Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

07 May 2018

DAP Bakal Digantung Pendaftarannya

Bhai/DeeDee semua...

Ahli Seumur Hidup DAP, Amran Ahmad Nor dah buat laporan Polis... dan PDRM dah buat satu task force untuk siasat perkara yang katanya DAP sedang menyediakan bahan-bahan propaganda anti Kerajaan ...

Kalu ikut tajuk dan skop siasatan... ianya akan lebih menuju kearah isu "ancaman kepada keselamatan negara dan demokrasi berparlimen" .. dan perkara ini memungkinkan SOSMA, Akta Penerbitan dan Bahan Cetak serta Akta Anti Berita Tidak Benar digunakan untuk kes ini...

Dari aper yang gua nampak, aderlah satu potensi besar untuk DAP digantung pendaftaran pertubuhannya oleh KDN dan ROS sehingga siasatan mengenai isu ini selesai. Segala penerbitan dan bahan kempen DAP boleh dan pastinya ditahan untuk siasatan yang mana akan ianya akan mengganggu kelancaran kempen PAKATAN HARAPAN pada masa-masa terakhir inI...

Untuk itu kemungkinan besar dalam.sehari dua ni DAP akan diberikan arahan pergantungan operasi dan dilarang meneruskan kempen sehingga siasatan akan diselesaikan... Namun SPR berkemungkinan masih membenarkan calon DAP yang menggunakan lambang PKR untuk terus bertanding pada PRU14 cuma keabsahan Parti DAP mungkin akan disemak kembali selepas siasatan PDRM selesai...

Tapi ... sepertimana yang gua dah bagitau diatas tadi.. bahan kempen dan promosi DAP untuk PRU14 pastinya akan disekat daripada disebarkan bagi urusan siasatan Special Task Force PDRM... Dan ini akan cukup memberi impak yang besar kepada DAP dan PAKATAN RAKYAT secara umum.

Tahniah patut BN ucapkan kepada Amran Ahmad Nor kerana bersungguh-sungguh membantu untuk memberikan kemenangan kepada BN pada PRU14 ini...

Syabas... Syabas Beteyy ...

TAMBAHAN : SPR juga boleh mengenakan beberapa syarat tambahan bagi memastikan Calon DAP yang menggunakan logo PKR pada PRU14  hanya menggunakan bahan kempen yang disediakan oleh PKR sahaja. Ini sekali gus akan menyekat dan menghalang kempen DAP daripada menggunakan bahan kempen mereka sendiri.

6 comments:

  1. Adakah akan backfire macam kes Bersatu? Umno dah out of touch daripada marhaen. Isu yang dibawa tak relevan.

    ReplyDelete
  2. Tinggal lagi 2 hari Najib nak tahan harga minyak naik. Kalau BN menang siapkan duit nak hadapi kenaikan harga minyak dan barangan selepas itu.

    ReplyDelete

  3. Salam CAHAYA Cinta-NYA,

    Bila CAHAYA-NYA ..Datang Bertandang
    Semua yg GELAP.. Dah Mula TERANG
    SiKaki PONTENG ..Kaki Temberang
    Dah Mula Kecut.. Rasa Kcundang


    Salam CAHAYA.. Sahabat Sejati
    d Galactical ofLIGHT, is ONE Family
    d Rahmatan-lil-ALAMIN, inLUV-Absolute-INFINITY
    s dLIGHT ofLUV miracluosly shining, its in u its in me


    Lets dLIGHT ofLUV in our HEART s wel s in d trillions double-Helixs DNAs in our body shine shine shine n SHINING strongly now now NOW rightNOW so to CHANGE d politicals landscape in this beloved country hi hi..

    no no n NO babaric's Dark n corrupts energy could invade dLIGHT ofLUV inside me n inside u anymore hu hu..wow wow WOW!

    s its NATURE n owez'll b..dLIGHT is winning n so I LU U I LUV U LUV U x7


    ReplyDelete
  4. Suspen! Mcm cerita tamil betui ni

    ReplyDelete
  5. Betul tu boh dah lebih 6 Minggu harga minyak tak naik bab gov x naikkan walhal harga minyak untuk malaysia ( tapis ) naik dari usd 60.88 (23 March) kepada usd 67.25( 1may ) , kalau menang la gov yang Lama memang minyak Akan naik la bab hr ni harga minyak dah usd 70.37 , kalau ikut kan keadaan sekarang lepas je gov Lama kembali berkuasa alamat memang rakyat makin dihimpit.bab mcm mcm yang Dijanjikan dan gov tidak cukup duit bulan 3 pun gov dah minta bajet tambahan RM 7 billion, x tahu la

    ReplyDelete
  6. nampak macam macam helah sial ajen amonoo buat
    bnayak sangat pasuikan khas
    tapi negar atak pernah aman dari ancaman
    pelacuran seludup penggnas kongsi gelap ceti haram rosuah besar dll kerja haram
    tok tok dalang maseh bnayak menjalang
    kes tembak tkp kastam
    kes pengawal tembak pegawai bank
    apa dah jadi ngan pasukan khas punay laporan
    ikang kepala busok badan pung jadi busuk jugak
    buat perut sungguh kalau undi amnoo

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja