Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

13 May 2018

Penyakit Gila Mikrofon

Bhai/DeeDee semua...

Bagoosh.. Bagoosh....sekor-sekor dalam Pakatan Harapan dok kena penyakit gila mikrofon.... Penyakit yang ini susah nak ubat... Bukan takder ubatnya.... tapi kena adee berani la nak amik ubatnya.... hahaha...

Ubatnya senang jer bagi orang-orang yang kena penyakit "Gila Mikrofon" nih.

Rakyat kasik buang diorang nih biler ader peluang sama ada dalam Pilihanraya Kecil  atau pada PRU15 nanti... Kasik ajar cukup-cukup ngan tak payah undi si bangang nih.....

Gua tak kisah kalu statement "gila mikrofon" diorang nih masa sebelum menang Persekutuan.... masa tu diorang pembangkang....

Tapi gua amat heran biler dah jadi pemerintah pun lagi teruk penyakit "gila mikrofon" nih diorang kena... Adoyailah....  buang la mentaliti pembangkang tu.... awak tu dah jadi pemerintah... akai guna la.... ker takder akai????

Huhuhu... rakyat Malaysia sedang perati ja.... bergaduh tamak jawatan la.... kecok kata diorang paling banyak kerusi la... Wei..... kerusi plastik murah ja kat Giant atau AEON Big..... huhuhu... tak payah bergaduh la.... adoyailah...

BONGOK betul lar...

9 comments:

  1. sblm semua ahli parlimen PH masuk dewan rakyat cube try bagi depa semua masuk kursus orientasi kat PULPAK dulu? amacam...ok x? hahaha

    ReplyDelete
  2. Eh bukan awak ke salah sorang penyokong deme2 ni....ambik la kau

    ReplyDelete
  3. Orentasi kat pulpak...tu komando biol

    ReplyDelete
  4. Kritikan yg membina..tak perlu totok dgn mana2 parti..

    ReplyDelete
  5. Jangan salakan dia. Munkin dia masih mimpi pembangkang lagi. Rafizi x da dlm senarai mp or adun. Mamlumat x clear kat telinga atau minta sesuatu.ph tolong sedarkan budak tu sebelum berjalan dlm mimpi

    ReplyDelete
  6. Dol. Ini cara PH settle problem sebelum bawa ke saluran betul. Kalau tak buat nanti settle ikut cara lama. No win-win situation. Just money talks. Boring dol. Kalau BN nak buat peluru its up to them lor. Freedom of speech kena respect. At least tak maki hamun macam Ulama Pas.

    ReplyDelete


  7. Salam CAHAHA Cinta-NYA,

    Bayangkan kita mnjd CAHAYA=TERANG=meLAPANG=meMUDAH=mngGUMBIRAkan=selfLESS, ha ha..

    TakPUAS'ati=Dengki=TAMAK=beREBUT=Kesumat=Selfish=GELAP=Takde jln kluar..

    Apa bezanya budak2 HINGUSAN berebut "gula2" dgn politikus2 yg penoh NAFSU kesumat berebut2 "jawatan2" pangkat kuasa n harta!?

    Klu dah jd mcm budak2 HINGUSAN..so layakkah mrk ini digelar pemimpin?

    Semoga Anwar Mahathir Mat Sabu Rafizi Husam LKS LGE dll mampu bnar2 mnjd CAHAYA yg lebih terang yg dpt menerangi jiwa hati n DNAs ramai dikalangan politikus2 ddlm pakatan, yg masih GELAP kebudak2an tuh hu hu..

    Tugas CAHAYA itu ..KASEH memBERI
    Melapang meNERANGI.. Tiada yg GELAP
    Menghindari TAMAK.. Rakus menCURI
    In dLIGHT ofLUV, Tiada yg KORUP

    Lets dLIGHT ofLUV shines shines shines n owez shining strongly in ur HEART, n over hundreds trillion of DNAs inside ur body too, myLUV my dearestONE hmm..

    We r ONE(AHAD) n owez'll b, n so I LUV U LUV U LUV U x8 hu hu..

    ReplyDelete
  8. Penyakit ni boleh berjangkit. Simpton2nya cakap dulu baru berfikir. Mulut maju ke depan otak tinggal di belakang

    ReplyDelete
  9. SAYA PERCAYA BAHAWA SEKIRANYA RAKAN-RAKAN MEMBACA KENYATAAN PENUH SAUDARA RAFIZI DAN DAPAT MEMAHAMI KATA-KATANYA, SAUDARA-SAUDARA TIDAK AKAN MENGECAM BELIAU. SEBENARNYA BELIAU LANGSUNG TIDAK MEMPERSOALKAN PERKARA ITU SEBALIKNYA BELIAU BERCAKAP SOAL LATAR BELAKANG KEPADA PENGUMUMAN TERSEBUT. JANGANLAH KITA TERPEDAYA OLEH PERMAINAN MUSUH. SILA LAYARI www.rafiziramli.com

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja