Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 May 2018

Pembentukan Negeri (DUN)

Bhai/DeeDee semua ...

Setakat maklumat yang Agensi ada (pukul 5 petang). Ianya keputusan tidak rasmi.

Perlis : BN (Majoriti Selesa)
Kedah : BN (Majoriti Kecil)
Pulau Pinang : PH (Majoriti Kecil)
Perak : BN (Majoriti Kecil)
Selangor : PH (Majoriti Kecil)
Negeri Sembilan : BN (Majoriti Kecil)
Melaka : BN (Majoriti Kecil)
Johor : BN (Majoriti Kecil)
Pahang : BN (Majoriti Kecil)
Terengganu : BN (Majoriti Kecil)
Kelantan : BN (Majoriti Selesa)
Sarawak : BN (Majoriti Kecil)
Sabah : BN (Majoriti Kecil)

*** Urusan pengiraan undi masih lagi sedang berjalan. Harap maklum. Setiap perubahan hasil dari penjumlahan kertas undi akan diupdate disini setiap masa.

*** Anak-anak gua tengah layan keputusan PRU14 sebab gua ader janji ngan diorang yang kalu dapat keputusan Perubahan... gua nak belanja diorang makan durian... Hahaha... punya la diorang dok kusyuk folo result... hahaha

TAMBAHAN : Negeri Sembilan sudah bertukar kepimpinan negeri. Terengganu dan Kelantan sudah kembali kepada kepimpinan ulama. Pahang dan Perlis pula nampaknya selesa dengan kepimpinan sediaada.

5 comments:

  1. Terima kasih tuan, harap dpt update yg pling baru, utk tatapan kami semua, trima kasih sekli lgi

    ReplyDelete
  2. terima kasih tuan
    byk yg saya belajar dr blog ni

    bila ada masa, boleh tak tuan beritau kenapa TG Hadi Awang sentiasa lepas bila dia dgn mudah kluarkan statement tak ingat dunia tu

    semoga الله permudahkan urusan rakyat m'sia selepas PRU14 ni

    haisshhh....

    ReplyDelete
  3. Tq Tuan, sy bnyk belajar jgn over konfiden. Cari salah sendiri dulu..

    ReplyDelete
  4. Saya pun bnyak belajar dr blog tuan. GE13 sy overconfident. Bila kalah teruk, susah betul nak move on. GE 14 ni saya lebih matang, dan tenang menerima keputusan.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja