Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 May 2018

GE14 / PRU14 Voter Sentiment Ratio (VSR) - Daily - 8 May 2018 (6 PM)

Bhai/DeeDee semua....

Adoyailah.... rugi banyak lar biler kena agenda spoiler nih... Hampeh lar.... masalahnya geng spoiler tak sedar lagi yang diorang nih sebenarnya bagi nyawa kat BN... Adoilah... pening memikirkannya.... memang nampak macam sengaja ja diorang nih bantu BN biler diorang bertanding di tempat-tempat yang tak pernah pon diorang bertanding,.... adoilah...

Maaflah... gua boleh ja citer benda best dan molek ja kat sini... tapi itu bukan gua.... gua citer tentang realiti... gua citer tentang fakta... gua citer tentang senario semasa... gua citer tentang impak..... Tak guna gua nak citer yang PH boleh memang besar kerusi Parlimen kalu sebenarnya PH agak goyah nak dapat kerusi tu sebab undi dah terpecah teruk.... undi dah macam nakharom...

BN memang akan drop banyak undi depa bagi setiap kerusi.... ditambah lagi dengan undi rosak.... tapi undi untuk Pembangkang sebenarnya dah pecah banyak... pecah teruk... memang kalu kira campur semua undi Pembangkang adalah lebih banyak dari undi BN... tapi pasai pembangkang pecah antara PH dan GS.... maka semuanya jadi sia-sia....

Melainkan....

Melainkan peratusan keluar mengundi mesti lebih dari 95% .... bawah 85% kalu... sure BN menang bergaya.....

Ader paham ka????



12 comments:

  1. nanti geng2 spoiler ni la jual nama Allah bila kalah..asyik nk menghukum ja..depa x tgk ka.beza politik turki dgn mesir mcm mana nak memperkasakan syariat..satu laksana slow2 tapi x tergugat, satu lagi terus kene lipat..

    ReplyDelete
  2. Berserahlah kpd Dia. InsyaAllah

    ReplyDelete
  3. Tawakkal... Kalau Berjaya ubah Alhamdulillah... Kalau tak bersabarlah... Nasib Ada harapan ke? Masalahnya geng spoiler lebih Sula bn dari PH... Tak boleh nak kata apa dah

    ReplyDelete
  4. Tawakkal... Kalau Berjaya ubah Alhamdulillah... Kalau tak bersabarlah... Nasib Ada harapan ke? Masalahnya geng spoiler lebih Sula bn dari PH... Tak boleh nak kata apa dah

    ReplyDelete
  5. Suntuk benar ni, ku kirim doa buat semua di Malaysia!

    ReplyDelete
  6. bhaii..ape tiap2 jam ke dorg tnya voter pilih nk undi apa?

    ReplyDelete
  7. Memang susah nak kalahkan BN ,janji dpt kurang kan majoriti kerusi parlimen BN.Kalo dapat tambah 20-30 kerusi dah cukup baik untuk PH.

    ReplyDelete
  8. erm yeke ni.ikut fb pakatan dan menang besar.bn tak payah gi ngundi.

    ReplyDelete
  9. aku hanya percaya kajian invoke sahaja.. yang lain semua pemakan dedak.. kata pak kassim sambil menutup lama ini dan masuk ke laman malaysiakini..

    tiba2 di Malaysiakini..

    ahh merdekacentre pemakan dedak tak boleh percaya.. ada pulak ramalkan BN boleh menang jugak.. ni mesti UMNO dah beli.. lagi satu camana diorg ramal2 macamtu aja.. entah mian letak aja..

    kalau invoke baru betul boleh percaya..

    Labu

    ReplyDelete
  10. Ucapan near ko Ming sidebar kiss saat -saat akhir ni.. Ni pun satu hal jugak.. Isu rasis... Seronok sangat bila pegang mic.

    ReplyDelete
  11. VSR ni sama dgn ramalan merdeka centre

    ReplyDelete
  12. semoga الله tak menangkan org2 yg khianat, tamak & berpura2 selamanya

    ‎آمــــــــــــــــــين يا ربّ العالمين

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja