Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

23 May 2018

Takkan Lah itu Duit Yuran Ahli?

Bhai/DeeDee semua....

Berapa ramai ahli UMNO kat Parlimen Baling tu?? Ader sampai 300 ribu orang ka?? Takkan la duit RM600 ribu tu adalah duit yuran ahli yang biasa bayar RM2 sorang tu... Takkan la kot??? Hahaha.... Biler sudah kantoi baru cakap itu duit UMNO.... Cuba kalu tak kantoi.... Senyap-senyap jer la dok simpan bawah tilam.....

Ini baru Keling sorang ni yang kantoi.... Cuba SPRM serbu rumah Ahmad Zahid Hamidi ka? Rumah Nazri Aziz ka? Atau rumah Shahrizat Jalil..... Hahaha.... Mana tau ader banyak lagi yang sorok.... Hahaha.... Semak sekali tempayan atau tempat simpan beras... Mana tau sampai kesitu diorang sorok duit tunai... Hahaha ...


Yang baru semak kat tempat Najib Razak tu baru RM120 juta.... Itu baru beberapa tempat ja... Tak sampai 10 lokasi.... Yang itu hari Rosmah Mansor bawak banyak beg besar naik flight pi oversea ... Lu agak berapa banyak pulak yanb simpan kat luar negara.... Huhuhu.... 

Ini lagi malaun dari Muhamad Mohd Taib yang kantoi 19 kilogram duit tunai dalam beg kat Australia dulu..... Huhuhu



15 comments:

  1. Duit itu adalah:

    a - duit kebajikan penduduk Baling
    b - duit derma Gaza
    c - duit yuran ahli
    d - duit Umno
    e - duit songlap

    Sila tanda mana diatas itu yang betul?

    ReplyDelete
  2. jangan la sebut psai muhammmad muhammad taib tu.. tu bukan najib tu.. aduiiii.. kantoila nanti..

    ReplyDelete
  3. Allahurobbi..... kaya sungguh deme nih
    kamini rakyat nak simpan pi umrah ke haji ke...
    berpuluh tahun simpan nak cecah 10K pon tak mudah.. ada je tanggungan lain nak diselesaikan.... 120juta????

    ReplyDelete
  4. Nama dan maruah Umno - Be End semakin jahanam dikerjakan Kerajaan Malaysia Baharu dol. Balasan terbaik kepada ahli Umno yang jahil pilih pemimpin-pemimpin korupsi dan seleweng. Dalam masa dua - tiga tahun akan datang, dengan kepimpinan yang ada, nampak gaya pimpinan tertinggi macam nak dikekalkan. Lagi jahanamlah Umno. Dengan gaya kepimpinan burung kakak tua yang kalau ditegur mecok sampai tak sedar diri. Kalau menegur pula ekor sendiri bergelumang tahi. Tak ada perubahan. Yang Pemuda memang jenis bacul. Nak tegur pemimpin pun berlapik mengalahkan pondan. Apa yang boleh mereka wariskan ialah biar papa asalkan bergaya dan bagai anjing dengan bayang-bayang aka CASH IS KING. Umno is dead.

    ReplyDelete
  5. Umno nak tuntut duit RM120 juta kononnya bekas Presiden dlm proses nak handover. Brp soalan spekulasi:
    1. Selain dari wang tunai, yang dirampas dari rumah bekas Presiden kononnya sbg sumbangan derma utk PRU.. yalah banyak bag tangan Birkin bernilai mahal, barang2 kemas dan gold bars kesemua berjumlah melebihi RM200 juta. Adakah barang2 ni juga merupaka sumbangan derma kpd Umno? Mengapa tak tuntut jugak barang2 ni sbg kepunyaan Umno?

    2. Ingatan kita kpd jumlah besar bag2 yg diangkut naik ke dlm jet kerajaan dulu masa isteri bekas Presiden nak travel keTurkey. Secara kebetulan jet persendirian telah di book utk bawa 2 penumpang dari Sky Park tempoh hari.
    3. Semua barang2 yg dirampas telah siap dibungkus dlm bag2 travel, tak kebetulankah bag2 ni pun dijadual diangkut masuk jet persendirian itu dan bukan ke PWTC utk simpanan Umno?
    4. Tak jadi naik kapal terbang, baru umum letak jawatan Presiden Umno. Kemudian bila kena rampas barang, baru Umno mengaku dalam proses serah balik.

    Dah kantoi, maseh nak klentong rakyat walaupun ekor bergelumang dengan tahi. Hidup mencuri dan membohong!

    ReplyDelete
  6. Umno nak terjebak dalam jenayah gubahan wang dengan memberi alibi kpd bekas Presiden.

    Umno bukan sahaja bakal Parti yg tak sah kesalahan ROS tetapi juga terlibat dalam jenayah gubahan wang 'money laundering'.

    ReplyDelete
  7. Itulah, tah sape lah dulu yg gatai parking duit parti kt personal acc ahli MT. Da bole guna pakai sbg alasan kalo kantoi beguni2 kat umah. Harap ade yg kantoi kt umh simpan mesin cetak duit lak. Tgk apa lak alasan depa ni guna. Heh.

    ReplyDelete
  8. semua yg berkuasa dulu bersumpah depan YDP Agung utk amanah dll. bersumpah pulak dgn nama Allah. adakah sebb masa sumpah rk pegang quran.. bukan depan kaabah maka semua ke laut?

    apa nilai nama Allah pd mereka itu? kini bukan islam yg dituduh harbi yg lbh beramanah mngurus kewangan negara.

    jgn sampai mentekedarah yg haram dn langgar sumpah nnti matinya suulqhotimah walaupun jasad yg terbujur kaku itu elok rupanya.

    ReplyDelete
  9. berok2 melayu umno ni ingat rakyat masih bodoh macam macai umnogok..???memang pupus lah umnogok pada pru15 nanti kalau ni lah std otak penyamun2 melayu umnogok ni....!!!!

    ReplyDelete
  10. Assalaimualaikum CTT. Lama tak buat cerita baru. Encik sihat? Harap2 encik dlm keadaan yg baik.

    ReplyDelete
  11. senyap sunyi. x isu tetkini atau ngah vat keja susun agensi yg da runtuh

    ReplyDelete
  12. Awak...x sihat ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. What ever it is...just take care

      Delete
  13. aii senyap saja.. takkan la ni takdak isu kut.. dengan janji2 manis yang tinggal kenangan.. harapan tinggal harapan..

    http://m.utusan.com.my/berita/nasional/janji-100-hari-ditangguh-1.683056

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja