Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

14 May 2018

Jabatan Peguam Negara

Bhai/DeeDee semua...

Ader cadangan nak lantik bekas Presiden Majlis Peguam Malaysia iaitu Ambiga Sreenevasan jadi Peguam Negara Malaysia menggantikan Apandi Ali....

Gua bukan tak setuju... cuma Ambiga Sreenevasan nih ader jugak elemen bias dalam berpolitik walaupun dier tidak terbabit secara langsung dengan politik... contoh macam mana dier handle BERSIH pon dah cukup la..... huhuhu...

Pada gua... calon terbaek untuk jawatan Peguam Negara Malaysia adalah Haji Sulaiman Abdullah (mantan Presiden Majlis Peguam Malaysia @ Bar Council).... Dier nih tak berapa campur politik pon walaupun sebagai NGO... Gua pernah beberapa kali berurusan dengan dier... Dier professional.. Pengalaman pun ader...Skil pentadbiran pun ader.... kalu tak pon bagi ja kat Kuthubul Zaman Bukhari

Dan .. sepatutnya diasingkan juga tugas pendakwaan (pendakwa raya) daripada tugasan Peguam.Negara.... kita jadikan ianya "Jabatan Perundangan Negara" dimana dibawahnya ader dua jawatan utama iaitu Peguam Negara dan Pendakwa Raya Negara..

Bagi calon Pendakwa Raya Negara pulak... gua amat suka kalu Zainur Zakaria (selaku bekas Presiden Majlis Peguam @ Bar Council) dilantik kejawatan ini...skil dan skop tugasan nih mudah ja bagi Zainur Zakaria nih handle...

Harap ader yang tolong sampaikan ke PM.... huhuhu

5 comments:

  1. ambiga excellent choice. an iron lady, firery, tough & berani. another first untuk Malaysian.! yg lelaki may be bought easily....

    ReplyDelete
  2. semua ketua jabatan yang dilantik pakatan perlu tegas
    ngan amanah jawatan
    jnagna rasa terhutang budi ngan pakatan
    jangan takut ngan matde n geng

    banyak hal pru15 kita humban depa pulak

    kalau amnoo kalah 1999
    macam ni lah juga nasib matde
    nampaknay matde terlepas
    tengah tengok pernagai matde lani nampak maseh ada
    titik titik lama

    ynag ditakuti lani amnoo mp duk lompat mai
    lama lama bersatu jadi ramai
    maka pkr pan akaan ketepi
    ni jarum hati hati jnagan smapai tak sedar
    duk kena cucuk

    ReplyDelete
  3. Kenapa tidak cadangkan Pandikar Amin Mulia itu? Kah kah kah...

    ReplyDelete
  4. Bila lu reject Ambiga gua x heran sgt bhai. Mungkin lu ada sbb tersendiri . Tapi bila tgk nama gnti yg lu kasi tu, mcm racist jer gua tgk . Suma lu cadang Melayu. Apa cer... ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tu, tak nak dikatakan racist kena lantik cina saja kah?

      Delete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja