Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

18 May 2018

Mak Lampir Jadi Menteri??? Jahanamlah...

Bhai/DeeDee semua....

Hahahaha... PKR dah takder calon yang berkaliber ka??? Hahaha.... sampaikan Zuraida Kamaruddin pun disorongkan nama dier jadi Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan... mana pergi calon lain???

Adoyailah....

Zuraida Kamaruddin nih sori la nak cakap... memang takder kaliber jadi Menteri... ditambah pulak ngan beberapa isu integriti....

Bagi lah orang lain jawatan tue.... tapi bukan Zuraida Kamaruddin atau Shamsul Iskandar Md Akin... Failed dua-dua nih...

Masalah ngan Zuraida ni kalu handle Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan nih ... kemungkinan besar akan berlaku nepotisma dan kronisma dalam pentadbirannya .... rekod silam dah pernah ader.... tambah pulak Kementerian nih paling banyak peluang nak buat rasuah dan salahguna kuasa.... ini Kementerian yang paling banyak handle lesen dan permit..... adoilah....

Kalu lantik Saifuddin Abdullah ka.... ader lagi bagoosh berkali ganda dari Zuraida Kamaruddin ni.... ader kredible lagi... dan pendidikan pon agak tinggi...

Huhuhu...

Tapi kalu lantik jugak... bagoosh lah... ader modal nanti nak tibai Kerajaan Pakatan Harapan..... hahaha.....tunggu masa.la.... hahahaha ... best gak rasanya sebab ramai kengkawan blogger ader beberapa fakta yang boleh dikongsikan mengenai Zuraida Kamaruddin @ Mak Lampir nih... hahaha

8 comments:

  1. Share sikit, CTT

    ReplyDelete
  2. Setuju bro. PKR ni tak tau la bengap agaknya. Jawatan Menteri tu biarlah yg berkaliber sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpe bro...kalu ada bukti zuraida ni mmg salah kita panggil sprm,polis kasi cekup terus.ckp2 kosong ni susah sikit

      Delete
  3. Dia buat hal ja kita pakat ramai2 buat projek terajang ke sungai buloh, yang azmin ali pulak apa kes menteri ekonomi???

    ReplyDelete
  4. Hhuhuhu! Bawak banyak bersabar bro cipan tenuk... ini baru lantik 10 menteri, boleh dikatakan ini adalah sesi memanas jiwa raga penyokong2 PH. Belum sampai tahap mendidih lagi..

    masih ada lebih kurang 20 menteri lagi bakal dilantik termasuk dari sabah & sarawak..

    admin, kita sebagai penganut tegar parti HARAPAN, pastinya merasa kecewa dgn pelantikan 2org menteri dari PKR Selangor itu..macamlah tiada calon2 menteri lain yg layak serta berwibawa..

    tapi demi HARAPAN yang kita junjung sampai ke pucuk rambut yg hampir tiada rambut ini?terpaksa merelakan jua pilihan DSAI atau pemimpin atasan KEADILAN..

    so,admin.. sama2 kita berdoa agar memteri2 seterusnya adalah yg ada tokoh atau yg sebelum ini bertungkus lumus memperjuangkan saf PEMBANGKANG utk melenyapkan legasi BN yg korup..

    sekarang blog2 pro PH dh clear, huhuhu...

    ReplyDelete
  5. oops sori ni blog umno rupanya. bg la pluang yg menang buat kerja. ni awal2 dh niat nk tibai sana sini. elok benarlah akhlak korang. sedang nk membetulkn kerosakn negara ni yg patut korang kerjasama. serpihan umno masih berlegar dlm negara.

    jgn jadi perosak yg hanya tau membinasa tp tktau nk membina. betulkn niat. klu nk cari malekat yg suci sepenuhnya dr kesilapan dn kelemahan tkkn jumpa. pas pun xdpt undi malekat dlm pru14.

    ok bye

    ReplyDelete
  6. menggunakn gelaran buruk mak lampir pun sudah bukan dr akhlak islam.. nk rasa hebat kunun memantau kerajaan? poraaah

    ReplyDelete
  7. Ni perangkap jer bro. Tengok berapa lama mak lampir bolrh tahan terliur dengan lesen2 tu

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja