Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

05 May 2018

Kerusi Paling Best PRU14

Bhai/DeeDee semua...

Sebenarnua..... kerusi yang paling best kita nak tengok nanti pada PRU14 nih aderlah kerusi Shah Alam bos.... percayalah.. kerusi ni memang best sebab kerusi nih kerusi urban... dalam bandar yang majoriti pengundinya orang Melayu dan ramai golongan elit yang ader disini...

Kalu Parlimen Shah Alam tak dipegang oleh AMANAH... tetapi oleh PAS ... itu menunjukkan bahawa PAS memang releven pada orang bandar... dan isu-isu bersangkutan dengan PAS dewasa ini seperti kafir mengkafir.... keluar Islam kalu keluar PAS... isu anak derhaka kalu keluar PAS join AMANAH... dan banyak lagie...

Kita patut tengok camana orang Bandar yang katanya educated nih untuk membuat pilihan mereka.... UMNO/BN memang langsung takder harapan di SHAH ALAM nih.... kompom la bhai.... langsung haup takder harapan...

Skrang kita nak tengok aderkah AMANAH nih relevan kat orang Melayu bandar... atau PAS masih ader status quo... tapi gua dah ader jawapannya... cuma tak best la kalu gua umumkan awal sangat ni... nanti la last minit nanti malam sebelum mengundi tu insyaAllah gua akan publishkan maklumat tu...

Hahahaha.. lu orang jangan marre aaa... hahahaha...

**** Oh yer.. mana aaa Zulkifli Nordin??? tqk best la mamat kompiden 110% tu takder dalam kancah politik Malaysia terutamanya di Shah Alam .... hahaha... takkan la mamat tu takmo lagi dah nak serang Anwar Ibrahim??? Hahaha

7 comments:

  1. kalau org Shah Alam pilih Dr Zuhdi,aduhaiiii..
    Nak ucap selamat menuju syurga awal awal.
    -mat&mun

    ReplyDelete
  2. Gua rasa KS akan terpilih lg...la Bhai....

    ReplyDelete
  3. Betting dari bookie KS Kalah, Bayaq double..

    ReplyDelete
  4. Think tank macam Zuhdi memang terbaok. Bkn typo.

    ReplyDelete
  5. 509 hari rabu.. anak anak muda.. jadi pertugas roda.. cari hantu..bongkar hantu..gertak hantu..tangkap hantu..

    ReplyDelete
  6. Hari tu isi mnyk d petronas. Minyak diisi oleh sorang bangla. Tengah dia dok isi tu tanya dia... bhai, awak mengundi mana nnti? Selamba dia jwb.. di shah alam!

    ReplyDelete
  7. Betul. Nak tgk melayu shah alam berpikiran progresif atau walaun. Ada PhD pun boleh jd walaun krn dia ingat nak short cut ke syurga.....kahkahkah

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja