Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

03 May 2018

Apa Agenda Mahathir Mohamed?

Bhai/DeeDee semua...

Satu part yang kita semua tak boleh nak nafikan adalah Mahathir Mohamed memang seorang strategis yang hebat... ditambah pula dengan sokongan dari luar dan dalam negara... dari segi sokongan moral mahupun politik atau dana...

Ini kita semua rasanya sedia maklum... Bukan calang-calang orangnya Mahathir Mohamed nih sebenarnya dalam bidang politik ni... Jauh bagaikan langit dan bumi percaturan politik dan strategi Mahathir Mohamed nih berbanding Najib Razak dan Abdul Hadi Awang.... Untuk menjatuhkan Najib Razak cukup senang sebenarnya bagi Mahathir Mohamed... dan bayangkan apa yang Mahathir Mohamed boleh buat untuk Abdul Hadi Awang...

Gua tak percaya Mahathir Mohamed ni sudah insaf... sudah takder agenda peribadi... cukup gua tak percaya bhai... gua dah folo.Mahathir Mohamed punya strategi berpolitik sejak dari dier menjadi TPM lagi... Zaman Hussein Onn lagie.... so... Mahathir Mohamed nih pada gua penuh ngan agenda dan strategi...

Tambah lagi biler diee bawak masuk semua team dier yang lama macam Daim Zainuddin, Rafidah Aziz, Rais Yatim dan sebagainya... gua tunggu la biler pulak nama-nama besar dalam UMNO lama yang akan join force Mahathir Mohamed melawan Najib Razak.... hahaha... pada gua bidak dalam perang nih aderlah Pakatan Harapan itu sendiri... masak la jadi bidak-bidak yang boleh dicaturkan dengan mudah...

So...

Nanti gua sambung lagi ... gua nak drive keter nih... gua dah jadi pemandu Grab la nih... hahahaha.... jangan tokojut... hahaha

15 comments:

  1. Gua tak kisah pon matador insaf ke tak.. .itu urusan dia dgn Allah.. Apa yg ada dlm isi hati hanya Allah yg tahu... Yg penting Najib mesti diturunkan dulu.

    ReplyDelete
  2. bro gua tak kesah bro janji harapan menang
    mahathir bijak mana pun , pakar strategi ke, tgk umur bro, 93 brooo
    dah nak expired
    aku doa tuhan panjang umur sampai 9 mei ni
    tun penting utk undi totok biru yg bonci bijan
    yg otai umno pun sama
    cokelat daim pun join sbb tolong member lama
    kalau dia nak balik politik tu pun sebab tun je
    diorang dah kaya bro main telur je kijo nya
    so selepas 9 mei kita doa doa byk utk malaysia yg lebih baik

    ReplyDelete
  3. Hai agensi dah nak paling tadah! Dedak oh dedak......

    ReplyDelete
  4. aku hari hari naik grab.ha ha ha.
    bg tau no plat.mana tau kot ternaik.blh blanja cipan mkn.ni ja satu satunya blog aku folo tiap tiap hari tak kenal owner face to face.
    Aku pun rasa gitu.dia ada agenda dia.paling cikai pun,dia nak jd PM masa thn 2020 wawasan dia sendiri..atau juga,blh jd hanya sb dendam.pecat anak dia jd MB Kedah..
    Bro...update VSR hari hari la.
    - naimutalib -

    ReplyDelete
    Replies
    1. umur dia x panjang dah.... klau sekadar dia naik utk batulkan apa yg silap.. dia naik utk perubahan... takde salah apapun
      niat tu letak kat hati.... Hati kita Allah je yg lebih tahu

      Delete
  5. aku hari hari naik grab.ha ha ha.
    bg tau no plat.mana tau kot ternaik.blh blanja cipan mkn.ni ja satu satunya blog aku folo tiap tiap hari tak kenal owner face to face.
    Aku pun rasa gitu.dia ada agenda dia.paling cikai pun,dia nak jd PM masa thn 2020 wawasan dia sendiri..atau juga,blh jd hanya sb dendam.pecat anak dia jd MB Kedah..
    Bro...update VSR hari hari la.
    - naimutalib -

    ReplyDelete
  6. Heh, ni blog Umno/Pas Cyberteooper ke? Sebiji mcm teori panel pemikir2 berbayar je yg TDM yalah Trojan Umno diserap dalam PH.

    Istiqamah politik serious kpd Manifesto Harapan dan misi Ubah kerajaan klepto. PH yalah PKR+Amanah+DAP+BERSATU. Satu Parti tak boleh buat, semua kerja keras.

    Bagi benefit of doubt mungkin over stress sakit tapi nak tengok article susulan. Jangan jadi trojan blog dahlah.

    ReplyDelete
  7. Heh, ni blog Umno/Pas Cyberteooper ke? Sebiji mcm teori panel pemikir2 berbayar je yg TDM yalah Trojan Umno diserap dalam PH.

    Istiqamah politik serious kpd Manifesto Harapan dan misi Ubah kerajaan klepto. PH yalah PKR+Amanah+DAP+BERSATU. Satu Parti tak boleh buat, semua kerja keras.

    Bagi benefit of doubt mungkin over stress sakit tapi nak tengok article susulan. Jangan jadi trojan blog dahlah.

    ReplyDelete
  8. Aku tak kisah apa agenda tun. Yg penting kita hidup selesa mcm dulu dulu. ITU urusan dia dg tuhan

    ReplyDelete
  9. Cuba fikir pulak agenda penyamun tarbus si najibrosmah kalo dorang menang pru ni..parah rakyat 5thn bro..Pas tak boleh diharap.

    Niat Dr M antara dia dgn Allah.

    ReplyDelete
  10. Bro gua terpanggil untuk bagi komen gua. Gua pun tidak meletak 100% keinsafan Mahathir. Tetapi untuk masa ini kita tiada pilihan lain selain meletakkan Mahathir untuk menjatuhkan UMNO BN. Bagaimana pun kita sedia maklum dalam arena politik berdirinya seseorang pemimpin itu adalah atas dokongan orang2 dikelilingnya. Mereka ini lah yang sebenarnya mencatur pemimpin tersebut. Kalau dulu Mahathir dikelilingi org2 korup umno tetapi kali ini sekiranya menang, Mahathir akan mempunyai team baru yg selama ini dari pembangkang yang voice out dengan idea2 kerakyatan dan bukannya seperti team umno dulu yang banyak agenda mereka sendiri dan yang pak turut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...
      setakat ni, chedet jer yg lebih akal & kering hati nak jatuhkan najib sekeluarga....

      masing2 ada agenda masing2
      doakan shj kita tak terikut yg tak elok tu...

      tapi..... bukan baru kluar spital ker??... dah boleh drive grabcar??...

      hhhmmmmmmm..........

      Delete
  11. Mahatet n co wktu zaman dorang dulu SONGLAP sgt2 hebat dan bijak!
    Dorang SONGLAP melalui projek markUP ada itam puteh bail-OUT kaw2 billion2!
    SONGLAP guna kajian halus mndlm saluran undang2 yg sgt2 susah berliku2 utk dibawa mnjd kes2 dimahkamah, seolah2 clean, mcm takde kes SONGLAP!

    Org semua tahu anak2 Mahatet kayo rayo camner buleh camtue yer?
    Klu ada anak TIRI buleh dpt ratus juta buat projek filem, camner pulak anak Mahatet buleh ada kompeni billion2?

    Jd inilah masanya mrk berdua mentor aka sifu dan protege sbg murid bergasak KAW2 utk mnjd pameran kpd rkyt dan akhirnya mnjd permulaan yg baik utk rkyt jugak KECUALI makcik pokcik biru karat dan walaunta waluntit yg memang dah terdajjal abis IQ ciput mrk tu dan langsung takleh dpt nak berfikir sikit pon lagi!

    Biarkanlah episod itam gelap ini berlalu pergi like a full circle, dan kehadiran permata2 sprt Syed Sadiq, Mazlee Malik, Adam Adly, Tony Phua dan Rafizi Ramli yg akan merobah system mnjd bersinar bercahaya yg tidak akan berniat dan tidak ada 'jiwa itam' utk mencuri lagi sprt episod yg diatas itu wpun mrk(anak2 muda) ini tidak ghairah berTAKBIR berjubah dan bersorban!

    ReplyDelete
  12. Mmg x kan naik kete u bro.....x leh caya langsung

    ReplyDelete
  13. bro lu silap la pi sentuh pemimpin dah disucikan tu.. sentuh Anwar takpa lagi.. jangan sentuh pemimpin yang disucikan ni.. terus lu dicop pemakan dedak..

    Labu

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja