Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 May 2018

Awalnya Hari Raya

Bhai/DeeDee semua ...

Nampaknya awal datangnya hari raya kali nih... kabinet yang lama dah dimakan anai-anai tu kita nak kena ganti baru... tambah pulak kabinet lama tu dah senget, hogeh (goyang) dan buruk.

Elok sangat lah kita buang atau bakar kabinet lama tu... Ader banyak sangat kabinet lama tu walhal yang boleh pakai cuma beberapa jer la....

Hahahaha...

Makcik Bibik lama kita tue sedang kemas-kemas kain baju yang ader dalam kabinet lama tue... nak balik kampung Sg Buloh katanya... barang lain dah pos guna pesawat Antonov...

Hahahaha....

Terbakor... terbakor...

**** something fishy at "kayangan" ... delayed sworn .... joota-joota ....

Adakah Ops Hujan Duit sedang berlaku???

PERINGATAN : Hormat itu ada batasnya, sampai satu masa hormat itu boleh hilang dan akhirnya ada yang akan disimpan dalam MUZIUM.

Baca Sini : WAKENA

UPDATE (1:00 PM) : Proses urusniaga jual beli sedang dibincang dan diadakan dibelakang tabir. Oleh itu selagi mana ianya tidak selesai, proses angkat sumpah akan ditangguhkmnan. Jangkaan proses angkat sumpah adalah sebelum Rabu (16 Mei 2018).

UPDATE (2:00 PM) : Dari pukul 11 malam semalam, proses "Option 1" masih lagi berjalan. Memang dasat kali nih la bhai... huhuhu

UPDATE (4:00 PM) : 2 urusniaga jual beli sudah solosai.. total RM70 juta.. tunggu la perkembangan terbaru nanti...

16 comments:

  1. Ada info pasal kayangan x bro? Mcm ada benda yg x kena la.. cuba share ckit

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah. ... Pm baru. . . Muka lama.. .

    ReplyDelete
  3. kayangan sekarang tak suka Tun Mahathir
    tapi bukan dia berjiwa rakyat semasa zaman aruah TGNA?

    yg mana kayangan akan dahulukan??..

    haisshhh.....

    ReplyDelete
  4. Kalo beli mp atau adun daripada parti lain tu tak dikenakan akta sprm ka? Bukan satu bentuk rasuah ka?
    Saje tanya.

    ReplyDelete
  5. Kayangan patut ambik iktibar keputusan kali ni.

    ReplyDelete
  6. menang da. angkat sumpah dilewatkan. pelbagai alasan diberi dan dibuat. apa hal ni. da rakyat tolak berambus la. nak raih sempati parti lain ka.

    ReplyDelete
  7. 'kayangan' susah nak collect persen kot pasni....tu yang boleh delay tiba2...pru 13 x sempat2 angkat sumpah...

    ReplyDelete
  8. Kayangan belum bangun kot.malam td layan counter strike

    ReplyDelete
  9. Kalo option 1 gagal,adakah option2 di pakai oleh BN

    ReplyDelete
  10. TUN M sworn in at 5.00 PM di istana negara. proses pembelian wakil rakyat ditangguhkan selepas pilihanraya haha. at least x nmpk sngat di mata rakyat

    ReplyDelete
  11. hai nampak sangat ada lagi hati busok
    tak abeh abeh
    ni memang nak mampuih la jawapnya
    kalau takmau matde bagi wan azizah atau lain lain

    ReplyDelete
  12. 50 juta ke 500 juta ke kalau naik semula Rosmah Mansor takkan ada nilai langsung duit tu. Pencurik punya duit. KAHKAHKAH!

    ReplyDelete
  13. Beli YB Parlimen dan DUN bagi Najib macam beli seluar dalam Rosmah. Benda baik untuk tutup benda paling busuk di dunia. KAHKAHKAH!

    ReplyDelete
  14. BN tengah berjaya kautim Perak, Kedah dan Sabah? Jangan ambil harga rendah sangat. 50 juta sikit. Paling kurang 500 juta. UPKO pun dah lari. KAHKAHKAH.

    ReplyDelete
  15. apa citer kt kedah dgn perak? dengar cerita pas nak gabung dgn umno..x mau dgn PH...adakah harga 'jual beli masih berlangsung?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja