Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 May 2013

Ebay Malaysia Bakal Ditutup

Bhai..  bermula sertamerta.... kos penghantaran barangan (shipping) ke luar negara naik 400 peratus.... Semua kerana POS Malaysia yang dahulunya sebuah badan berkanun... kini sudah menjadi kapitalis... Hanya kerana pemilik POS Malaysia mahu kaya ... jadi secara tidak langsung... yang menjadi mangsa aderlah peniaga kecil-kecilan yang menggunakan Ebay...

Dengan adernyer Ebay... peniaga dalam talian dapat berniaga... dapat belajar berurus niaga ke seluruh dunia.... tapi dengan kenaikan 400 peratus nih... gua rasa semua lepas nih cuma akan menggunakan Lelong.My dan Mudah,My sahaja...

Berniaga dalam negara jer la.... hahahaha... kesian...

Antara yang menjadi mangsa aderlah sorang rakan gua yang berniaga baju bundle ....  kebanyakan client dier aderlah warga asing... dari Eropah dan US.... dan kini dengan kenaikan 400 peratus.... dier dah bagitau gua yang dier mungkin akan stop nak antar ke sana... sebab harga barangan yang dier jual dah jadi lagi mahal dari stok bundle kat sana... macam mana nak berniaga nih....

Aper la nak jadi..... fuh.... bau kaki punya bahana... hahaha.... kaya lar si bau kaki.... hahaha .... susah kalu bau kaki nih naik kat mana-mana...  pening.... hahahaha  ... nampak gayanyer Ebay Malaysia bakal ditutup la angkara bau kaki...

Ader paham ka??

5 comments:

  1. POS Malaysia kena la naikkan caj...
    sebabnya staff POS Malaysia kan ke.. udah dinaikkan gaji 30% serta merta !!

    ReplyDelete
  2. lpas ni x mustahil kalo harga beras, gas dll y berkaitan syed mukhtar akn naik. haha

    ReplyDelete
  3. machai kata kalo x suka cas mahal boleh keluar dari mesia

    ReplyDelete
  4. saya sokong gaji staff pos malaysia dinaikkan.. saya ade sedare keje pos mesia, gaji tak setimpal dengan keje yang bertambah setiap tahun..

    di Pos Msia ni macam2 bende pengguna leh buat urusan, dari hantar surat sampai ke insuran, bayar segala jenis bil, daftar pengundi pon boleh.. bak kate orang.. MACAM MACAM ADA..

    peniaga ebay selama 10 tahun dah merasai kemudahan servis international yang murah. tapi selepas dah diswastakan tentulah keuntungan yang akan diambil kira. Staff Pos Msia seronok naik gaji, peniaga online tak seronok untung turun.

    selain Pos Msia, ada juga lain2 khidmat kurier yang dah memang lagi mahal sedia servis international ni.

    ReplyDelete
  5. Bhai/DeeDee semua...

    Gua bukan tak sokong gaji staff POS Malaysia dinaikkan... malah gua lagi suka diorang dapat hak diorang... tambah lagi dulu gua ader awek yang kerja ngan POS Malaysia... hahaha

    Tapi... kenaikan mendadak camnie.. nampak sangat aaa macam ader satu agenda jer... macam ader yang tak kena jer...

    Okeh... nak citer skit pasai EMS nih... kalu lu orang nak tau lar... servis POS nih dicover separut-separuh semacam timbal balik sesama anggota EMS seluruh dunia...

    Maknanyer... kalu England nak antar Malaysia... dan Malaysia nak antar England... kos penghantaran tue dibahagi sama rata... maknanyer... dua-dua pihak cuma kena caj separuh jer... konspe kontra...

    errr... macam mana aaa gua nak terangkan.... hahahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja