Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

19 May 2013

Ops Bantah Sudah Bermula?

Bhai... Malam semalam gua ader calling-calling kengkawan kat Jabatan "E" Bukit Aman... gua bertanya betul ker sudah ader direktif untuk Ops Bantah.... (nama ops mungkin tidak sama dengan situasi sebenar) .... kengkawan bagitau .... yer memang betul.... sudah ader direktif.... kesinambungan daripada Ops Tahan pra-PRU13 itu hari lar......

Pergh... Gua tanya lagi kat diorang... Sudah aderkah senarai nama yang disediakan untuk Ops Bantah nih... Diorang cakap dah ader ... setakat nih ader 12 nama... big nama dalam dunia siber dan politik... gua tanya diorang lagi.... boleh bagitau nama yang dah ader dalam senarai tue dak... diorang kata tabley aaa kali nih... Sori...

Cuma diorang bagitau nama gua takder dalam senarai 12 orang nih... tapi tak tau la masa depan .... sebab direktif nih datangnya dari pihak atasan... Dan ianya boleh berubah pada bila-bila masa... Sama ader ditambah atau dikekalkan... Kalu nak dikurangkan senarai nama tue takder la...

Kemungkinan tetap ader... dan diorang cuma boleh bagitau kat gua supaya chill down skit... Sebab walaupun isu perkauman dicanangkan dan dimomokkan oleh orang lain dan gua tak terlibat.... tapi gua boleh gak ditahan atas tuduhan menghasut...

Stakat nih diorang bagitau untuk kes tahanan bawah Ops Bantah nih .... Habeas Corpus tidak terpakai... So... Lu orang tabley nak guna Habeas Corpus untuk menbantah penahanan... takder chan lar...

Aiyark....

P/S : Aper cer Wan Muhammad Azri Wan Deris... dier lepak kat Shangri-La maner??? Hahaha.... 

11 comments:

  1. 12 orang je...termasuk tak politician and bloggers Biawak Nasional....jgn berat sebelah bro.

    ReplyDelete
  2. bhai,

    what's your option? to chill down or to fight, in your own way as usual? for the hardcore such as Isham Tukar Tiub, there's definitely no freaking word as 'chill down' in his vocab.... Lawan Tetap Lawan is the only way...

    Mungkin ini masa lagi sekali untuk Isham ke dalam.Adam Adli dah buka jalan. lu tak nak try ke bhai? ngeee...

    Gua menghasut ni,bhai. lu tetapkan iman, jgn termakan hasutan gua. hehehe

    p/s... Zahid dah tunjuk taring... jeng jeng jeng

    ReplyDelete
  3. SETIAP TINDAKAN UNTUK MENGHALANG KEMARAAN RAKYAT HANYA AKAN MENGUNDANG PADAH.
    KATA ORANG, JGN SIMBAH MINYAK.
    PANDAI2 LA KERAJAAN BERTINDAK.
    SILAP LANGKAH, PASTI MAKAN DIRI.
    BUKTINYA, KEBANGKITAN RAKYAT SELEPAS BERSIH 2.0 DIKASARI.
    KALAU NAK BERTAHAN 5 TAHUN, SABAR LA BANYAK2.

    ReplyDelete
  4. Hishamuddin Rais: "Tidak ada sesiapa dalam dunia ini akan mengagihkan Kuasa dan Kebebasan. Kuasa dan Kebebasan hanya dapat dirampas dengan Perlawanan."

    ReplyDelete
  5. Bhai/DeeDee Anonymous...

    Gua dah pernah ke"dalam" pada 1987 dan 1993.... hahaha.... wrong place wrong time....

    ReplyDelete
  6. tukar kepada blog lucah la mcm ni. hahahahaha

    ReplyDelete
  7. Heehee....kalau lu ke dalam pun bukan berani mereka nak 'usik' lu. Agensi mesti cover punya

    ReplyDelete
  8. Buatlah apa apa ops pun... Rakyat berhak keatas keselamatan dan ketenteraman.
    Sesiapa yg menghasut atau membuat kacau perlu ditangani dgn segera secara adil dan terbaik.
    Malaysia perlukan keharmonian utk terus maju kedepan, hanya beberapa pemimpin politik yg tidak dapat menerima keputusan.

    ReplyDelete
  9. buatla pape yg korang nk wat, tp rkyt skg da celik..
    hihi

    ReplyDelete
  10. Kita tunggu mastermind punya step :)

    ReplyDelete
  11. Bhai,

    just nak mintak lu check dengan kengkawan lu kat bukit Aman sebab gua curios, blog isham tukar tiub hari ni lgsg tak update. dia tak pernah mungkir janji pada pembaca setia, setiap pagi kul 9am mesti update.

    dah masuk dalam ke?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja