Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

06 May 2018

Handle KOHILAL Pun Kelaut

Bhai/DeeDee semua...

Gua bukan aper.. gua suka jer golongan yang ader ilmu agama nih jadi pemimpin.. sungguh sepatutnya golongan inilah yang patut jadi pemimpin...

Tapi .....

Tapi yang banyaknyer golongan nih... ketaksubannya melampau... jadi AJK Masjid pon boleh buat benda pelik-pelik... tak payah jauh la... nak lepak bermalam kat Masjid pon boleh kena halau... walaupun kat kaki lima Masjid ja pon...

Duit tabung Masjid pulak hanya untuk bayar penceramah jemputan ja... kos operasi Masjid (bil utiliti) biasa ader jamaah yang kasik setelkan... nak harap duit tabung Masjid bantu orang susah ... biasanya banyak birokrasi... hahaha...

Tapi biasa la... takut tersalah guna duit tabung Masjid... gua paham tue... hahaha... yer lah sangat... hahaha

Tapi sebenarnya geng yang lebih knowledgr ilmu agama ni kalu bab pentadbiran (administration) dan pengurusan kewangan memang kelaut.. haup kelaut... tabley pakai... tambah lagi bab nak menjanakan dana secara professional memang lawak lar.... yang biasa depa bolrh buat ader kutip infaq dan derma...

Sebab tu la Koperasi Al Hilal yang patut mudah ja nak jadi hebat... terlungkup.. terkojol awal lagi.. walhal dana yang dikumpul dari yuran ahli agak banyak.... biler dah banyak tapi tak tau nak kembangkan... melainkan rotate jer dana tu dalam circle yang sama tu yang jadi kelaut tue...

Gua pernah dengan satu team nih sediakan satu kertas kerja untuk modernisasikan dan kembangkan bisnes Koperasi Al Hilal.... siap dah bentangkan pada hujung tahun 90'an dulu..  tapi langsung ditolak mentah-mentah.. atas alasan Koperasi Al Hilal ader idea yang lebih baik...

Akhirnya... aper dah jadi ngan Koperasi Al Hilal tue skrang.... idup lagi ka atau dah mampus?? kalu idup pon ... hidup segan mati takmo...  hahaha

Itu belum lagi citer pengurusan duit Tabung Memali yang takder audit... bukan tu saja... Duit dana parti pon kelaut gak auditnya... Hahahaha.... maleh aaa gua nak dedahkan.. nanti ader yang kata gua dengki sama diorang....

Gua tau banyak dana yang masuk takder dalam rekod... alasan Fiisabilillah... hahaha... so pengurusan kewangan out bhai... out... hahaha ... bab duit nih ramai yang boleh gelap mata... tak kisah la yang berjubah berserban... semua boleh gelap mata... hahaha

Oh yer... kepada yang baru baca blog gua... gua nak bagitau yang dulu gua pernah jadi Ketua Pemuda PAS Kawasan XX XXXXX pada 1996 sampai 1998 ..... hahaha... jadi gua tau sesangat la camana pengurusan kewangan parti.... hahaha ...

9 comments:

  1. Kohilal, Tabung Memali, Hutang Harakah termasuk gaji kakitangan semua kelaut.

    Dah didodoi mula2 dgn RUU355 kelaut jugak sampai Hudud dan RUU355 hilang lesap dari Manifesto.

    Tup, tup Dr. Strategis mengaku terima duit selepas yg berserban lain berbuih2 kata fitnah dan mengelak.

    Mcm ni nak jadi Kingmaker Fasik jual agama utk dunia?

    ReplyDelete
  2. Tongkat Umno yang baru ni dah goyang sampai kubur pun nak kunci dol. Bukan masjid je kena kunci sekarang. Tongkat Umno boleh pakai lagi ke kalau tinggal 12-13% sentimen? TV Siam pun letak VSR Tongkat Umno baru ni area situ je. Dah tak naik sejak politik air mani Nik Abduh keluar. KAHKAHKAH!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada kes kematian, kunci kubor boleh minta pada Nik Adli. Jangan lupa minta izin keluarga dia semua dulu, baru boleh masuk kubor. Isytihar barang yang nak bawa masuk kubor - kamera, wartawan, handpon, pensil, buku, gajet semua barang haram. Peh. Tak lama lagi jadi makam dan keramatlah.

      Delete
  3. Rm 90 juta tu ada odit? Dahlah serah kpd nasharuddin!!!! Lu ada tgk betapa boros lebai belanja? Bendera pas punya la sakan, t-shirt pun tak kurang canggih.... Cuma lebai baik sikit drp umno. Kurang2 dia share juga ramai2. Klu umno dia main makan sorang2 sj!

    ReplyDelete
  4. Ramai dok tanya bila Haji Hadi nak lawan Najib? Lawan Tun dah sudah. Tinggal lagi 3 hari nak mula lawan Najib. Bila Haji Hadi nak serang? KAHKAHKAH!

    ReplyDelete
  5. Bab duit tu complicated sangat, bab masa pun ramai ke laut

    ReplyDelete
  6. pelik gak.. dulu masa PAS dalam PR tak timbul pulak isu macamni..haha..

    Labu

    ReplyDelete
  7. Kalau dulu pintu tadika kena kunci skang pintu kubur pun kena kunci

    ReplyDelete
  8. Pas kata nak amalkan politik matang dan sejahtera. Dr Mahathir nak lawat kubur TGNA pun dikunci. Inilah namanya politik kebencian @ busuk hati ala Pas. Ajaran Islam tak ajar akhlak begini.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1