Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

15 May 2018

Jangan Lupa Skandal 1BestariNet

Bhai/DeeDee semua...

Gua nak komen sikit ja... Hahaha... PH dah tadbir Persekutuan.. dan sekarang nih tengah panas isu pembongkaran skandal.... dan ramai yang dah kena sekatan perjalanan luar negara...

Gua tak mintak banyak macam orang lain.... gua cuma mintak satu siasatan menyeluruh dan pendakwaan bagi skandal berkaitan dengan projek 1BestariNet antara kerjasama Kementerian Pendidikan dengan YTL....

Itu ja.... dan jangan bagi chan walau siapa pun orang yang terlibat.... kasik siasat sampai ke akar umbi ...

Huhuhu....


**** sori aaaa .... nak main bowling tangan pengkor la... hahaha

9 comments:

  1. ya tak kira sapa pung
    keadilan mesti tegak atas dasar keadilan kerana Allah
    masalahnya ada berani ka?????????
    mid bidor dikatakan dah jumpa matde
    ramai orang kuat pembodek amnooo menyepiiiiii
    apa pung matde terselamat pada 1999
    tapi walau didunai terlepas di sana ada menanti ......
    apa pung anwar belum pasti pm8

    janagn hnaya cerita bab matjib
    mana mana penjawat awam yang terlibat bersubahat apa cara
    sekali pung wajib di hukum jika didapati bersalah
    pakatan jangan main wayang kulit
    kami dah jemu tengok
    tiada rakyat tiada kerajaan

    ReplyDelete
  2. Gua harap buka balik kes amoi mangolia. Tak masuk dek akai bunoh x da motip

    ReplyDelete
  3. tu psl die snyp xde sore pun..cbe die bersuara...mau kwn2 lme bising...haha

    ReplyDelete
  4. Good luck, CTT

    ReplyDelete
  5. PRU14 rakyat menang rakyat diperkasa.
    Biar lah jgn idolahkan Tun sangat.
    Dia gagal PRN gagal tolak Najib dlm parti..
    Tapi sempat tunggang arus PH jatuh Umnobn.

    Tun di beri kepercayaan bukan utk glamor.
    Hari hari diktator ‘yes-men’ dah lalu.
    Jgn tak blh di kritik tak blh di tegur.
    institusi & agensi negara utk pimpinan PH.

    Keseluruhan PH rakyat beri mandat.
    Media tolong siarkan kejayaan S’gor & Penang.
    PPBM henti trima katak hentikan politik.
    Rakyat wants new faces Not retirees.

    Umnobn kata S’gor & Penang takan Jaya.
    Ancaman propaganda sepenuh ke atas PR.
    Tapi tenguk kejayaan S’gor & Penang hari ni.
    Pemimpin2 PR are real soul of the Rakyat..

    So Tun Sir, kamu tebus your years of wrongs.
    Your decades of ketuanan melayu.
    So much so the whole country in dilemma.
    Rakyat nak mara ke depan dan Muhibbah.

    Tun Sir, be bold to embrace change!!!
    God bless & steer ALL Our PH Leaders.
    Not Only mrk yg dlm kerajaan saje.
    Terutama mrk yg takda jawatan juge.
    The Rakyat is Watching.

    ReplyDelete
  6. Alamak......!!
    He he he.....

    ReplyDelete
  7. Bro...lu cakap hal iBestariNet, gua ingat baik kita songket sama-sama. Bukan warlords UMNO saja yang Ada thumbprint kat service kontrat, yang dalam parti Bersatu pun ada terlibat. Rampas dari TM kasi sama Francis YTL, bapa perasuah! Sekolah ada 10k di Malaya, Sabah, Sarawak. Connectivity 7K sahaja. 3K sekolah kat atas rakit, sebelah rumah panjang, ulu Temeling yelek. Tengok PCs pekak saja! Gua betol2 kesian che gu, Che gi kawasan pendalaman. Tak berani bersuara. Applikasi iBestari tak leh run sebab connection ke internet tak ada. YTL takmo blanja lebih skit nak rollout satellite untuk Kawasan2 terpinggir ni, bro. Lu pun faham kan? Dia nak gunna jugak teknologi LTE/4G yang dia provide! Gua bukan bias satcom technology atau nak kasi project sama vendor VSat. Itu saja solution yang practical untuk bawa iBestariNet ke seluruh negara Demi anak bangsa. Itu saja. Francis YTL dengan konco2 dia banyak dalih, bro! yang kat BTP tu pun lu kena songket dia orang cukup2. Gua ada dengor dia orang cleared billing untuk 10k sekolah. Serbis ada provide ke 7K sekolah saja. Kalau ini benar, ni dah kira menipu dan kianat, bro. Lu tolon siasat, bro. Jangan lupa kat Precint 4, KPM jugak, bro. Pelesit ramai kat sana. PTD atau pejabat menteri sapu semacam saja...dah besor2 peruit dia orang, bro. Francis YTL kasi import! Tapi kalau lu siasat, lu jangan terkejut berok lak, bro! Gua siang2 kasi warning sama lu...orang besor PH pun ada thumbprint kat proyek ni...Lu cari lah sendiri, kalau lu betol2 makhluk real Dan bukan makhluk Highland Tower! Huhu...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja