Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 May 2013

Ooooo... Macam Itu Kisahnya

Bhai..... tadi gua dimaklumkan oleh seorang rakan.....  lama dier bercerita dengan gua... macam-macam segmen cerita dier... dari tahun 1980 punya cerita sampailah ketahun 2013 nih punya cerita.... banyak gak cerita luar dalam yang gua tak berapa clear inputnya ... la nih dah clear....

Ooooo.... Macam itu kisahnyer aaa.... tak sangka la gua.... rupanyer... selama nih... punya la kencang mamat sorang nih mengapi-apikan semangat membenci BN dan UMNO.... punyalah kat sana sini dier nih berdendang yang jelik sahaja tentang BN dan UMNO.... selama nih... ucapan dan tulisan dier... pergh... boleh terbakar orang membacanyer... boleh diklasifikasikan sebagai pejuang rakyat....

Sampai ader la orang yang terpengaruh dengan ucapan dan tulisan dier... lalu orang itu terus "bertelagah" dengan BN dan UMNO.... yang akhirnya mengakibatkan "kecelakaan" kepada orang itu dan seterusnya kepada orang-orang yang yang ikut orang itu....

Tapi..... mamat yang mengapi-apikan sentimen dan semangat membenci BN dan UMNO nih... langsung tak pernah masuk kedalam ditahan dibawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).... pelik bin ajaib sungguh...  macam member gua citer nih... gua terkejut gak... gua kata kat dier... ala... lu sembang jer.... tapi biler dier tunjukkan print-out senarai orang yang pernah masuk kedalam ISA..... pergh.... biar betul..... hahahaha

Siap nama gua pon ader.... walaupun gua tak dihantar ke Kamunting pada 1987... tapi rupanyer nama gua ader dalam list ISA tue ... gua tau la gua kena siasat pasai Ops Lalang 1987... hahaha... parak... parak.... hahaha... gua gelak jer.... sambil gua cakap kat dier... ini masa darah muda.... hahaha... kawan gua tue gelak jer.... dan dier kata... rekod dah ader... bila-bila pon boleh masuk sambung buat master atau phd kat dalam tue.... hahaha... itu hari baru diploma jer.... belum sempat buat degree.... hahahaha

Tapi yang best tue.... mamat yang kuat mengapi-apikan semangat membenci BN dan UMNO tue... yang kuat buat provokasi tue...... langsung takder dalam rekod ISA... dalam rekod list soal-siasat bawah ISA pon takder... hahahaha... macam mana nih siap ceramah sana sini konon pejuang rakyat la... pejuang bangsa la... pejuang agama la....

Gua tanya member gua nih... abis tue kenapa dier nih tak pernah kena..... hahaha....  member gua tue pakat gelak besar.....  dier kata "bhai... lain kali lu kena stadi lebih kenapa ader sesetangah orang tue langsung tarak kena aper-aper... walhal mulut dier la yang buat orang lain yang ikut .... dimasukkan ke dalam.... dier boleh lepas bebas" ..... Hahahaha.... member gua siap kenyit mata lagi...

Ooooo... gua paham aper maksud dier.... hahahahaha.... memang lawak aaa politik kat Malaysia nih.... hahahaha

UPDATE 8.29am 23 Mei 2013 : Hint klu dier ader gua tulis kat komen gua kat dalam ruangan komen kat bawah nih.... baca dan pahamkan... hahaha... bukanlah gua tabrani nak sebut nama dier... aper ader hal... sajer jer gua nak bagi lu berfikir sikit.... hahaha...  kelaut bhai... kelaut... hahaha ... pikap la bhai... pikap... klu gua dah bagi tue... dah ader dua klu... cukup dah tue rasanyer..... jom kelaut.... hahaha

38 comments:

  1. alahai....susah juga nak faham kalau org biasa2 mcm kami ni.

    lebih kan clue tu...saya dah mula suka blog ni sbb ada kisah dr org dlm ....itu yg mahal

    ReplyDelete
  2. siapa? bagi la klu sikit! cinabeng lu! hahaha

    ReplyDelete
  3. sesekali seronok juga tengok manusia pandai beraksi kat dunia ini

    ReplyDelete
  4. salam bhai.
    kahkahkah ke.?
    haha.
    -ptrjya-

    ReplyDelete
  5. itu SB politik namanya... cuba check nama Azmin Ali ada tak... muakakakaaaa..

    ReplyDelete
  6. Bhai,

    and who exactly are you talking about? Anwar? Mat Sabu? Pak Samad? Isham? Ambiga? LGE? or...............? you can't just simply spread the rumours flying off the window.you need to be responsible with this statement.

    or you're the one who instigate people but never went 'in there'? ;) just look at all those post lately. hmmm...

    ReplyDelete
  7. nelayanbimbang.blogspot.comMay 23, 2013 at 8:05 AM

    Kah.kah.kah..crite mcm pundek lh bhai..tu lah dia 'sleeper' yg dduk dlm PR yg akn make sure PR tkkan jejak walau kt tangga putrajaya nant..org tu ada kt dlm PKR..

    ReplyDelete
  8. Bhai/DeeDee semua...

    Hahahaha.... lu orang nih lambat tangkap la citer gua.... citer gua tue tunjuk tahun brapa punya citer... hahahah...

    Gua citer pasai sorang tue... ala.... dier tue kaki "kelaut" .... errr... ader paham ka?? Hahaha...

    Cuba kalu lu ader masa... ader peluang... cer tanyer dier... biler dier pernah "kedalam" pasai ISA..... hahahaha...

    Aper pon.... orang tue rajin pi oversea... konvensyen la... mesyuarat la...

    Err... tak cukup lagi klue ker???

    Mmmm..... camana aaa.... errr.... pasai dier ... ramai yang menerima "kecelakaan" nyawa....

    ReplyDelete
  9. Ala.. Si mamat ABU 2 la kan,tua je lebih,tp xnk la insaf sikit pun, tgk mcm Uncle Cipan ni,kena panggil Uncle pasal "sleeping beauty" selalunya dah 50 thn ke atas, yg dh bersara pn ada,n tp mcm uncle cipan dan arwah uncle joe gopal kata,dh bersara xsemestinya dh berhenti berkhidmat, salute to all the unsung hero who protects the country xkira masa, walopun hero 2 rare mcm uncle cipan cos xramai sgt yg bias ke sebelah sana political view dia,.

    ReplyDelete
  10. sekali baca, nama Azmin Ali terus jadi pilihan...

    tapi, lepas baca berkali-kali terutama lu punya komen, gua ingat bukan Azmin Ali lah...

    COBOL

    ReplyDelete
  11. owh... pengikut dia ramai yg mati kat Memali... huk huk.. walhal dia cuma "nelayan" je... muahaha


    Langit8

    ReplyDelete
  12. Bhai COBOL...

    Azmin Ali ader bagi ceramah agama ker... hahahaha.... satu lagi klu gua bagi.... hahaha... ader paham

    ReplyDelete
  13. ello...
    maksud you hj. hadi ker?

    ReplyDelete
  14. manusia melihat apa yang dipertontonkan, mendengar apa yang didendangkan dan menyanyi apa yang yang dilirikkan....namun, tahukah akan apa yang disebalik pentas drama ini......niat hanya mentarbiah dan berdakyah....aku fikir itulah hint yang ke3

    ReplyDelete
  15. Bhai...

    aku tahu, aku tahu... yang famous kat Turki tu kan?

    sorilah Bhai, pagi nie slow sikit... kepala banyak air lah... malam karang karang baru nak flush... dapat pahala plus plus...

    COBOL

    ReplyDelete
  16. patut la setiap pru
    ada la kuar peluru
    amanat kuno tu...
    Tak berkesan pd org muda..
    Org tua hanyut kot ke laut?
    Aiyo... Tensen la puak ug ni...

    ReplyDelete
  17. siapa lagi....hj hadi lah yg dimaksudkan tu....

    ReplyDelete
  18. askm ctt
    mat sabu suka menyala
    tapi org suka ke laut....
    ada betol.....
    ayuh kita campak dia kan dia ke laut dalam bersama2 geng2 UG...

    ReplyDelete
  19. Betul komen anonymous diatas, Ini namanya SB POLITIK,,,bukan peringkat Majlis tertinggi je,,,kat ahli parti biasa pon ada,,tengoklah dia pangkat apa dalam servis,,kalu prebet jadi ahli biasa aje, tapi kalu pangkat dia ada bintang jadilah di orang besor dalam parti.Lakonannya baikkk punyer.Ini ada dlm semua parti politik dalam PR..Tujuan nya ditanam ialah untuk jadi parasit yang akhirnya bermatlamatkan mencacatkan perjuangan pihak lawan dan meneruskan lagenda politik dunia melayu-islam..Inilah hakikatnya tunjang politik diMalaysia,'politik angan angan'"hidup hidup melayu-islam" walhal melayu nya jauh ketinggalan , islam nya semakin hari semakin nipis.Yang tebal hanyalah poket poket dan kocek kocek penyamun pilihan.WallahhuA'lam.

    ReplyDelete
  20. spesies abdullah bin ubai juga... tobat2 la...

    ReplyDelete
  21. cer cer cer tanya
    cer tanya gi ke Turki tu naik ape..
    naik bas ke..naik grabak ketapi klas3?
    cer tanya sape bayor?
    bayor dgn duit kutip dgn kopiah kat ceramah2 ker?

    ingati lah slalu..bhw,
    bhw nabi & shbt2 sanggup susah/KORBAN & brLAPAR, krn naseb ummat/RKYAT sentiasa diHADAPAN..

    Ummati ummati ummati..
    marhaen marhaen marhaen dhati nabi
    marhaen mnjd KEKASEH nabi2..

    ReplyDelete
  22. Patut rajin ke laut, berkhidmat bukan untuk rakyat..khidmat untuk diri sendiri..ckp haji ni merapu..menuduh tanpa bukti..pastu bila.minta bukti dia buat bodow je..ramai ke orang mcn ni dlm PR?? Siapa lagi?..boleh kami jadikan bahan supaya senang dikeluarkan dari saf...

    aymy8888

    ReplyDelete
  23. Dan Allah lebih mengetahui tentang musuh-musuhmu. Dan cukuplah Allah menjadi Pelindung . Dan cukuplah Allah menjadi Penolong .4-45

    manusai boleh tunjuk pandai tapi tak kekai lama sampai masa bederai jugak.
    berpegang teguhlah dalam perjuangan dengan berlindung kepda Allah.

    ReplyDelete
  24. nelayanbimbang.blogspot.comMay 23, 2013 at 11:10 AM

    Palat lu bhai..ko bg 2nd clue lmbat lh..keh..keh..keh..aku dh tau lh bhai sape mamat tu,asik brgamba ngan jala jea mane ade bnda lain pun..aku rsa ko pun tau kot ngan mmber2 jabatan yg link ngan ko ngape mamat nie tk bleh usik...dia nih akan jd tukang kawtim satu ari nanti antra gov ngan pr..serta tidak mahu memali kali 2 brlaku..buruk impact nant beb...psal tu lh dsai deal ngan na jea bkn ngan dia..ngeri tu pun dsai tk bleh msuk beb sbb dia..dia budget pr bleh mnang pru13 ari tu dgn parti stand alone tnpa 2 lagi..
    Lagi satu lh beb dia nie ko tgk sndri lh..ade nmpak ke kekerasan nye..lmbut beb..lmbut..

    ReplyDelete
  25. Bhai... tu yang gue pelik. Orang ni cakap pun bukan pandai sangat. Kalau nak banding dengan bekas MB kelantan tu macam langit dengan bumi. Tapi si poyo-poyo ahli PAS tatap angkat dier.. Bukan dier jer bhai ramai lagi yang gue tau. Yang dok panjat pokok sawit tu pun sama jer bhai.. ngalahkan beghok. Tapi poyo-poyo PAS pun angkat jugek.. geleng kepala

    ReplyDelete
  26. ganu weh....dulu bercita2 nak bersara..kemudian cakap best juga kalau dapat jd p eng

    ReplyDelete
  27. jgn jadi blogger cacai umno,asyik petik berita yg berunsurkan fitnah,kata kedulang,paku serpih,kata kat utusan dan tv3,admin yg lebih,tulisan anda akan dipertanggung jawapkan akhirat kelak,kalau berita tak nyata jgn dihebohkan,nanti kita yg ke laut.

    ReplyDelete
  28. Dia ada imunity card Bhai bukan senang nak dapat tu.. cable direct ke mastermind ;)

    p/s: ada banyak level operatif ni yaa.. :)

    ReplyDelete
  29. Mcm dapat tangkap yg suka ke laut jadi nelayan kan

    ReplyDelete
  30. cakap je haji hadi bhai....

    ReplyDelete
  31. Bhai...

    tulah, janganlah tulis benda-benda yang berunsur fitnah Bhai... kan dah kena sekolah balik dah by anon by 12.38...

    lain kali, kalau nak fitnah menfitnah nie... lu kena buat dalam bentuk video...

    COBOL

    ReplyDelete
  32. hj.hadi - rumah/masjid depan laut.boss2 dlm PR yg tak pernah ditahan cuma hj. hadi... anwar pernah, kit siang pernah, LGE pernah,mat sabu pernah,

    ReplyDelete
  33. Calon yg paling sesuai dengan jalan crite ni....ten..ten..teng adalah.....??.Hadiah nya berbentuk sebuah tabung beruk dan produk lelaki untuk mengeraskan badan tajaan sykt UBN serta melancong destinasi sesuka hati ditaja oleh AirAnakDara...Calon2ny adalah AA,HH,MA,MS...2 calon telah tersingkir lebih awal, HAJ dan UNMI..Maka dumumkan pemenangnya adalah....???

    ReplyDelete
  34. Calon yg paling sesuai dengan jalan crite ni....ten..ten..teng adalah.....??.Hadiah nya berbentuk sebuah tabung beruk dan produk lelaki untuk mengeraskan badan tajaan sykt UBN serta melancong destinasi sesuka hati ditaja oleh AirAnakDara...Calon2ny adalah AA,HH,MA,MS...2 calon telah tersingkir lebih awal, HAJ dan UNMI..Maka dumumkan pemenangnya adalah....???

    ReplyDelete
  35. Ha ha ha..Bhai..

    TG Nik pun tak pernah kena ISA...tapi aku agree dengan Bhai C++ pasal Ayoh Cik nih..cuma adeler sebab yang Ayoh Cik ni berminat dengan isu perpaduang...ha ha ha.

    Cuma kita yang kurang Ilmu ni mungkin dok pahe apa yang Ayoh Cik tu fikirkan ...ha ha ha.

    Tapi satu jer yang aku agree, sebab kadang-kadang kenyataan Ayoh Cik boleh potong stim aje..ha ha ha...

    Adios..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja