Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

26 May 2013

Macai Oh Macai...

Bhai... Berapa kali aaa gua nak bagitau... Susah kalu kiter berhujah dengan puak-puak macai nih... Tak kira lah kat belah mana aliran politik macai nih duduk... Sebab kalu dah namanyer macai... biasa diorang akan taksub membuta... akan mengeluarkan komen diorang guna kapla lutut... dan komen yang beremosi... Hahaha... Tak pernah lagi gua baca komen atau artikel yang macai tulis dengan berfakta dan berbukti... Tambah lagi biler masa diorang dok menggila membekap pimpinan diorang...

Macai Oh Macai....

Contoh... Biler kes ader ostad kena tangkap berkhalwat... Semua macai membekap tanpa usul periksa... Dengar citer dari sebelah pihak... Terus kata yang ostad tue kena frame... Same goes to biler ader cikgu terkantoi khalwat... errk... kantoi zina.... Semua dok bekap dengar citer dari satu pihak...

Lain kali siasat la skit... Jangan main terjah bekap macam orang takder akai.. Guna la logik skit...

So... Biler ader pimpinan buat kuar fitnah... Para pencacai dok giler bekap... Sampaikan pimpinan tue pon rasa seronok ... dan boleh buat fitnah lain kali... Samer gak biler terkantoi ader deal blakang-blakang antara parti... macai nak bekap lagi ker... 

PAS pernah deal ngan UMNO... Tak payah la macai nak bekap... PKR pon pernah deal ngan UMNO... Nih pon macai tak payah la nak bekap... Stakat nih gua belum dengar lagi DAP ader deal dengan UMNO atau MCA... Kalo ader pon gua tak terkejut... Bukankah dah banyak artikel yang gua keluarkan tentang pimpinan yang sabotaj hasrat dan amanah ahli dan penyokong parti...

Jadi .... Macai oh Macai...  Cukup-cukup lah tue kena dajai... Tak payah la nak bekap pimpinan macam celaka tue... Pimpinan macam nih dah absolete selepas PRU12 dulu...

Skrang nih... Dimasa semua membawa konsep ABCD... Makanyer kitorang tak perlukan pemimpin yang tak amanah terhadap sokongan dan aspirasi ahli parti... Pergi jahanam la pemimpin bangang dan bangsat macam nih... Tak kisah la dari parti mana...

So....  Memang celaka la mana-mana pimpinan yang bangsat sangat pentingkan diri dan mengabaikan amanah dan aspirasi penyokong dan pendokong...

P/S : Biler ader pimpinan yang baru dapat jadi ADUN dok bekap pemimpin besar dier yang kena kutuk pasai isu menfitnah tue dengan menyuruh yang menguruk tue ikut saluran yang betul... gua nak bagitau pimpinan yang baru dapat jadi ADUN kat Perak tue... bahawa aderkah pemimpin lu tue yang lu bekap giler nih dulu keluarkan statement fitnah tue ikut saluran yang betul....  Poodah la wei.... Cukup la tue jangan jadi bodoh..

Inilah contoh pimpinan yang baru dapat kuasa sudah lupa kepada siapa yang bagi kuasa kat dier... Ingat... Lu bukan menang hasil dari undi orang pasti lu sajer... Lu menang pasai lu dapat undi kepercayaan dari geng ABCD... Ader paham ka...

Jangan ingat kitorang tabley jatuhkan lu balik pada PRU14... Buat la kerja betul-betul... Dan jangan dok bekap pemimpin lu.yang bagi kenyataan fitnah level "ke laut" tue... Cukup la pemimpin lu jer bodoh... Lu jangan la tambahkan korum...

Ader paham ka???? ....

1 comment:

  1. bhai, sapa yang nak mengaku berak tengah jalan... disebabkan macai taat dan setio walaupun busuk tetap jadi pujaan hati... katanya pejuang islam tapi tindakan yang dibuat cam hampeh... renunglah wahai kaliamput semua... cukuplah dengan buta mata, buta perut tapi janganlah buta hati...tegurlah pimpinan kamu semua wahai kaliamput's... cukuplah dizalimi dan jangan menzalimi diri sendiri...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja