Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

14 May 2018

Kementerian Belia Dan Sukan

Bhai/DeeDee semua...

PH bukan BN.. dan PH lebih mementingkan rakyat ... Jadi semestinya kepentingan warga muda dan belia amat diambil berat... Ini kerana merekalah pewaris negara Malaysia yang tercinta ini..

Oleh itu... pada pandangan gua... satu team yang baik demi untuk kepentingan warga muda dan belia perlu dibentuk bagi mengendalikan Kementerian Belia dan Sukan...

Maka... ini cadangan gua...

Menteri Belia dan Sukan : Syed Saddiq (BERSATU)
Timbalan Menteri Belia dan Sukan : Prabakaran (PKR)
Exco : Khairy Jamaluddin (BN)
Exco  : Nik Omar Nik Abdul Aziz (AMANAH)
Exco : Liew Chin Tong (DAP)

Dengan cara ini... kita bagi golongan muda dan belia yang mengendalikan KBS sekaligus merencanakan hala tuju dan skop KBS menuju Wawasan 2020 dan TN50..

Gua nampak Khairy Jamaluddin layak untuk terus dalam KBS sebab dier seorang yang berwawasan untuk KBS walaupun dia dari BN tetapi itu bukan satu masalah... Ini Malaysia yang baru.. PH bukan BN.. Manakala dengan adernya Nik Omar sebagai exco kanan dalam KBS maka kita boleh merencanakan belia kearah keagamaan, berakhlak dan beramal baik. Dengan adeenya Liew Chin Tong, maka kita dapat bawa masuk elemen kebersamaan dalam KBS dari segi kepimpinan multiracial...

Harap cadangan gua nih boleh diterima dan diperkembangkan. Mintak sesapa tolong sampaikan ke PM... huhuhu ...

12 comments:

  1. buat apa lantik kj jadi exco giler...bairla dia jadi pembangkang..belajar dari bawah kemudian bangkit atau terus terkubur..setakat wawasan..semua orang ada wawasan..cuma peluang je takde...

    ReplyDelete
  2. Syed Saddiq terlalu muda untuk jawatan menteri.. kalau timb menteri ok.. biar dia belajar dlu selok belok politik dan pentadbiran...Dia menang pun bukan sebab dia bgus dalam politik dan pentadbiran tetapi sebab org tak suka umno...

    ReplyDelete
    Replies

    1. Dddlm Bersatu gua nampak Syed Saddiq jer yg bnar2 layak jd menteri.

      Sbb nya dia bnar2 fresh berjiwa rkyat, utk rkyat demi rakyat.

      Syed Saddiq juga sgt vokal dan berani bersuara mcm Rafizi.

      Syed Saddiq dan Rafizi ddlm level yg sgt2 jauh berbeza dgn level2 geng kartel atau MP Bersatu yg lain sbb mrk berdua nih bukan hantu kelahap dedak atau pangkat mcm dna 'budak2' bekas umno tu!

      Tun M sewajarnya insaf dgn angin/cahaya perubahan serta izinkan anak muda yg bnar2 muda belia memimpin citarasa anak2 muda yg sbnr2nya..

      Syed Saddiq sama mcm Rafizi nih bukan hantu dedak, bukan racist, bukan spesis kartel slangor yg kuat main sandiwara utk kontrol serta menguasi empayar yg masih tebal karat dgn dna umno lama!

      Bayangkan anak muda bernama Zuckerberg dpt mncipta facebook, dan keajaiban yg sama dibawa pula oleh Syed Saddiq di Msia!

      Delete
  3. Siasat dulu kes hilang RM100 juta tu. Ada banyak orang lagi Yang layak selain KJ. Suruh KJ belajar hidup susah dulu.

    ReplyDelete
  4. Bro lu betul ka ex agensi atau lu ex academia?haha

    ReplyDelete
  5. kj kena jwb dlu kes 100 juta.

    ReplyDelete
  6. benar tu umno difasa pemulihan jatidiri. biar mereka baiki kelemahan dulu dn menyaksikn cr pentadbiran baru dn belajar dpd nya. ini bukan dendam tp pembngkang telah lama melalui proses ini.

    anyway good luck kj.. teruskn perjuangan selagi mana ikhlas. tk semesti dlm umno.. sebagai ikon belia pun pasti byk blh disumbangkn.

    ReplyDelete
  7. setuju... idea yg bernas

    cuma rasanya Ustaz Nik Omar tak minat utk teruskan berpolitik kot...

    ReplyDelete
  8. KJ jadi mentor kalau ikut lu punya cadangan. Yang lain mana ada experience dol. Tergugat kredibiliti walaupun praktikal.

    ReplyDelete
  9. Nik Omar Dan Husam Musa wajib dijadikan menteri sebagai wakil Dari Kelantan untuk meneruskan projek pembangunan di Kelantan sebagai wakil kerajaan pusat .Pada masa Yang Sama dapat mengawasi kerajaan Islam Pas Kelantan supaya lebih cekap Dan cermat Dalam menguruskan pentadbiran Dan hasil negeri Kelantan.

    ReplyDelete
  10. KJ yang mengata Tun musang berbulu ayam, memang berbulu la orang PH kalau ambil kj dalam pentadbiran. Tidak ada seorang pun ahli UMNO yang layak diambil dalam pentadbiran kerajaan sekarang kerana bukan sebab musuh politik tetapi mempunyai dasar yang berlainan sama sekali. Walaupun hendak membuat pembaruan dalam pentadbiran adalah lebih baik hanya dari PH yang mentadbir kerajaan yang lebih memahami dasar PH yang hendak dilaksanakan dalam pemerintahan.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja