Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 May 2018

Selamat Berpuasa Buat Najib Razak

Bhai/DeeDee semua...

Selamat berpuasa kepada semua pembaca blog nih.... terutamanya kepada rakan-rakan PDRM... Hehehe

Satu benda sedih gua rasa semalam.. Sungguh sedih aaaa.... Sampai rasa nak menangis..... Tak patut Najib Razak dikenakan sergahan macam tu oleh PDRM... siap geledah rumah... sampaikan lentok Najib Razak kat sofa ja... camana dier nak prepare sahur semalam....

Tak layak dier dapat layanan camtue...

Patut PDRM serbu rumah dier sampai bawak senjata api otomatik... pakai balaclava dan bullet proof vest... dan pecahkan pintu rumah Najib Razak tu.... baru lah betul SOP nya... tak gitue...

Tapi...

Tapi kan... ader sesuatu yang pelik kat sini... mana dier para penyokong Najib Razak... takkan takder sorang pon berkampung kat area rumah dier??? takkan la takder yang simpati kat dier...  mana pergi Zahid Hamidi... Hishamuddin Hussein... Khairy Jamaluddin... Salleh Keruak... Rahman Dahlan... Jamal Pak Tongkol... Noh Omar....  Nur Jazlan.... atau Shahrizat Jalil......

Hahahaha.... semua dah larik....  masa ader power semua orang himpit... sudah jatuh kali semua orang larik....  Hahahaha... bertabahlah....

Adoyailah...

5 comments:

  1. untuk dijadikan pengajaran...

    ReplyDelete
  2. Beginilah rasa DSAI selama 4 tahun.. ini baru harrasment nak cari bukti belum tangkap lagi.

    2 lawyer yg hadir Harpal Singh dan Hasnal Rezua. Hasnal ni kalau tak silap lawyer utk Sirul yg kerja jaga nama Najib tidak dikaitkan dlm bicara kes bunoh Altantuya. Semasa Sirul mengamuk diSydney, Hasnal juga nampak jadi penghubung Sydney Detention Center dan Sri Perdana. Banyak boleh selidik dari Mamak ni termasuk apa motif bunoh, siapa arah Sirul bunoh?

    Agak hairan jugak dimana Hafarizam dan Shafee? Ok mgkin Hafarizam kes saman civil.

    Reputasi 2 lawyer ni begitu mencanak sekali, semua kes2 Najib guarantee menang seolah Hakim2 pun kowtim jugak dgn lawyers ni.

    Menariklah kalau siasatan baru Polis keatas RM9.5 juta bayaran Najib kpd Shafee dari duit curi dulu menjurus kpd tujuan salahlaku jenayah dan malfeasance and miscarriage justice yakni bayaran kpd Hakim2 utk sabitkan DSAI dulu.

    Blog yg diban MCMC dah ok termasuk Sarawak Report , Alhusseyn, Syed OTB. Tapi ada lagi yg kena blok.

    ReplyDelete
  3. Hai orang-orang yang beriman, diwajibkan atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan atas orang-orang sebelum kamu agar kamu bertakwa,

    untuk yang beriman sahaja
    tak beriman jangan puasa buat letih saja
    ada paham

    rukun iman 6
    kalau salah satu daripadanya ditolak
    kalau tak yakin ngan ayat ayat quran
    boleh puasa ka ?
    saja tanya ada sesapa yang boleh jelaskan

    apa dah jadi blog t tiub steadyaku47 dll ynag sewaktu ngannay
    tak bole akses lagi
    apa jadi pakatan ni
    cakap terbuka terima teguran
    pakatan jangan buat perangai gila babi
    nanti rakyat benciiiii

    ReplyDelete
  4. Dah kene block sebelum PRU la bang.. rilek ea..

    ReplyDelete
  5. Semua nak cepat dol. Slow2 kayuh. Kalau awal-awal dah terpancut, namanya premature ejaculation.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja