Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

16 May 2013

Lantikan Menteri Pertahanan Jadi Bahan Lawak Agensi Risikan

Bhai.... seperti yang gua janjikan.... nih gua nak story skit aper citer bos besar gua biler dier balik dari Putrajaya setelah selesai menghadiri majlis pengumuman senarai Kabinet Malaysia oleh Najib Razak petang semalam.....

Kitorang tertunggu-tunggu aper komen bos besar tue... seperti biasa.. walaupun dier waktu kerja agak serius... tapi skali skala lawak dier memang mantop,.... hahaha... Biler dier balik jer... terus COMM jadi sesak.... hahaha... semua kecoh kat COMM... gelak tawa yang paling banyak sekali... Tetiba jer bos besar cakap..... Ha.. lepas nih lu orang sumer jangan risau pasai pakaian seragam... sebab lepas nih lu orang boleh pakai kemeja lengan panjang ketat warna pink.... hahahaha... bos besar gelak dalam COMM...

Pergh... semua operatif yang ader guna COMM memang tak tahan gelak.... nak buat camana.... mamat lepu lagi lembik dan tabley nak buat decision dilantik jadi Menteri Pertahanan.... hahaha... gua rasa esok lusa mungkin  isu nih akan dijadikan lelucon kat Agensi Risikan negara lain.... hahahaha....

Lepas Isya... gua call kengkawan di MINDEF... nak ucapkan tahniah.... pergh... pakai diorang kata kat gua... tak payah la nak kutuk kitorang.... tolong skit.....  sorang kawan gua yang berpangkat  ** ***  (pegawai kanan ) tue pon story kat gua....  bahawasanyer Menteri Pertahanan yang baru nih.... rasanyer memang tak layak duduk kat Kementerian Pertahanan... pasai track record dier dalam making decision agak slow.... lepas nih tak tau la aper nak jadi...

Aper pon.... gua nak nasihatkan Hishamuddin Hussein yang jadi Menteri Pertahanan nih.. tolong aaa... tolong aa ubah skit persepsi tue.... kena kasi tough skit.. dan kena rajin buat decision pantas dan tuntas....

Nasib baik lar Agensi gua bukan dok bawah Kementerian Pertahanan ... kalu tidak terpaksa la jadi bahan lawak..... Hahahaa.... hampeh....

11 comments:

  1. Lepas ni uniform askar semua diubah kepada pink karer

    ReplyDelete
  2. Bhai,

    kelebihan seragam pink kalau CQB kat bandar especially area shopping complex.musuh serang, sembunyi kat Uniqlo misalnya, confirm penyamaran yang terbaik! hahaha

    ReplyDelete
  3. Bhai/DeeDee Anonymous...

    Cuba lu bayangkan aaa... celoreng warna pink... pergh... hebat bhai... the only one dalam dunya... hahaha...

    Bab CQB dalam urban tue... hahaha... memang terbaek... hahaha

    ReplyDelete
  4. nelayanbimbang.blogspot.comMay 16, 2013 at 8:42 AM

    Heh cipan,ko jgn gelak kn mat pon tu,mane lh tau nant dia offer ko msuk dept dia jd siber war unit attack PR..ko mesti join punye,bkn bleh prcaya sgt ko nie..lg pun kt Mas tu kn ade kmentrian kebudayaan..alah yg suke brjoget tu ko punye sarang pun dkt2 ctu aje..ade masa ko praktise lh zapin ke..kude kepang ke..mesti mantoopp...kah..kah..kah..

    ReplyDelete
  5. Bhai. Memang Najib sengaja bagi Hishamuddin tu.. ada projek atau kontrak pertahanan belum selesai kot?

    Takpe Najib leh guide dia dulu menteri pertahanan lol.. :D

    ReplyDelete
  6. Salam C++

    Cantik gak warna pink nih. Kat mana jual aaa? Yong nak beli buat lapik tidur kucing. Sekarang ni demer asyik tido atas katil dan sofa jer...

    ReplyDelete
  7. nelayanbimbang.blogspot.comMay 16, 2013 at 9:38 AM

    Tk silap aku celoreng pink nih utk team baru yg ko isu tu lh bhai cipan,comm-cont-commu-comp-surv-intel-recon...keh.keh.keh..C4SIR tu kot....mmm lawa gak mvm eskrem paddle pop..

    ReplyDelete
  8. haha nanti kereta kebal pun pink macam ini

    hahah pink army tentu ramai aweks nak join army nanti hahaha

    ReplyDelete
  9. Bhai NelayanBimbang...
    Kalu gua naik gred pi JUSA A terus... gua takder hal... jadi balachi pon takper... hahaha

    Bhai Anonymous...
    Hahaha... kali nih beli Pesawat Tempur Stealth lar kot... hahaha

    DeeDee Yong...
    Kat Ebay, DHGate dan Alibaba ader jual... murah jer... cuma jangan beli yang seksi punya version dah la... hahaha

    Bhai NelayanBimbang...
    Hahaha.... C4SIR tue tak siap-siap lagi aaa...

    Bhai Anonymous...
    Pergh... kalu ader la kereta kebal warna pink... sure musuh akan surrender... hahaha... sebab dah tentu Playboy Playmate yang kendalikannyer... hahaha

    ReplyDelete
  10. silap-silap, besok-besok orang tak panggillah askar kita Mat Terap... sebab depa berkawad dah tak berbunyi...

    COBOL

    ReplyDelete
  11. Pengganas Sulu sila letak jawatan haahaa.....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja