Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

19 May 2018

Pemuda UMNO Melarikan Diri?

Bhai/DeeDee semua...

Dikala pemimpin (bekas pemimpin) nombor 1 UMNO sedang ditimpa musibah... tidak kelihatan sekor pon ahli pemuda UMNO yang berkampung di kediaman Najib Razak... Takkan la takder yang berani?

Situasi ini dilihat berbeza berbanding ketika Anwar Ibrahim dikenakan pelbagai intimidasi pada 1998... seluruh rumah Anwar Ibrahim seumpama pesta... ramai orang berkumpul disana sentiasa... makan minum ader yang sediakan atau ada yang bawa sendiri... ader yang tidur dilantai atau di kerusi.... tapi tak pernah pun kosong kediaman Anwar Ibrahim... sampaikan ader kejadian mamak yang jual roti pon boleh singgah bagi free roti... hahaha

Tapi... rumah Najib Razak takder pon pemuda UMNO yang berkampung... pelik kan??? takkan la semua ahli pemuda UMNO dah lari meninggalkan Najib Razak??? takkan la pemuda UMNO begitu pengecut??? Takder yang nak bersoladiriti ka ngan Najib Razak???

Nak harapkan Pemuda UMNO buat demonstrasi.... hahaha... mimpi la... lupakan saja.... baru nampak FRU sampai pun dah terkencing-kencing... belum lagi kena water cannon air asid gatal tue atau kena tear gas.... ataupun kena belasah dengan cota oleh LSF atau FRU....

Hahaha.... sahih lah Pemuda UMNO tu sama spesis ngan Sajat... hahaha.... lemau tul lar.... hahaha..... buat malu ja....

10 comments:

  1. Zaman Datuk Harun Idris hendak ditahan polis pada tahun 1975 atau 1976 dulu pun, ramai orang UMNO berkampung di sekitar rumah kediaman Menteri Besar Selangor itu. Padahal ketika itu mana ada handphone dan internet malahan telefon rumah pun jarang-jarang yang ada.

    ReplyDelete
  2. Besalah bila dahan pokok sekah habih beruk lari cari dahan lain...nak mampuih tunggu...hahaha....

    ReplyDelete
  3. patut depa buat road so
    bagi tau rakyat matjib dipitnah
    amnooo hnaya arap kuasa saja baru nak berani
    dulu masa atuk harun nak disumbat dalam pinjara
    ada jugak pemuda yang buat halangan walau sekerat jalang

    undi rakyat undi keramat

    ReplyDelete
  4. tabor le dedak gerenti berduyun datang berkampong.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok pelawak agama samsul tu udah le... Dah kalah, dan2 letak bendera... Kes tembolok je dia org nie...

      Delete
  5. tksama org jahat dan org baik dijatuhkn. org baik pasti dibela rakyat. org jahat tanggung sorang2.

    pemuda umno ada otak dn tau najib punca kejatuhan bn atas salah laku walaupun najib mnyalahkn media sosial.

    nk bela perompak? sia2 kena belasah dgn polis. tkdpt pahala jihad pun bela mungkar...dosa lagi adalah.

    ReplyDelete
  6. Bagi aku bukan salah pemuda umno tu..masa anuar dan harun idris.. kena musibat... pemuda umno masa tu ada ruang lagi.. untuk membela anuar dan harun..masaalah najib... lubang besar jarum utk di bela takde.. nak jawab mcmana..arul pun bg ceramah 1mdb.. ckp riak muka je menyakinkan..cerita kelaut..ada ke pemuda umno spt arul..?.. tak dpt dedak.. awal2 kelaut..

    ReplyDelete
  7. Bos parti suci senyap saja

    ReplyDelete
  8. Pemuda umno kan dah dipukimakkan oleh zahid hamidi. Kalah kepala bapak. Cantik sungguh akhlak ketua2 umno ni. Berlakon islam bagi kat depa

    ReplyDelete
  9. Pemuda Umno yang ramai undi PH. KJ Bacul punya pasal sampai Pemuda Umno jadi Bacul. Sekarang depa nak suruh KJ Bacul tu lawan pemilihan sebab nak matikan politik Bacul KJ. Balasan dendam Bacul yang terindah.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja