonton... Hahaha

KP KDN dengan Menteri KDN memang pandai lar buat lawak... Gua rasa aaa... Mesti Sepahtu pon tabley nak lawan lawak KP KDN dan Menteri KDN nih... Terbaek lar....

Isu Ardi Hamza itu hari pon masih tabley nak setel kelawakkannyer... Nih tambah plak ngan isu Mat Sabu Syiah pasai kagumi Khomeini... Hahahaha... Lawak siot.. Habis satu Malaysia dah dilabrllan Syiah oleh KDN... Hahaha

KDN sudah jadi "Kayu dan Nganga".... Hahahaha....

Abis la.. Ini mesti sebab Zahid Hamidi dok dengar kelentong Zamihan nih... Hahaha... Habisla....  Zamihan nih semua yang tak ngam dengan kapla dier senang-senang jer dier labelkan sesat... Dier sorang jer yang tak sesat... Hahaha

Gua ingat lagi.. Ader sekali tue si Zamihan nih datang pi HQ Agensi... Lepas solat berjemaah tue kat surau di HQ.... Dier mola bukak ceramah.. Mola-mola okeh jer.... Biler tiba bab dier melabelkan orang itu sesat... Orang ini sesat... Terus sorang demi sorang staff blah... Termasuklah big bos "Agensi".... Tinggal la si Zamihan nih sorang-sorang membebel berceramah ...

Lepas dier blah jer.. Pakat satu HQ dok gelakkan si Zamihan nih... Hahaha... Sebab aper.. Sebab kitorang tau lagi banyak detail tentang orang yang si Zamihan dok labelkan sesat tue daripada aper yang si Zamihan nih tau.... Hahaha

Lawak-lawak... Penyakit bebal Zamihan nih dah berjangkit kat Zahid Hamidi... Aiyo... Hahahaha

7 comments:

  1. Dulu seorang yg jadi KSU mana-mana kementrian merupakan pejawat awam yg bijak, berpengalaman dan tau buat kerja.Kebanyakan mereka ada satu ijazah aje.Sekarang ada KSU yg punya Master dan PHD tapi nampak bangang dan senang diperkudakan menteri.Apatah lagi kalau menteri tu sama-sama bangang sudah jadi double-bangang.Ini yg berlaku diKDN sekarang dan dibeberapa kementerian.KSU nai pangkat atas kebolehan mengampu dan jadi pak turut.Sudah hilang profesionalisma.

    ReplyDelete
  2. hahaha akibat ter'over' ampu kot ! ABU !

    ReplyDelete
  3. Apa dah jadi dengan kes saman Dr Azwira Abdul Aziz terhadap Zamihan dulu tu? Ada dak info? Dia ni memang terkenal suka melabel orang. Di Malaysia ni dia seorang saja yang tak sesat. Mantan mufti Perlis pun sesat gak.

    ReplyDelete
  4. Makin lama makin mcm gampang perangai zahid hamidi ni. Kes Lahad datu siap tuduh pemimpin pembangkang tapi sampai skang senyap sunyi lansung xde dakwaan atau cite. Skang nak tunjuk dia gentleman plak suh saman dia...hahaha...sampai masa dia konar kut lain nnt. hahaha...hampuras betul.

    ReplyDelete
  5. bukti oleh manusia ada yang betul ada yang boleh direka cipta untuk pekena orang dah banyak nampak depan mata kita.ada juga yang perasan dah hebat bila kerja kat sesuatu tempat yang kononnya bila dicakapkan akan buat orang percaya sori la itu jaman sudah berlalu.ini jaman orang pandai berfikir kerana menyahut seruan dari Allah pencipta manusia agar kita semua banyak berfikir agar tidak tegelincir.jahil membawa kemusnahan.

    ReplyDelete
  6. Kut ye pun Mat Sabu tu sesat larat, dah Syiah, toksah le umum kat public... Dakwa + bawak terus kes ke mahkamah Syariah, bagai.

    Ketua Syiah M'sia & yang kapla Syiah Kedah pun takde KDN, Jakim nak tahan, tangkap, dibiarkan aje ber"Zzzahid-komedi", langsung tak sentuh pun??

    Macam haramjadah aje "drama" kali ni, what say u guys??



    ReplyDelete
  7. oh undang undang dalam negeri ini...yang buat

    jadi menteri bergaduh dgn rakyat...jenayah meningkat ..

    anda boleh tangkap penjenayah ,tapi boleh kah tangkap orang yang berbeda pendirian dengan anda.

    mereka yang dikuasai kebencian terhadap mazhab lain nampaknya telah bertindak melampau dan kehilangan logika bertindak-penasihat mereka begitu teruk

    patut diadakan debat antara mat sabu dan zahid hamidi atas isu syiah

    menghairankan ada doktor ttapi macam sekolah kat estet

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja