Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

12 May 2018

Rafizi Ramli Jangan Jadi Tamak Dan Bodoh La

Bhai/DeeDee semua...

Kecoh Rafizi Ramli kata keputusan lantikan Menteri Kanan Kabinet tu bukan muktamad... Aper masalah Rafizi Ramli nih aaa?

Dah start tamak jawatan ka untuk PKR? Wei nak habaq la... PKR bukan parti abang besar la.. PKR bukan parti taiko...

Mahathir Mohamed baru lantik Menteri Kewangan, Menteri Pertahanan dan Menteri Dalam Negeri... baru 3 ja Menteri Kanan la...

Ader 4 lagi jawatan Menteri Kanan... iaitu Menteri Pendidikan, Menteri Kerja Raya, Menteri Pengangkutan dan Menteri Belia dan Sukan....

So ... aper ke jadahnyer Rafizi Ramli dok melatah??? Tak payah kecoh la wei.. Nanti Nurul Izzah tu akan dilantik la handle Kementerian Pendidikan ... sabor la sikit...

Penyakit giler mikrofon tu cukup-cukup la Abdul Hadi Awang ja yang kena.... Rafizi Ramli jangan jadi bangang macam Shamsul Iskandar Md Akin.... Pakatan Harapan dah jadi Kerajaan yang memerintah la... buang la mentaliti jadi pembangkang tu... jangan buat perangai tu....

Adee paham ka?

Tolong aaa sesapa kasik sampaikan kat Rafizi Ramli yang gua sedang maki hamun dier nih..... tolong aaaa...

30 comments:

  1. hahaha...baru 4 hari berenti ceramah takan dah gian kot jumpa mic. Apa pun, masa sidang media tadi dah agak ada yg x kena sbb wan azizah xde skali. Nnt aku pesan kat kak ros suh sound rafizi sket hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni bukan rafizi buat kacau. Dia terima arahan.
      Yg buat kacau ni pm in waiting.
      Xsabar2 lg dia ni. Dh xsabar, tamak lagi. Ade baik simpan dia dlm penjara lg bagus. Smp semua tenang baru lepaskan

      Delete
  2. Senang cerita semua jawatan menteri2 tu bagi PKR semuanya. Yg baru terlepas lokap pun takde kerja lagi tu.

    ReplyDelete
  3. Setuju dengan pendapat tuan.jangan cepat melatah.

    ReplyDelete
  4. Perrgghhhh.. Selesai satu masalah.. Satu masalah pula nak bagi timbul.. Ko nak satu2 pemimpin patah balik ke parti asal ker piji.. Ko nak semua jawatan pun boleh.. Tak afa hal punyer... Tapi jgn nyesal Kalau Zahid hamidi atau hissamudin tetiba angkat sumpah jadi PM.. Kemon piji..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skang bukan zaman yes sir yes sir. Tak pueh ati terus maklum. Matang la sket. Kalau nak yes sir boleh masuk umno bn.

      Delete
  5. Dia tengah meroyan pasai tak lama lagi kena masuk penjara...Kekadang bila pikiaq ada baik dia ada dalam PH tapi kekadang lebih dia tak dak dalam PH.....Mangkuk ni nak glamour ja kot...Jangan kerana mulut mamat ni rakyat akan fedup ngan PH....Nak tamak pun biaqlah berpada2....

    ReplyDelete
  6. lgi satu, klau mcm ni la PH punya muafakat, aku nak jari tengah in advanced kat seme pemimpin PH. Aku rindukan najib....muahahaha...bullshit la dorang nih

    ReplyDelete
  7. Jgn jadi liabiliti sudah...
    Baik Azmin, senyap je

    ReplyDelete
  8. Aku sokong 110% blogger ini, dah lama boleh berbincang kenapa kali ni nak eksyen dan ego?

    ReplyDelete
  9. Tlg bersabar. Aku dah kata ingat As-syura. Jgn cepat melatah. Jgn cepat sgt lupa jasa rafizi bantu kemenangan PH dgn mengorbankan kepentingan diri. Dia adalah ghurka PH. So sabor bro2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dio sorang aje ker yg bantu kemenangan?
      Dia sorang aje ker the unsung heroes?

      Tian Chua jg naib presiden PKR. Kna by SPR hingga tak boleh bertanding, tp dia cool ajer...

      Rafizi kna tahu bezakan antara tugas seorang politician dan tugas seorang pentadbir. Dia baru 30's, usia muda gitu mmg hot headed tp seseorang yg lebih senior kna nasihat dia supaya jgn cepat nak buat press statement. Mungkin Azmin sebgi orang yg ada pengalaman mentadbir govt nasihat dia.

      Sejak semalam lg dia asyik duk bg press statement, "we will appoint ministers ...." as though dia ada government position. Dia dah bg bola tanggung kpd puok UMNO-Bn nih...

      Delete
  10. madey is always 1 step ahead...anwar pun aku rse kompem x setuju gak...abg long bro..respect la sket..at least 4 menteri tuk PKR ok..tp tgk jela ble nuar kuar selasa ni..tgk cmne..cheers mate...

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. Semak betoi mulut tak dak filte ni..adooi..

    ReplyDelete
  13. Bro. Besor bro jasa brader pizi ni. Dan apa yg dia ckp tu pun pasal consent setiap parti dlm ph. Bukan pasal pkr je.

    Apa korang ingat ni macam zaman pm lepas? Tak setuju senyap je sampai kesudah? Sabar la sket. Bende kecik camnih pun korang dah pikir nak tukar parti la apa bagai

    ReplyDelete
  14. Dah tun m kata bincang pagi .... Kalau wartawan tanya cepat melatah ... Biar kakwan settle kan .... Lebih sudu dari kuah. .. Aku tabik kau rafizi ... Tapi jangan gelojoh. .... Nota. .. Satu persatu settle. ...

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. Mcmni yg tak best..mendahului PM dlm buat statement..semua nak jadi hero konon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aik. Piji ni dah besama belah pakatan dah belas tahun. Ko ingat tun saja kah yg berjuang? Mmg la kedua dua nya penting. Tapi jangan la becakap mcm puak belah sana je...

      Dah kalau betul apa yg piji kata... maka adalah kurang elok kalau pm buat statement tanpa consent parti2 dlm ph! Walaupun dia pengerusi ph!

      So bg la mereka masa. Adat la tu mula2 ni ... takkan bende kecik camnih pun dah meroyan mengalah puak bn

      Delete
  17. Cool semua, jangan cepat melatah.

    Ini yalah kerja cybertroopers Umno yg berterusan cuba kacau harmoni dan bina persepsi burok/gagal PH dgn jarum halus, kononnya odio Rafizi.

    Rafizi adalah aset PH, digemari PM TDM, punya peranan besar dlm kerajaan PH selepas selesai status beliau. Sementara itu membantu kerja2 sokongan PKR President dan PM TDM.

    Semua baik2, DSWA tak hadir wakilkan Saifuddin diPC.

    PM - Bersatu (sementara, akan diganti PKR)
    TPM - PKR
    MOF - DAP
    MOD - Amanah
    KDN - Bersatu
    MOE - PKR (tak di announce masa PC)

    Utk sekarang, strategi utk stabil kan keadaan pasaran, persepsi utama rakyat dan persepsi luar negara.. pengisian akan berterusan utk Menteri2 lain dan Timbalan Menteri, lantikan sokongan dsb gabungan PH masa 2-3 minggu ambil yang terbaik dari semua Parti.

    Fungsi utama Kerajaan dan agenda utama PH boleh bermula. PH govt is in business.

    Pelan tindakan rule of law telah berjalan seiringan utk bersihkan salah laku.

    PM TDM berkerja keras dalam umur 92 tahun utk asaskan foundation kerajaan PH yg kukoh dan bertindak cepat keatas salah laku.

    Kita bagi breathing space kpd mereka semua dan sentiasa sedari Umno akan sentiasa mengintai peluang utk mengagalkan keraaan baru ini. Tengok big picture, agenda besar PH.

    Cool off semua.

    ReplyDelete
  18. DSAI keluar Selasa ni. Akan ada byk lagi konsultasi dgn PM dan pimpinan lain utk mantapkan kerajaan PH termasuk menyesuaikan permanent beliau dalam kes netting. DSAI akan directly membantu TDM, orang tua 93 tahun yg telah berkerja 24x7 dari tarikh mula kempen. Bayangkan.

    ReplyDelete
  19. banyak yg berkualiti ada dlm pkr,dap dan amanah bukan bersatu ,dah lah banyak menteri besar dari bersatu,tak meyakinkan .

    ReplyDelete
  20. Sabar, jangan gelabah! Ada jugak betulnya apa yang ditegur, Agong belum sahkan mana boleh diumum; kalu kata bakal nak dicadangkan kepada Agong tu lainlah! Tatacara mengikut undang-undang dan perlembagaan perlu dipatuhi. Kan dulu kita marahkan DS Najib kononnya buat apa yg dia suka tanpa mengindahkan tatacara!

    ReplyDelete
  21. Rafizi bagi sumbangan Yang dahsyat pada Pru 14 dengan NGO invoke ye .dengan PACA nye di kawasan marginal.serta kerajinan beliau turun Padang meyakinkan pengundi2 Di kawasan marginal dengan ceramah diatas trucknya.berape ramai sukarelawan yg berenti kerja Dan menyertai invoke untuk membina semula negara.sumbangan yang begitu besar Dan xsemua orang mampu berkorban seperti ya.alih2 bila pH dah menang korang maki dia seolah2 die mcm hampas.yang maki pulak jenis Yang bile dah menang baru muncul sebelum menang Pru playsafe macam tenggiling tengah tidur sepi je.lepas menang fuh munculkan diri seolah2 Jasa kamu melimpah.dah2 la sorok sikit tabiat buruk kamu tu.jangan kecam lebih2 orang Yang banyak berjasa sbb dia lebih mengerti Akan kesusahan berjuang Di pentas politik Di Malaysia Berbanding kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan maki hamun tapi nasihat.. ada yg nasihat bersifat lembut ada yg bersifat kasar (tak sepatutnya)... semua org acknowledge his roles and sacrifices selama bertahun2 tanpa give up...people still respect and support him..but most of all put our country first than party... kena ada jiwa besar di situ..

      Delete
  22. Semua org2 PH kena ingat !!!!!!!
    Tugas utama cybertrooper bn sekarang ni ialah....... PECAHKAN KEAKRABAN TUN M DENGAN RAFIZI......pasti penyokong PH akan melatah.
    #COOL & RILEX LA BRO

    ReplyDelete
  23. Asal lu boleh hati tisu pulak ni? Biasa lu kering je. Gomen style baru dol. Jangan kujat. Take it easy. Kritik luar dan dalam kena jawab face to face. Telus terus tembus. KAHKAHKAH!

    ReplyDelete
  24. Bagi Yang belum mengerti style politik tun M pasti akan membangkang rafizi habis habisan haha. Hang kene ingat ape yang Tun M buat pada 20 tahun lepas . Don't give him absolute power if not u all will regret.Give young leader like Rafizi Ramli ruang to suarakan pendapat .because gerakan UMNO 2.0 semakin menjalar Hari demi Hari Dan ia Akan melemahkan PH dari dalam sedar atau x sedar

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa sokong suhail alia,benda dari awal mei die ckp sekarang baru nampak kutty nye game,harap rafizi mng lwn kartel...lu cipan kasi jilat lu punya ludah balik...kihkih

      Delete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja