Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

16 May 2018

Selamat Hari Guru

Bhai/DeeDee semua...

Atuk belah emak gua dulu adalah guru... Guru silat... Opah belah bapak gua juga adalah guru ... Guru mengaji Al Quran... Emak gua adalah guru gak... Guru mengaji Al Quran...

Abang nombor dua gua (Nyah) adalah guru... Timbalan Pengetua Kolej Vokasional di Kedah... Abang nombor lima gua (Anchik) orang gelar Cikgu... walaupun dier kerja sebagai Anggota Polis (VAT 69)..... hahaha

Wife gua memang cikgu... Cikgu sekolah rendah ajar English, Bahasa Melayu dan Matematik.... Ex Girlfriend gua dan husband dier pon bekerja sebagai guru Bahasa Melayu dan Matematik...

Adik ipar gua bekerja sebagai guru gak... Guru J-QAF.....

Gua pulak... walaupun tak pernah jadi cikgu... tapi pernah jadi tutor IT dan biasa bagi seminar dan talk berkaitan Politik, IT, Keselamatan Rangkaian, Satelit dan Blockchain Technology

So... lingkungan hidup gua memang dikalangan cikgu / guru ..... jadi sempena 16 Mei 2018 ... gua nak ucapkan Selamat Hari Guru ... kepada semua kita yang memang sebenarnya adalah guru...

Guru kepada anak-anak kita... guru kepada rakan sekerja... guru kepada sesiapa pun....

Hahaha

4 comments:

  1. Selamat hari guru, CTT

    ReplyDelete
  2. bro mana pi bhai libang libu....

    ReplyDelete
  3. Tak ajaq bm...yg tu had mana pulak

    ReplyDelete

  4. Salam CAHAYA Cinta-NYA,

    Semua rasul dan nabi2 itu juga adalah guru2 yg terpilih..

    TETAPI ramai bahkan mungkin 100 peratus guru2 dinegara ini TAK sedar sikitpon betapa mulianya bertugas mnjd sbg seorg guru itu..sebijik mcm tugas rasul2 n nabi2 n wali2 tuu, wow! WOW!!

    Guru2 itu ibarat CAHAYA, yg sentiasa mmbawa CAHAYA Cinta-NYA, ha ha..


    Lets dLIGHT ofLUV shines in evrythings of what u do, hu hu..
    its NOT important how much u do, BUT how much u put dLIGHT ofLUV on d doin
    The teachers of GOD, d prophets n d saints r d greatest inspiration 4 u..
    They teach u, d highest UNIVERSAL value, tht ONLY 4LUV 4Givin n Sharin

    We r ONE(AHAD) n owez'll b, myLV my dearestONE hmm hi hi..

    ..n so I LUV U LUV U LUV U x777 hu hu..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja