Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 May 2013

Bila DAP Pun Tersalah Pilih

Bhai.... ader beza seorang lelaki yang budiman (gentleman) dengan seorang lelaki yang bidaman (no pun intended) .... hahaha ... memang ader beza..... hahaha

Lelaki budiman aderlah seorang yang baik budi pekerti... dan juga baik tutur kata.... manakala lelaki bidaman pula aderlah seorang yang buruk budi pekerti .... malah buruk juga tutur kata..... hahaha.... (no pun intended)

Jadi... bila DAP pun tersalah pilih.... ingatkan Abdul Aziz Ibrahim tue seorang lelaki budiman.... tetapi rupanya jalang yang suka cakap belakang.... masa depan-depan dalam parti langsung tak keluar cerita... tapi once sudah keluar... mulalah macam celaka... cerita sana sini....  memang la Abdul Aziz  Ibrahim nih sebenarnya lelaki bidaman (no pun intended)....

Aper daaa... buang masa jer DAP lantik dier nih jadi orang besar dalam DAP..... kalu dah hati dier dari dulu lagi... masa duduk dalam T-I pon rupanyer banyak berlakon jer.... tak pernah pon masa dier kat T-I dulu dier nih tibai BN.... Gua rasa aaaa... dier nih dulu teringin dapat jawatan besar dalam UMNO... tapi orang tak kasi.... sebab dier nih bukan keturunan yang sahih "berbangsa melayu".... tue yang dier masuk DAP tue...

Gua rasa aaa... dari mula (the day one) dier masuk DAP .... dier dah plan nak korek macam-macam tentang DAP... dan dier akan gunakan maklumat yang dier ader untuk jatuhkan dan musnahkan DAP...  Biler dier bercerita pasai Malaysian Spring nih.... yang lagi pelik.... dier nih langsung tak disiasat oleh JSJ.... atas dakwaaan dier...

Macam mana la SOP JSJ nih.... biasanyer sebelum JSJ nak mula siasat ... diorang akan start dengan siasat penuduh dulu... baru la diorang akan siasat yang dituduh..... hahaha... ini penuduh langsung tak kena siasat.... hahaha.... aper daaa...  sudah tukar ka SOP tue.... hahaha


2 comments:

  1. bhai,

    gua dah lama tau ayat cilaka 'bidaman' ni kat malaysiakini. selalu je dia ada menyelit kat ruangan komen dengan komen2 biasa macai. tah berapa dia kutip komisyen komen as cybertrooper.

    Tunku Abd Aziz ni start merapu sejak di'pecat' dari DAP.hari dipecat tu or sehari sebelum tu, mlm tu dia dah membebel kat tb3/4. agaknya, dia memang jenis suka meraban, seswai ngan umur nak senile dah. t2x5 je ngan Tun sorang tu... patut depa ni tubuhkan 'persatuan tua ganyut suka merapu'.

    ReplyDelete
  2. Dia pun salah sorang agen kot?

    DAP nak gunakan dia juga dapatkan sokongan Melayu yerla sebagai parti universal.. So apalagi win win situation Bhai.. :)

    Banyak agen BN dalam PAS, PKR juga DAP ni.. selain of course golongan orportunist.. lu pun faham kan manusia ni.. sangup gunakan apa saja termasuk agama juga untuk mencapai impian dia.. :)

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja