Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

26 May 2013

Bekap Sana Bekap Sini

Bhai.... Gua takmo nak tulis panjang... Dah banyak kali gua tulis panjang benda nih... Cukup lah tue.... Hahaha...  Cuma aper yang gua seronok dok tengok sekarang nih ..... aderlah satu kumpulan pembekap yang bertungkus lumus menegakkan benang yang basah.... Hahahaha... Bekap sana bekap sini.... Janji dapat bekap bos... Dan dapat bodek bos... Kan baru dapat kerusi jadi wakil rakyat...  Hahaha... Jadi kena la ucap terima kasih kat bos dengan buat bekap tahap bangang "dewa jalan duta" jer...

Nih gua nak bagitau... Gua tak kisah la kaki bekap tue ngaji kat Mekah ker... Madinah ker... Mesir ker....  Hafal kitab kuning ka... kitab hijau ka... kitab pelangi ka... Sebab..... Sebelum lu nak bekap bos lu orang tue... Cuba tanya diri lu sendiri dulu.... 

Cuba tanya aper hukumnyer fitnah tue... Hahaha... Lu orang kan dah mengaji... Lain la kalu jenis ngaji pon jenis mengelat menipu.. Tak tau la plak gua... Hahaha

Cuba semak dalam buku dan kitab lu orang tue... Semak bab fitnah... Ker memang dalam buku dan kitab lu orang tue takder bab fitnah... Atau ader beza fitnah yang dilemparkan oleh Tok Guru dengan fitnah yang dilemparkan oleh orang biasa...

Sebelum lu nak bekap bos lu orang tue .... Sila tanya bos lu orang tue... Biler mau kasi bukti dan fakta bagi statement fitnah dier itu hari... Kasi setel dulu bagi takder fitnah barulah lu orang boleh bekap bos lu orang tue...

Kalu tidak mau kasi setel itu fitnah... Kalu tak mau bertanggung jawab dan meminta maaf.... Hahaha... Pakat bos lu ngan lu lu skali hanyut "ke laut"..... Hahaha

Bos jadi setan pon anak buah nak bekap lagi ka??? Hahaha... Oh yer... Kerja memfitnah nih kerja setan lar.... Takkan lu orang tak tau kot????

Aper daaa... Ader paham ka???

Eh... Lepas nih KP PAS negeri mana plak nak kuar statement bekap Hadi Awang pasai isu fitnah nih... Gua nak tengok berapa ramai pembodek pencacai jenis bangang "ke laut" nih... Senang la lepas nih pada PRU14 nak cantas....

Hahaha.... Fitnah tak berjawab tapi sebok dok bekap konon bos maksum.... Hahahaha... Bangang... Bangang... Nasib baik la gua dah lama letak jawatan KP PAS Kawasan XX XXXXX pada 1998 dulu.... Sebab perangai cam nih la.... Hahaha

8 comments:

  1. Salam C++ dan semua.

    Tadi tgk kat TV 3, perggh mmg mindblown lar.

    A marah B sbb B kutuk ketua A yg guna saluran tak betul utk kutuk kawan B. A suruh B guna saluran yg betul kalo nak kutuk ketua A.

    WTF? Lagi nak borak pasal tahaluf siyasi? Mereka2 ni mmg takleh pakai lar. Sleeper agent?

    ReplyDelete
  2. Bhai...!!!

    Lu jangan kutuk2 boss rusila bhai..., boss rusila nak meeting pun tak senang duduk nih... habis meeting boss nak gi Laut Mati mancing Tenggiri... ngeeee...

    Warning... jgn kutuk boss ok.. nanti sweyyyy.... mancing bhai... hahaha..

    ReplyDelete
  3. bhai,

    juz sharing an info, TT make a new post just now! or is it someone else on behalf of him? Weet weeet....

    ReplyDelete
  4. bro. i think its about time now. geng hadi awang kena bagi pelingkup masa pemilihan pas nanti. tak pun kena start pressure org parti lain supaya tak sokong hadi awang n co. dah bagi chance banyak kali dah, tapi mulut tak reti jaga. perasan tak, yg pakai jubah & serban dalam pas la nie semua tak berjenih.

    also, i ask for your honest opinion. what do u think of hadi awang as TPM? terus terang, sy tak nampak kaliber langsung. mungkin sy yg golongan menentang ni tak nampak sbb sy bkn dlm jemaah mana2. minta pencerahan.

    ReplyDelete
  5. kitab kuning kata ok buat fitnah...kitab pelangi kata not so ok and kitab hijau kata can also..

    ReplyDelete
  6. bhai,

    'dewa jalan duta'- kahkahkah besar giler rumah dia bhai, yang duduk 2 org je laki bini tak masuk org gaji. membazir bukan amalan syaitun?

    ReplyDelete
  7. Budaya mengampu/mempertahankan boss ni ada kat memana Bhai.. Manusia la kan.. ada banyak sebab.. ada mungkin fanatiks angat semua boss dia cakap dia percaya.. ada juga yang mahukan perhatian dan kepercayaan.. So bekap boss gegiler.. :)

    Esok dia naik orang lain pulak bekap gegiler hahaha.. :D Dunia ibarat roda la Bhai..

    Tapi jangan lupa kalau ada melindung ada juga yang menyerang.. tu pon biasa juga.. :)

    ReplyDelete
  8. Bhai

    Kalau orang BN atau umno buat fitnah, gua tak heran kerana dia orang ugama tolak tepi.
    Tapi kalu geng sebelah sana pulak buat fitnah, gua pelik kerana dia orang kata pendokong ugama.
    Kalau dalam hukum hudud adakah dia orang yang suka fitanh orang, pembohong, pemungkir janji boleh layakkah jadi saksi?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja