Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 May 2013

Bersedialah Untuk Dimangsakan

Bhai.... Nih satu khabar yang gua dapat dari industri..... dengan kemenangan BN sekali lagi pada PRU13... usaha untuk menjayakan 1Care sedang giat digerakkan balik.... hahaha.... bagoosh sungguh la kepada pengundi yang mengundi BN nih... bersedialah untuk dimangsakan


Kepada pengundi yang telah mengundi BN pada PRU13.. lu orang jangan la plak marah biler lepas nih kos urusan perubatan akan meningkat.... jangan marah aaa.... sebab lu orang jugak yang undi BN.... lu orang kena terima jer la aper hasil yang lu orang dah buat.... hahaha....

Kementerian Kesihatan dikhabarkan akan melaksanakan skim 1Care iaitu memotong gaji semua orang sebanyak 10% untuk dicarumkan dalam perkhidmatan perubatan.... semua orang akan kena... pada yang bergaji besar tue.. banyak la yang akan kena.. tapi yang bergaji kecik dan cukup makan... alamat jadi mangsa la plak... hahaha... sebab kesihatan yang wajib disediakan oleh sesebuah kerajaan kini nak diserahkan kepada syarikat insuran.... hahaha

So... jangan marah yer kalu 1Care nih jalan.... lu orang jugak yang undi BN baru-baru nih .... hahahaha.... jangan marah dan mengeluh... jangan komplen aaa.... dan jangan lupa uintuk bayar duit saman AES yang akan beroperasi balik bulan Jun nih..... hahahaha... mampu kerah la wei... hahaha


9 comments:

  1. percaturan ekonomi amerika dan malaysia. tak jauh beza. cuma tukar term of words saja. so, masanya telah tiba. betul kata robert t kiyosaki.

    ReplyDelete
  2. Seriously?
    Ini sejenis 1Gila.

    ReplyDelete
  3. Sila baca ruangan ini dan tolong komen. Terima kasih.

    http://www.bloomberg.com/news/2013-05-08/goldman-said-to-earn-500-million-arranging-malaysia-bond.html

    ReplyDelete
  4. padan muka mereka dan keluarga mereka...tapi aku yang tak undi BN pun kena la gak...so padan la muka aku jugak....hahahaha...

    ReplyDelete
  5. najib bini rosmahMay 9, 2013 at 11:45 AM

    Terima kasih dan bersyukur kepada pengundi-pengundi BN...
    Andalah yang telah menentukan masa depan kitorang dan anak-anak...
    Soha* lanca* puk*mak kepada pemimpin BN...
    YB BN tempat gua baru aje antar sms terima kasih kat gua...
    Pastu lu bagi 1Care dan Bil letrik caj tambahan pulak?
    GST pon dah jalan senyap2 macam kerajaan penyamun perompak...
    BN menang rakyat senang...
    senang kena tipo...
    Kahkahkah!!!

    ReplyDelete
  6. Gila 10% lagi damm.. dah la kena pcb kena 10% lagi.. adeh... memang akan kena maki je la bn setiap bulan..

    kalau dah ada insuran perubatan nak kena potong juga ke? teruk la ini macam..

    ReplyDelete
  7. Harap harap tak adalah yang nak jadi hero melawan kenaikan kos, biar 'Terhantuk baru terngadah' kalau dah tersasa sakit baru lah tahu mana bagoosh atau tak bagoosh, dan nampak penyamun itu penyamun bukan penolong.
    Selamat Membayar Jasa.

    ReplyDelete
  8. Okay gua yg sakit skizofrenia dalam komen before. Korang tak tahu yg awal tahun 2013 dorang dah naikkan bayaran jumpa doktor dan ubat. Kat tempat aku berubat HUKM. Bayaran rawatan dari rm5 naik rm20 dan ubat naik dari sebulan dari rm40 kepada rm80. Kalau hapuskan subsidi memang aku catulah ubat.

    Lagi satu aku memang dah boleh mintak OKU status tapi keluarga aku yg rasis ni memang tak bagi sebab golongan OKU memang dipinggirkan lebih lebih lagi OKU mental. Ada OKU hilang pendengaran sebelah telinga je tapi terus kena fire dari engineer. OKU mental ni lagilah orang JKM pun rasis sebab memang kita orang ni kadang kadang normal kadang kadang gila sebab tu nak luluskan bantuan tu kena berlakon jadi giler, baju serabai dan rambut and facial hair beserabut. Kalau dari kerja pakai kot memang x lepaslah oii.

    ReplyDelete
  9. der, sapa yg untung ni? kroni? yg dah ada nama utk brim? kalau gitu gamaknya...pening2

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja