Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

12 December 2013

Cuepacs Yang Menikus

Bhai/DeeDee sekalian..

Ader satu perkara jer yang membezakan antara kesatuan sekerja yang bagoosh dengan kesatuan sekerja yang hampeh... Takder perkara lain... Cuma yang nih jer..

Perkara tue tak lain tak bukan aderlah....

Sama ader pimpinan kesatuan sekerja tue jenis pengecut dan mudah dibeli atau tidak.... Tue jer ... Takder lain..

Sebab terlalu banyak kesatuan sekerja yang tak pergi ke mana biler dapat pimpinan yang jenis pengecut dan mudah dibeli.. Sebab biasanyer kesatuan sekerja akan kena ugut... kena sabotaj... kena macam-macam tindakan yang tak masuk akal...

Tapi kalu kesatuan sekerja boleh relaks jer bergolek gelantang dengan para majikan ataupun pihak berkuasa... Maknanya mesti pimpinan kesatuan sekerja nih kaki pengecut dan jenis boleh dibeli sekupang dua... Hahaha

Bagi anugerah sikit.. bagi gelaran sikit.. tabur duit ringgit skit... bagi jawatan sikit... terus senyap.... hahahaha....

Bukan sekali dah gua tengok... dah banyak kali dah... pasai tue la aper sajer tindakan kesatuan sekerja nih nampak lebih kepada mementingkan kaum pemodal, kaum kapitalis dan kaum penguasa... bukan tindakan yang mementingkan ahli kesatuan...

Cuba tengok masa Zainal Rampak lead dulu... mola-mola gah bukan main... Tetiba biler dapat pangkat dan title dari Kayangan... Terus senyap .... Terus menikus... Terus berpaling 180 darjah... Hampeh...

Same goes to this "mangkuk" who now leads CUEPACS... nothing on his agenda as a leader to one of the biggest union in Malaysia that bring good action to the union members.. None... Nothing.... Nada... 

Hampeh...

So "kalu ader berlaku ketirisan dan salahguna kuasa serta rasuah dalam perkhidmatan awam.. semua kakitangan awam diarahkan tutup mulut... kerana semuanya terletak dibawah Akta Rahsia Rasmi (OSA)" ..... Inilah perkara paling bodoh yang ader dalam kapla pimpinan CUEPACS macam mangkuk sekor nih...

Bangsat betul lar...


3 comments:

  1. lame ilang bro...ikut mat said jadi robin hood ke...hahaha...presiden cuepacs ni mcm bese la, nada dia semenjak dpt gelaran dri dewa nih, dah lembut, lentok je. takan nak lawan tukang bagi 'rezeki' kot. hahaha

    ReplyDelete
  2. right bro ! they only talk shit, big shit ! ABU !

    ReplyDelete
  3. Tu ramai orang tahu kemungkaran terpaksa diam bro.. sebab nak jaga keselamatan di dunia..

    tapi ada lagi dasyat ambik share lagi huhu..

    alhamdullilah kita tak directly kerja macam tu.. selamat sikit tapi still banyak benda juga kena check selom mati ni..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja