Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

15 December 2013

Ala Stendet La

Bhai/DeeDee semua...

Ala.... Ala stendet la kalu ader yang keluar parti kerana disebabkan roti dan bukannyer sebab prinsip... Tak terkejut la bhai... Nih Adnan Yaakob buat pelik pasai aper.. Pada gua tak terkejut la... Stendet la macam nih... Lompat melompat dan keluar masuk nih samer jer ... Kalu tidak nanti takder la paper ader bahan nak stori... Hahaha

Cuba tanya Hee Yit Foong yang dulunya timbalan speaker DUN Perak... Dier keluar parti DAP dan sokong BN pasai aper... Pasai tak dapat kereta jer... Lagi la hina dari mangsa banjir... At least mangsa banjir sebab keadaan hidup atau mati... Tentang makanan... Tapi Hee Yit Foong pasai kemewahan.. Pasai kereta...

Itu baru sorang... Belum lagi kalu kiter nak selak semua citer yang ader ... Berapa ramai pimpinan dalam UMNO yang bertindak buat statement keluar Parti atas sebab wang dan kontrak... Dalam PAS pon ader perangai camnie..  Bahkan dalam semua parti politik pon ader la... Hahaha

Gua lupa aa nama satu mangkuk UMNO totok kat Perak dulu yang mengamuk sampai kecoh masuk YouTube berbagai... Dan siap keluar parti hanya pasai permit melombong pasir jer pon... Hahaha... Siap menangis berbagai... Siap keluar statement macam-macam... Rasuah la... Salah guna kuasa la.... Konon nak bagi orang simpati.... Hahahaha... Podah la...

Aper pon... Kepada yang keluar parti tak kisah la sebab aper.... Gua nasihatkan supaya tolong jangan jadi macam orang yang keluar dari mana-mana bisnes MLM... Sebab biasanyer biler orang keluar dari satu bisnes MLM pi join satu lagi bisnes MLM... Dier akan sembang yang buruk jer pasai MLM lama dier... Walhal masa dier dalam MLM lama tue... siap promosi yang MLM dier jer terbaek... Hahahaha...

Kalu lu nak tau... Parti Politik nih samer jer spesis dengan MLM... Sembang jer deras... Hahaha... Gimik jer lebih... Semuanya mahukan "glamer media" .... Produk sebenar hampeh.... Hahaha

MLM yang gua maksudkan disini bukan Maharaja Lawak Mega aaaa... Tapi Multi Level Marketing... Hahaha... Stendet la diorang nih... Giler glamer... Macam ader sorang tokey MLM nih yang terbitkan filem konon mesti dapat sambutan... Hahaha... Last-last terbongkang... Samer gak ngan parti politik yang dok taja satu filem nih... Last-last filem tue terbongkang gak.... Samer jer.... Hahaha

Kalu tidak takkan la ader mangkuk yang guna tagline "Terlajak Laris" yang macam bangang jer tue.... Hahahaha... Siap ader  title dari Dewa lagie... Hahaha... Lawak siot... Hahahaha

Ader paham ka???

2 comments:

  1. orang MLM ni bila bercakap, dia ja yang betul
    org lain semua salah haha

    ReplyDelete
  2. hidup tak de prinsip selalu banyak go sip.hidup jauh dari peringatan Allah dan ada yang tak peduli walau pun dah tahu - senang punya pasal rela dilombu lombu

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja