Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

24 May 2013

Melawan Arus

Bhai.... Gua memang melawan arus... Betul... Dalam berpolitik... Gua asingkan kerjaya hakiki, kerjaya kenegaraan dan kerjaya politik... Jadi dalam banyak kes... kekadang tue bos besar kat agensi pon bertelagah ngan gua...

Tapi kitorang bertelagah bab dasar jer... Bab ideologi... Bab perspektif... yang lain kitorang tak bertelagah... Kena la professional la bhai..

Jadi biler kiter tabley nak jadi professional... Tabley nak terima nasihat... Tabley nak dikritik... Tabley nak ditegur... makanyer kiter nih rasa kiter dah abis hebat la... Sebab semua pencacai yang ader disekeliling selalu memuji memuja kiter...

Kiter lupa pada yang lagi hebat dari kita... Kiter jadi ujub.... Riaq dan takabbur... Sampaikan kiter boleh pandang rendah kat orang lain..

Aper yang gua citerkan nih gua tujukan direct kat Ulama "Ke Laut"... Dari sehari ke sehari... Dah makin jauh dah dier nih... Yer la.... Pencacai dier akan sentiasa bekap dier... Inilah contoh sokong membawa rebah paljng teruk..

Aper pon... Seperti yang selalu gua citerkan... Walau betapa hebatnyer kiter rasa pasai semua orang di keliling kiter dok sokong kiter... Kiter jangan lupa bahawa ader yang lagi hebat dari kita...

Gua tulis nih jugak sebagai tazkirah kat gua... Bukan aper... Gua perlu hilangkan rasa ujub, riaq dan takabbur yang ader pada diri gua... Gua tak layak jadi pemimpin ... Tapi gua takmo pemimpin yang "cakap tak serupa bikin" dan selalu lari biler rakyat perlukan dier...

Stakat pencacai dier nak citer semua yang "terbaek" pasai dier tak payah la... Macam la gua tak tau tentang mamat tue... Agensi gua ader full record tentang dier.... Hahaha

Jadi... Kalu lu nak jadi pemimpin gerakan Islam... Tunjukkanlah contoh yang bagoosh... Jangan buat perangai macam sekarang... Buat malu jer...

6 comments:

  1. nelayanbimbang.blogspot.comMay 24, 2013 at 11:14 PM

    Salam bhai..aku tgk lain mcm jea ko dlm mnggu nie..aku phm ape mksud ko tu dn rsa nye sume reader blog ko nie pun pham situasi skrg..main lu bhai target lu dan penjilat target lu tuh..rilek dlu bhai tkut efek kt ko gak nant kiteorg sume tknk lh bnda yg tk elok brlaku..nk luahkn bleh tp smpai tkat mane..nk melawan jgn hrp lh...so skrg aku brhrp agar engko calm down dlm 2-3 ari nie..tunggu respon or latest news..

    ReplyDelete
  2. Tak boleh bhai. Kita meesti wala'. berdosa bhai. masuk neraka.Kita kena amalkan 'kelaut'. kalau tak ikut, itu pun berdosa.
    Adoiii....

    ReplyDelete
  3. Bhai,

    FZT? must be him. i bet so.

    ReplyDelete
  4. Bhai, lu sudah tibai sama dia punya tokong... mana pengampu boleh tahan... Bhai, Lu jangan lupa diaolang sudah di Jalan Yang Lurus...
    x sesat lagi... tapi lu masih cari jalan yang tuuuut... diaolang x pernah salah... jenis puak nga nga tunggu kena suap... rasa dah benar, amanah dan telah siarkan tapi bab bijaksana maybe kurang banyak ooooo... x cukup sifat... masih cacat...

    ReplyDelete
  5. Salam C++

    Email dah boleh access ke belum? Dah ingat password? Kalau belum ingat, makan kismis banyak2. Kata ustaz Ismail kamus. Kah kah kah. Yong ada banyak benda nak kongsi.

    ReplyDelete
  6. askm ctt
    kena rajin gosok jamban utk hilangkn rasa hebat diri buat ~nelayan laut dalam~

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja