Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

06 May 2018

Baru Terjaga Dari Lena Ke?

Bhai/DeeDee semua ...

Adoiyailah mamat sorang nih... Tetiba jer kuar kenyataan... Mana dier peegi selama ni... Masa kebejatan dan penyalahgunaan kuasa berlaku sewenang-wenangnya??? Masa tue masih lena lagi kot??? Ker kenyang sangat dengan dedak.... Hahahaha

Please la... Rakyat Malaysia bukan bodoh dan tolol ... Tapi tak semuanya la... Masih ader ramai lagi yang bodoh dan tolol... Macam yang beranak pinak dalam BN tue.... Nak buat macam mana... Dah DNA diorang macam tue... Ader genetik bodo dah tolol.... Sedikit tongong dan bebal pon ader... Hahahaha... Yang lagi lawak tue geng yang pro lebai pon boleh terikut sama dengan spesis DNA BN.... Hahahaha... Hancusss....

Adoyailah...


4 comments:

  1. Ha ha 'play safe' bohhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa sedapnya main pakai "kondom" kui kui...

      Delete
  2. mamat ni takut amono kalahhh
    masa toya dibom dia pm jib tpm
    islam adari turun kereta naik lori

    ReplyDelete

  3. Makna/ERTI/definasi hakiki..

    QURAN-itu=Bacaan=Fahaman=Kajian=Rumusan=RESULT..

    Apb Allah menyebut berpuloh2 kali tentang CAHAYA-NYA..

    Apb Allah berulang2 n lebih 150x menyebut hakikat HATI/qalbu..


    Apakah signifikannya CAHAYA ddlm hidup kita? Bgmn POWERnya sang CAHAYA itu yg sudah pasti dpt menyuloh sgl2nya..lihat shj CAHAYA X-Ray yg mampu telus tembus hatta kdlm sum2 tulang ha ha..

    Bgmn pula dgn CAHAYA ddlm bidang keewangan yg dipanggil AUDIT-forensik? Semua money-TRAILs, baik 1sen apatah lg 90juta baik ddlm negara maupon nun diCalifornia USA n dimana2 shj, apb CAHAYA-NYA itu dtg menyulohnya dgn LURUS telus n tembus sudah pasti TIADA yg dpt disembunyikan lagi hi hi..

    Bgmn pula dgn makna/ERTI/definasi hakiki CAHAYA itu?

    CAHAYA-itu=selfLESS=Inclusive=PEACE=LUV=OPEN=Givin=Sharin, wow WOW! thts absolutely can solve yess! could SOLVE anythings n evrythings easily!!

    Hu hu..bgmn pula apb CAHAYA-NYA itu menyuloh kdlm HATI?

    HATI yg bnar2 mndpt sulohan CAHAYA-NYA itu sudah mula insaf n belajar utk jd TAK tau n TAK akan mau lg jd penipu n penCURI..wow! canteek!!

    CAHAYA-NYA itu akan menyuloh sgl2 saki baki Gelap=BOHONG=Dajjal=Ego=Songlap =Kesumat bukan hanya ddlm HATI, hatta keseluruh rangkaian Trillions n hundreds over Trillion of DNAs ddlm system tubuh kita sendiri..lalu muncullah CAHAYA Cinta-NYA kpd individu itu..wow WOW!!

    Dgn CAHAYA Cinta-NYA itu bermulalah episod membuka makna/ERTI/definasi hakiki setiap perkataan, setiap keadaan, setiap isu permasalahan dgn simple cekap lg pantas bak kata pepatah: "sekilas pandang jubah n sorban..opps!"

    Salam CAHAYA.. Sahabat Yg Budiman
    CAHAYA Cinta-NYA ..Menyinar diHATI
    CAHAYA Cinta-NYA.. NAFAS Keinsafan
    TAK Tau Menipu ..TAK Tau menCURI hi hi..

    CAHAYA Cinta-NYA ..Kita War war kan
    Sharin n Givin.. TAK Hingin menCURI
    CAHAYA Cinta-NYA.. Mmbawa Perubahan
    Perubahan Bermula ..Di Dasar HATI


    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja