Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

21 May 2013

Makin Sombong...

Bhai....ader puak-puak tue makin hari makin sombong.... sombong dari segi percakapan... sombong dari segi tingkah laku... sombong dari macam-macam segi.... hebat.... hebat mereka-mereka nih boleh menonjolkan kesombongan.....  Tapi.... tapi diorang terlupa... atau sajer-sajer buat-buat lupa.....

Bahawa kesombongan itu hanyalah milik Allah Taala semata-mata.... Hanya Allah Taala sahaja yang berhak sombong....

Sebagai makhluk, kita langsung tidak berhak untuk sombong.... ini melawan fitrah.... ini melawan tuntutan agama..... Pening aaa.... nak katakan bodoh... tapi berilmu... nak kata berilmu... tapi bodoh..... macam mana nih aaaa...

Aper-aper pon....  jika lu sudah dapat kedudukan... sudah dapat kuasa.... sudah dapat rejeki.... tetiba lu start sombong.... makanyer... hanya dua perkara nih jer yang akan berlaku... takkan ader yang lain.... takkan ader option lain... hanya ader dua nih jer...
  1. Allah Taala akan menarik balik semua kedudukan, kuasa dan rejeki yang dah diberi... dan Allah Taala akan melaknat lu...
  2. Allah Taala akan menambahkan lagi kedudukan, kuasa dan rejeki yang dah diberi.... sebab Allah Taala sudah takmo nak amik tau pasai lu.... Ini kes Allah Taala sudah murka.... dan Allah Taala kenakan Istidraj
So....... tunggu lah masanyer.... hanya dua option nih jer.... takder option lain..... tambah lagi doa golongan mustad'afin memang mendapat perhatian yang lebih.... 

P/S : Khas buat mamat sorang tue... yang skrang nih perasan dier paling berkuasa di Malaysia.... errr.... anak lu yang koma tue aper cer...(dah padam ker?). Ingat.... aper yang Allah Taala jadikan kepada anak lu tue supaya lu beringat.... tapi kalu lu tak beringat... dan terus-teruskan sombong....  tunggulah masa dan ketika...  Bukan ker anak lu koma pasai terjatuh lepas menunjukkan isyarat lucah masa menunggang lu punya motor pada masa kempen PRU13 ...

Insaf lah bhai.... Allah Taala dah tunjukkan kifarah tue....

7 comments:

  1. Bhai,

    berapa post straight dah lu hentam puak2 ni. somehow, diorang dah start serang lu ke? you better make sure kubu (bukan kubur! ;) ) dah prepared, tahan hentaman biologi warfare sekalipun.rasanya dorang akan all out kali ni, memandangkan panglima2 anti UG banyak yang gugur PRU13 hari tu.

    gua pulak akan readykan popcorn and redbull less sugar, lepak kat couch. drama dah nak start. tp untuk nak bagi lu semangat, gua on your side. :p

    Beware.

    ReplyDelete
  2. bro C++,

    ikut http://atsixty-zakriali.blogspot.com/2013/05/zahid-hamidi-rayu-muslimat-doakan.html, takde kata ada isyarat lucah..hanya isyarat jari thumb down..


    aymy8888

    ReplyDelete
  3. Bhai,

    mamat tu bukan apa, gempak je. PAU dah nak dekat, dengar cite dipercepatkan ke Ogos, tu yang menggelabah biawak. skang la time dia nak tunjuk power, baru undi masuk. undi PAU ni lagi mahal dari undi PRU. yang ni makan keliling kalau nak kekal kat atas. Motor besar pun mau kena gadai nak tampung belanja. gatal kepala, wa cakap lu bhai....

    senang cite, perwakilan tu pau dia cukup2 la... kahkahkah

    ReplyDelete
  4. jalan malam dengar2, jalan siang pandang...takut nanti tiba2 ada lori treler hantam sama lu dari belakang. sediakan payung sebelum ribut taufan.

    ReplyDelete
  5. Dan janganlah kamu berjalan di muka bumi ini dengan sombong, karena sesungguhnya kamu sekali-kali tidak dapat menembusi bumi dan sekali-kali kamu tidak akan sampai jadi setinggi gunung.17-37

    manusia yang jauh dari peringatan Allah memang cepat rasa gah gah akhirnya gelabah juga

    ReplyDelete
  6. Bhai/DeeDee semua...

    Ader sebab gua tulis ini cerita... lagipon gua tak ader sedikit ketakutan pada manusia... hidup ini hanya perlu takut kepada pemunya alam ini...

    Tentang citer "tergolek dog" jatuh motor tue... ader beberapa versi... gua punya versi dari rekod pasukan keselamatan.

    ReplyDelete
  7. Ingatkan artikel di atas utk Presiden dan puak2 UG haahaaa

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja