Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

03 May 2018

Grab Dan PRU14

Bhai/DeeDee semua...

Satu benda yang mungkin lu orang tak perasan dan amik pot aderlah camana pihak Cawangan Khas dan pelbagai lagi agensi risikan dan analisis yang menggunakan khidmat Grab, Uber dan pelbagai lagi perkhidmatan untuk membuat kajiselidik...

Hahahah... jangan  terkojot bhai... benda macam nih dah lama dah digunakan... Dulu depa guna perkhidmatan teksi dan kereta sewa sebagai medium untuk kutip dan kumpul maklumat di lapangan... la nih dengan adernyer media sosial dan e-hailing services nih... lagi senang depa korek maklumat...

Dulu-dulu kitorang guna kedai kopi, pasar basah, pasar malam malah gelanggang futsal pun ader sekadar nak dapatkan respon dan input direct dari rakyat... kitorang tak gunakan cara Invoke atau Merdeka Center yang banyak guna panggilan telefon tu... kitorang pernah guna cara Jabatan Statistik buat kerja.. bergerak dari rumah ke rumah.... tapi itu cara mudah dicam dan dikenali...

Paling best skali untuk dapat maklumat aderlah dengan cara blending dalam surau, masjid, pasar atau kedai kopi....dan teknik ini paling berkesan masa tue... la nih... teknik Grab, Uber, Food Panda dan macam-macam lagi yang memang digunakan.... Hahaha....

Kalu thru website tue.. ader banyak cara la bhai... takmo la gua dedahkan camana... tapi itu lagi best... paling simple guna Cookies ... hahahaha.... ader banyak lagi cara la bhai... hahaha...

Aper pon.. hasil kajian semuanya menunjukkan sentimen dan pola pemikiran rakyat secara umum dan terperinci... hala tuju dan sokongan pon boleh dibaca... malah keputusan pon boleh dijangka... hahaha...

Bertabahlah yer.... hahaha

3 comments:

  1. Hari nie punyer vsr bro?

    ReplyDelete
  2. Paling canggih skrg ialah Cambridge Analytica(CA). Cara kamu mcm dah ketinggalan zaman bhai

    ReplyDelete
  3. hhmmm....
    mmg mcm2 cara nak trace skarang ni... pd cip motherboard pun mmg ada "bug"
    trace keyboard usage pun dah lama dijlnkan......

    haishh.....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja