Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

19 May 2013

Jom Menghasut

Bhai.... gua bercadang nak menghasut lu orang lar..... boleh dak??? Hahaha....

Gua nak menghasut lu orang supaya...... jeng... jeng... jeng..... supaya....
  1. Belilah barangan buatan tempatan walaupon cetak rompak... hahaha
  2. Utamakanlah awek tempatan dan balak tempatan
  3. Makanlah makanan tempatan (budu, cencalok, tempoyak, pekasam dan lain-lain)
  4. Kalu duit banyak tue... perabiskan joli katak la melancong di dalam negara
  5. Banyakkanlah produk tempatan (bukan stakat banyakkan anak jer)
  6. Kalu duit banyak tue... sodokah jo kat mano-mano semejid...
  7. Jagolah opah dan tokwan ekau tue... tambah laie kalu diorang berduit
  8. Jagolah gak omak dan abah ekau tue.. jangan derhako... ekau nak jadi Tanggang ko?
  9. Kalu duit banyak tue... hadiahkan la kat gua... hahaha...
  10. Jangan merompit kat atas jalan... merompit jo la kat dalam kubur tue..
  11. Jangan kuca anak orang ... anak beruang takpa...
  12. Bololah kobau dan lombu... ayam itik jangan lupo boi makan...
  13. Hang kena belajaq tinggi jadi orang pandai supaya hang tak mudah kena tipu ngan Kerajaan Langit
  14. Kalau komer nak lawan kerajaan.... lawan jer la Kerajaan Langit Ayah Pin tue...
  15. Orang lain nak bangang sokong Ayah Pin... lantak kat demer... komer jangan ikut bangang tu
  16. Hang jangan buat demo kat jalanraya tapi buat jer kat dalam pasaraya
Dan inilah hasutan paling utama gua..... "Tolong jangan beli minyak pada harga murah macam RM1.90 seliter, tapi belilah minyak petrol pada harga RM2.70 seliter" .... sebab kalu lu beli minyak murah... macam mana Kerajaan Langit Ayah Pin nih nak kaya.... hahahaha... macam mana lah Ayah Pin nak bagi duit kat lu orang semua RM500 setahun sekeluarga...

Kekalkanlah Kerajaan Langit pimpinan Ayah Pin di Putarjaya ......  dengan mengekalkannya.... bukan sahaja kiter akan ader kapal tak menyelam... tapi kiter akan ader kereta tidak kebal dan jet yang tidak berjuang.... hahahahaha ....  Hidup PM Manglasia (Ayah PIN / TAC akaun Maybank) !!!



PM Manglasia (Ayah PIN / TAC akaun MayBank)

6 comments:

  1. bro lu memang sempoi la...bro ade kerja kosong x? sy duk area pj, ada la experience sikit around 3 tahun dlm bidang perbankan...boleh saya kerja ngan bro x? kalau boleh reply comment ni bro...nanti saya e-mail CV pada bro--hakem

    ReplyDelete
  2. Gua kena decrypt pakai key apa post lu ni hahaha.. :)

    ReplyDelete
  3. Salam C++

    Miker silap!

    Ngaper miker tak hasut orang jangan beli ikang pasar? Tangkap sendiri ikang di laut!

    ReplyDelete
  4. bhai,

    Ayah pin kot yang patenkan pin/tac akaun sume bank... kahkahkah tak boleh blah...kahkahkah

    mamat ayah pin tu ada je kat kelantan/ganu area, pesal tak kena tangkap eh? dia punya pengaruh lg dahsyat dari adam adli, rilek2 je dia lepak. ada share ke? ke guane?

    ReplyDelete
  5. Bhai...

    Hang kena hasut jugak biar orang bayar zakat kat PPZ je... bukan nak pandai-pandai bagi kat asnaf yang kita cari sendiri... bukan apa, takut tak dikira sebagai zakat nanti... (tak leh tolak income tax)... sia-sia je Bhai

    COBOL

    ReplyDelete
  6. oi ayah pin bila org nak tangkap dia naik ke langit la.....penangan ketum kot

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja