Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

13 May 2013

1Malaysia Ala UMNO

Bhai.... UMNO adalah parti yang menggalakkan hasutan isu perkauman... Dari pencacai UMNO bertaraf  blogger sampailah kepada media cetak dan elektronik yang dikuasai oleh UMNO... samer jer tabley pakai.... semuanyer kaki penghasut perkauman...

Yang paling gua pelik.... semua yang melompat-lompat bawak isu perkauman nih bukannyer jenis yang berani.... semuanyer jenis kalu jadi la civil war kat Malaysia... diorang lah yang lari dulu menyorok... Tambah lagi dengan sekor bekas hakim yang giler perkauman nih....

Gua pelik sungguh... bukan pasai aper... sebab mangkuk-mangkuk yang kuat perkauman nih la yang selama nih... sebelum PRU13 dok berkawan dan berniaga samer dengan Cina... malah diorang jugak la yang bagi kontrak bisnes ngan Cina... dan diorang jugak la yang memenuhkan kedai-kedai kopitiam Cina dimana-mana pon..... tak kira la ader logo halal ker... idak...

Yang lagi-lagi best tue.... mangkuk-mangkuk nih la jugak yang dok bertenggek dengan ayam Cina kat lorong-lorong gelap.... Tak kisah la Cina lokal... atau Cina Mainland.... hahahaha

Paling lawak gua rasa aaa... ialah orang yang dok promote 1Malaysia la kononnyer... tapi diorang la yang dok giler bawak isu perkauman nih.... menghasut sana sini.... agak-agaknyer inilah 1Malaysia ala UMNO kot..... hahaha...

Aper lagi yang UMNO mau aaaa...... hahahaha.... kalu dah bodoh tue... simpan jer la senyap-senyap.... Bodoh punya UMNO..... hahahaha....

2 comments:

  1. Bhai, gua suka betul dgn artikel lu kali ni...betul2 lu kasi 'bahasa' semua orang yg involve dlm perkara ni...Tapi, gua yakin dia org memang tak ambik pot pon apa yg lu tulis...huhuhuhu...

    Itulah realiti politik malaysia bhai...Banyak golongan oppurtunis yg berlegar dalam radius setiap tempat...Gua suka ayat ni, saya tolong awak, jgn lupa yer nanti tolong saya pulak...huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  2. biasa la bhai mereka yang memperjuangkan melayu ni la yang jual melayu.. jual tanah rezab melayu.. jual ketuanan melayu jual dato dan macam-macam lagi..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja