Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

29 December 2013

Hasan Malek Yang Bijak

Bhai/DeeDee semua...

Kalu lu orang nak tau... Hasan Malek sebenarnya seorang yang bijak... Dier memang tahu memanipulasikan keadaan untuk lebih menonjolkan diri.. Ramai dikalangan kiter yang menuduh Hasan Malek sebagai seorang Menteri yang bodoh lagi dungu... Tapi sebenarnya lu orang sumer dah tersilap...


Hasan Malek tau... Biarpun kenyataan yang selalu diberikannya nampak dungu dan bangang... Tapi Najib Razak tidak akan memecatnya dari Kabinet... Walau apa terjadi pun... Hasan Maleh masih kekal akan dapat elaun Wakil Rakyat (Ahli Parlimen) dan juga elaun Menteri... 

Malah segala kemudahan sebagai Menteri dier tetap akan dapat... Elaun rumah, elaun kenderaan, elaun dobi, elaun pembantu rumah, elaun keraian, elaun perjalanan dan sebagainyer... Malah isteri dier pon dapat manfaat daripada jawatan dier tue... Tak payah dah nak gajikan jaga kat rumah... Sebab PDRM dengan sukarela akan tolong jagakan.... Hahaha

Tol dier tak payah bayar... Malah kalu dier pi melawat ke pasar tani... Silap-silap berbakul sayur dan ikan masin dier akan dapat percuma dari peniaga... Kalu dier singgah mana-mana restoren untuk makan... Ader jer orang akan belanja dier... Hahaha

Tambah lagi sebagai Menteri... Mudah benar dier nak dapat tanah kurnia dan lot balak... Hahaha... Makan tak abis bhai lapan belas keturunan... Hahaha... Itu belum lagi ader syarikat mana lantik dier jadi Pengerusi dan Penaung... Mau makan berpuluh ribu free jer dapat... Hahaha...

Hasan Malek tau... Kalo pon BN boleh menang lagi pada PRU14... Dier masih ader lagi tempat dan slot... Dier mungkin akan dikekalkan sebagai Menteri (walaupun tak perform).... Errr... Cuba lu kasi nama Menteri yang perform dalam Kerajaan Malaysia nih sejak dulu lagi.... Hahaha... Takder kan.... Hahaha

Paling teruk pon kalu dier dah tak dapat jadi Menteri... Dier masih berpeluang untuk duduk dikerusi utama dalam GLC... Tengok macam si perogol amah tue.... Hahaha....

Kalo pon BN kalah pada PRU14... Dier tetap akan dapat pencen sebagai Menteri sampai dier kojol... Hahaha... Dan tanah-tanah serta lot balak yang dier dah dapat ingat boleh diambil balik ka oleh Kerajaan dengan senang... Silap-silap kena beri pampasan berjuta...

Aper ader hal kalo orang kutuk dier bangang ker... bodoh ker... dungu ker... Janji poket penuh dengan duit ... Janji akaun bank pon penuh... Janji dapat bercuti melancung ke luar negara dengan keluarga dibiayaai oleh rakyat Malaysia...

Hahaha... Memamg Hasan Malek seorang yang bijak... Tambah lagi biler dier kata "takder saper komplen pasai kenaikan harga, jadi kira semua bersetuju la dengan kenaikan harga nih"

Hahahahaha... Inilah kebodohan dan kebangangan 47% ..... Hahahaha...


1 comment:

  1. Bodoh & dunggu adalah syarat utama utk jadi pemimpin umno yg dilantik/dipilih oleh pengundi bodoh umno.Hanya penyokong bodoh akan memilih pemimpin bodoh utk memimpin mereka. Begitu juga dgn penyamun pasti akan memilih penyamun sebagai pemimpin mereka.

    Golongan ini pasti seronok sebab pemimpin mereka sama spt mereka. Siapa tak setuju dgn kerajaan sila keluar dari negara ini kata totok umno. Dia ingat negara dan dunia ini milik mak bapak org umno.

    Sesungguhnya dunia dn segala isinya ini milik Allah SWT ter masuk diri kita.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja