Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

04 May 2018

Strategi PAS

Bhai/DeeDee semua...

Kita membaca gerak politik dengan cara harfiah... setiap sesuatu itu kita kena pandang dalam banyak sisi... Setiap tutur kata para politikus pada musim kempen pilihanraya sebenarnya lebih banyak tipu dari yang benar... lagi banyak muslihat dari kebenaran... lagi banyak mengelatnya...

PAS jugak tak terkecuali...

Walaun PAS banyak kali marah bila kita bagitau yang pimpinan atas PAS terutamanya Abdul Hadi Awang tu dah banyak kali beragenda untuk menggerakkan Kerajaan Perpaduan dengan UMNO... walaupun cuba dinafikan... benda dah lama bos.. sebelum 2008 lagi...

La nih... idea KingMaker tu pon sebenarnya adalah idea lembut nak coverup UG (Kerajaan Perpaduan) dengan UMNO... Kalu la Parlimen Tergantung... ader lu ingat PAS nak deal ngan Pakatan Harapan? Mimpi la wei... lebih baik PAS deal ngan UMNO/BN...

Dulu masa kat Selangor... Hassan Ali dah pernah usahakan... sama macam kat Perak.... dengan bantuan Harussani Zakaria... Nasib baik dikantoikan usaha tue oleh Ahmad Awang... kalu tidak dah jadi dah..

So... lepas keputusan PRU14 keluar nanti lu boleh tengok macam mana PAS akan deal ngan UMNO... konon ader syarat khas la... poodah ader syarat... terkedek-kedek la nanti beriya nak bersama UMNO... teringin bos untuk dapat jadi Menteri... jadi Menteri di Jabatan Perdana Menteri pon jadi lar kat Abdul Hadi Awang....

Nak handle satu Kementerian? Jauh panggang dari api.... hahaha... Takkan punya Najib Razak nak bagi Abdul Hadi Awang handle Kementerian.... takkan punya.. abis kuat jadi Menteri tidak berportfolio ja... Menteri di Jabatan Perdana Menteri... sebab tak layak pasai skillset takder... takkan nak bagi jadi Menteri ..

Nak bagi jadi Menteri Asas Tani pon tak layak... Takkan nak bagi jadi Menteri Sumber Manusia??? atau nak bagi jadi Menteri Komunikasi dan Multimedia... tak logik langsung... nak jadi TPM memang lagi kelaut... hahaha

Abis kuat cuma ganti tempat Jamil Khir Baharum ja kot??? Hahaha

Lawak siot lar..

UPDATE : Rasanya tak pernah dalam perancangan PAKATAN RAKYAT dulu nak lantik Abdul Hadi Awang jadi Perdana Menteri... even nak lantik jadi TPM pun takder dalam list... hahaha... pasai tu la Abdul Hadi Awang frust sangat tue... hahahaha

Yang ader dalam senarai nak jadi PM masa dalam PR dulu hanyalah Anwar Ibrahim... TPM pun masa tu tak bincang lagie.... hahahaha.... Abdul Hadi Awang handle negeri pon kelaut .... hahaha

7 comments:

  1. kan tiba2 TGHA takdak skill.. tapi masa dalam PR dulu beria2 nak jadikan dia PM.. alih2 tak jadi geng kutuk mcm2..sama2 la nipunya.. cakap pemimpin politik dengan penyokong sama2 tak boleh pakai.. asal geng semua baguih.. asal tak geng dan dan busuk.. samala semua parti pun.. gua pun sama la.. lu pun sama.. dia pun sama.. mereka pun sama.. semua sama.. sama2 tertipu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe memangpun hadi tak ada skill,dia hanya layak baca kutbah kat rusila..mamat walaun ni ketingalan zaman,semasa pr13 dulu di hotel concorde shah alam,hadi sendiri cadang ku li jadi pm,didepan pimpinan pr,termasuk tgna.

      Delete
  2. lupa nak letak nick name tadi..

    Labu

    ReplyDelete
  3. Kita kena ukur baju badan sendiri rupanya. Bukan pasal sekular dsb, kalau takda kekuatan sebagai pemimpin berundurlah kalau tak dapat memajukan diri. Merana rakyat kalau kita yg tak mampu ni jadi pemimpin.

    ReplyDelete

  4. Mengapa tidak kita membuka perubahan dimensi yg luas mnjd sgt2LUAS trhdp maksud makna/ERTI/definasi trhdp ISLAM itu sendiri...sprt mana mudahnya kita dpt memahami makna/ERTI/definasi hakiki Dajjal itu=pmBOHONG/penTOLOL fulstop!

    Ddlm surah Al-Fatihah ada disebut 'jln yg-LURUS'..

    Ddlm surah An-Nuur/surah-24 jls disebut istilah CAHAYA berulang2x..

    Jd bukankah ISLAMitu=jln ygLURUS=CAHAYA ygTERANG?


    Apb makna/ERTI/definasi hakiki ISLAMitu=PASRAH=SURRENDER=OPEN digabungkan dgn CAHAYA yg LURUS nTERANG barulah mudah ummat/rkyt dpt melihat n memahami makna2 KEGELAPAN disebalik kopiah jubah n sorban..yg terang sekali sentiasa coba menipu berbelit2 demi membuat KELIRU/segelap2KEGELAPAN, hu hu..


    Apb ISLAM=PASRAH=SURRENDER=OPEN dikait langsung dgn CAHAYA ygLURUS n CAHAYA ygTERANG sgl2 tipu-KELIRU-GELAP Dajjal=pmBOHONG=penTOLOL itu pasti tidak akan dpt bertahan lg, ha ha..

    Kita pon sedia maklum bhw hampir TIADA sorang pon pendakwah/ustat/lebai yg suka n arif bercakap tentang CAHAYA n bgmn CAHAYA CAHAYA CAHAYA n CAHAYA ygLURUS ygTERANG dpt menyuloh mmbuka n menerangi sgl2nya..sebaliknya mrk lebih suka kpd isu picisan sprt 'hudud' utk mngKELABUI serta mngGELAPkan sgl makar n onar buruk yg mrk tlh lakukan agar tidak diketahui hi hi..

    Ramai yg mungkin berasa aneh bila disebut bhw AUDIT itu=CAHAYA ygLURUS!?
    Nota: AUDIT itu=HISAB

    DAN sekalian kita sedia maklum bhw lebai-Olamak lah yg paling takut n sgt2 takut kpd AUDIT/hisab=CAHAYA ygLURUS=CAHAYA ygTERANG itu bukan!?

    Apb jls lebai-Olamak sgt2 takut kpd AUDIT/hisab=CAHAYA ygLURUS nTERANG bermaksud mrk bias/suka kpd GELAP=pnTOLOLlan=pmBOHONGAN=TipuKELIRU siDajjal yg betul2 "memukau" trhdp yg LOW n yg terencat IQ tu, hu hu..

    Sbb itu bila ISLAM kita hayati melalui dimensi CAHAYA ygLURUS nTERANG ia mnjd sgt2 mudah sgt2 jls sgt2 indah utk difahami hatta dpt "diRASAi", hi hi..

    Apb ISLAM itu mnjd CAHAYA ygLURUS ygTERANG..kita tidak lg akan ragu2 n WAS2 dpt melihat TERANG Dajjal=pmBOHONG=penTOLOL n suku sakat Dajjal itu yg suka kpd KEGELAPAN!









    ReplyDelete
  5. Jadikan haji adi menteri penerangan .. . Challenge mad maslan. ... Nota .... Pakai torch light lagi ....

    ReplyDelete
  6. Hadi Awang layak jadi Menteri Musang Berjanggut. Yang kena tunggang macam kuda.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1