Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

20 May 2018

AES Dan Saman Ekor Apa Cerita?

Bhai/DeeDee semua....

Sebelum jadi Kerajaan ... Bukan main bising menentang AES dan Saman Ekor ....siap buat demo bagai.... La nih apa citer??? Sudah jadi Kerajaan Pusat,... Takkan la buat-buat lupa.... Adoyai.... Jangan la kencing sama rakyat....  Jangan la sama macam BN.... Jangan la pikir diri sendiri ja.....



Tadi gua ader nampak saman ekor depa buat secara menyorok kat tepi jalan.... Area turun jambatan tu.... Sure la ader keter yang terlajak laju skit... Biasa la turun bukit (jambatan yang tinggi) ..... Baek punya kamera speed trap dok menyorok belakang cabinet TNB untuk lampu jalan.... 

Takder amaran dalam 200 meter akan ader speed trap... Tau-tau jee ader speed trap untuk saman ekor.... Hampeh la.... Sembang la pimpinan PH yang dulu dok kecoh tak setuju ngan AES dan saman ekor..... Sudah kenyang sekarang dapat jawatan dan kuasa..., semua sudah senyap... Sudah gemuk.... Gampang aaaaa....

Hampeh...

8 comments:

  1. Relax bang..bagi masa sikit , baru berapa hari memerintah, semua bende nak tekel serentak nampk macam sgt overwhelming. Nak tuduh2 menteri baru dah kenyang dpt kuasa semua padahal baru berapa hari masuk office agak keterlaluan. Silap2 meeting pun tak settle lagi.

    Diorg pun tahu kalau x buat kerja memang kene tendang balik la lepas ni. just my 2 cents.

    ReplyDelete
  2. sabar bang... kena tunaikan yg janji 100 hari dulu... yg lain2 tu lps 100 hari . hehehe

    ReplyDelete
  3. bro, kalau semua nak ditelan sekali gus boleh mati tercekik. itu lah nasihat tok wan aku dulu. tak tau la kut bro ada lampu aladin semua boleh siap dlm satu malam...

    ReplyDelete
  4. ITU MANIFESTO LAMA KATANYA.... HAHAHA

    ReplyDelete
  5. Bro, sabar la sikit. Mcm2 yg perlu diperbetulkan oleh kerajaan baru PH. Hampir disemua sektor kerajaan/separa kerajaan/glc yg caca marba dibuatnya oleh kerajaan dahulu. Kena buat prioriti lah. Kalu settle AES dulu kang ada lak yg kata dulu terlolong ngan 1mdb tp hampes, senyap je. Jgn cepat melatah bro, hendak sumer beres dlm 1masa mana boleh.

    ReplyDelete
  6. tu abang polis tak ada kerja... duduk aje kat balai nanti orang kata makan gaji buta..

    ReplyDelete
  7. Marah nampak...nak kn jual ke

    ReplyDelete
  8. takpa buatla nak buat apapun.. jangan diteguq.. ramai yang akan bagi alasan tunggula baru ja memerintah.. takpa buatla apapun akan ada yang sapot kaw2 lembu..kalau dulu perangai macamni ada gelaran macai.. pemakan dedak.. sekarangni apa ek?? PHencacai? makan dedak jugak ka??

    Labu

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja